17218,55%-0,18
43,76% 0,08
51,76% -0,18
7032,99% 2,56
11636,31% 0,68
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında yeni nesil silahlı suç örgütüne yönelik çalışma yürütüldüğü bildirildi.
Dijital materyaller incelendi
Açıklamada, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucu örgüt üyelerinin kamu görevlileriyle irtibat ve menfaat ilişkisi içinde olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bu kapsamda adli mercilerce yürütülen bazı soruşturmalarda, örgüt yöneticileri ve üyelerinin görev ve yetki tanımı dışında hareket eden kamu görevlilerinden suç, arama, araç ve yakalama kaydı gibi sorgulamalara ilişkin bilgi aldığı ifade edildi.
6 ilde operasyon
Örgüt hiyerarşisi içinde hareket ettiği değerlendirilen, 9’u polis memuru, biri zabıt katibi, biri gümrük muhafaza memuru, biri müstafi polis memuru olmak üzere toplam 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedildi.
Şüphelilerin İstanbul, Muğla, Bursa, Giresun, Mersin ve Şırnak illerinde belirlenen adreslerinde arama ve el koyma talimatı verildiği bildirildi. (İLKHA)