• BIST 100

    11093,29%-0,52
  • DOLAR

    41,57% 0,02
  • EURO

    48,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    5097,10% 1,43
  • Ç. ALTIN

    8284,29% 0,00

Çekya Büyükelçiliği’nden Gaziantep’te sergi

18 Kasım 2022, Cuma 17:45
18 Kasım 2022, Cuma 17:45
Çekya Büyükelçiliği’nden Gaziantep’te sergi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çekya Büyükelçiliği’nden Gaziantep’te sergi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Çekya Büyükelçiliği tarafından “Çağdaş Fotoğrafta Bilim, Seyahat ve Doğa Sergisi”nin açılışı Gaziantep Sanat Merkezi’nde yapıldı. Serginin kapısı, 16 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.
3 temada gerçekleştirilen sergide, profesyonel kariyere sahip Çek bilim insanı ve gezgin; Petr Jan Juraka, Luk Synek ve rka Bejdov, bilim ve seyahat alanındaki fotoğraflarını sanat severlerin beğenisine sunuyor. Bu çerçevesinde ziyaretçiler, Çekya’nın kuşbakışı görünümünden, çok sayıda muhteşem doğa manzarası, atmosferik kasaba ve köylerini görme imkanına sahip olurken, ayrıca Çek gezginlerinin kadrajından egzotik, kültürel, tarihi ve peyzaj açısından zengin eserlere de tanıklık ediliyor.
Öte yandan taramalı elektron mikroskobu ve floresan mikroskobu gibi gelişmiş görselleştirme yöntemleriyle alınan bilimsel görüntülerden bir seçki sunuluyor. Böylelikle sanatçılar, bilimsel resimlerin bile güzel olabileceğini ve yüksek bir estetik değer getirebileceğini belgelemeyi hedefliyor.
“Kültür ve sanatın insanlar arasındaki dayanışmayı artırdığını düşünüyoruz”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, serginin açılışında yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve kültür alanında çeşitli ülkeler ve şehirlerle etkileşim içerisinde olduğunu belirterek, “Gaziantep Büyükşehir olarak biz kültürün ve sanatın yarın yapılacak olan futbol maçının insanları birbirlerine daha iyi bağlayan, aradaki farklılıkların kaldıran, dayanışmayı artıran ve herkesin daha iyi diyalog kurduğu ortamlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok da bu tür etkinliklerin kendisinin en sevdiği etkinlikler olduğunu aktararak, “Sergi, doğa ve dostluk konularını içeriyor. Serginin konusunun doğa olduğunu öğrendiğimde, çok daha büyük bir hevesle buraya geldim. Bu dünya sadece insanlara ait değil, bu dünyayı hayvanlar ve bitkiler ile paylaşıyoruz. Bu tür sergilerin bu farkındalığı artırdığını düşünüyorum” ifadesini kullandı.
“İki ülkeninin iş birliğine katkı sağladığımızdan dolayı mutluyum”
Konuşmasına Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek başlayan Çekya Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ise, “Rekor denebilecek bir sürede, yaklaşık 10 gün içerisinde böyle bir sergiyi organize ettik. Aslında sergideki fotoğrafların her biri kendilerini çok iyi ifade edebiliyor ama her birinin açıklaması mevcut. Sergideki eserlerin sahipleri olan 3 isim de ülkemizde çok tanınan insanlar, ayrıca yurt dışında da çeşitli ödüller almış fotoğrafçılar. Dolayısıyla her 3 fotoğrafçımızı da ilk olarak Ankara’ya daha sonra ise Gaziantep’e getirmekten mutluluk duyuyoruz. Büyük elçiliğimiz olarak iki ülkenin iş birliğine katkı sağladığımızdan dolayı mutluyum” diye konuştu.
Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok ve Çekya Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek daha sonra sergiyi gezdi. Programın sonunda protokol ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.
[gallery ids=',60936,60937,60938,60939,60940']

Batman'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

BESO: Batman'da tekstil fuarına yoğun katılım bekleniyor

Trump'ın Gazze planında ilerleme kaydedildiği iddiası

Batman'da yurtta "Uyum ve İletişim" semineri

Batman'da minik bağışçılar kumbaralarını Gazze için Umut Kervanı'na teslim etti

Şifa Hastanesi Müdürü: Gazze her gün en az 50 şehit veriyor

Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijital uygulaması MEBİ platformu, öğrencilere tanıtıldı

AB Zirvesi öncesi gökyüzü kapatıldı: Drone yasağı devrede

Yemen: "Filistin‑2" ile Yafa'da hassas hedefleri vurduk

Sözleşmeli sağlık personeli alımı için tercih süreci başladı

Meteoroloji’nin uyardığı Bursa’da haftanın ilk günü yağmurla başladı

Prof. Dr. Sümer: Alzheimer sadece ilaçlarla yönetilebilen bir hastalık değildir

İran, işgal rejiminin casusunu idam etti

Brent petrol 68,77 dolardan işlem görüyor

Eylülde ekonomik güven endeksi arttı

Mardin’de 57 firari yakalandı

İşgalciler Gazze'de konut ve binaları sistematik şekilde yıkmayı sürdürüyor

Avrupa yaptırımları siyonist rejimin silah pazarını daraltıyor

Gazze'de 724'üncü gün: Siyonist rejimin imha savaşında yeni katliamlar

Şanlıurfa’da sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti

Yerlikaya: 537 kişiyi dolandıran şebeke çökertildi

Altın fiyatları neden yükseliyor?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Qalqilya'da Filistinli genç şehit oldu: Cansız bedenine el konuldu

Katil rejim sığınmacı çadırlarını İHA'larla hedef alıyor

İşgal rejiminden Filistinli esirlere idam cezası girişimi

Batı Şeria'da araçlı eylem: Bir işgalci asker öldü

El-Kassam, Han Yunus'taki operasyonun görüntülerini yayımladı

Gazze'de son 24 saatte 50 şehit

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

BESO: Batman'da tekstil fuarına yoğun katılım bekleniyor

Trump'ın Gazze planında ilerleme kaydedildiği iddiası

Batman'da yurtta "Uyum ve İletişim" semineri

Batman'da minik bağışçılar kumbaralarını Gazze için Umut Kervanı'na teslim etti

Şifa Hastanesi Müdürü: Gazze her gün en az 50 şehit veriyor

Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijital uygulaması MEBİ platformu, öğrencilere tanıtıldı