Reklam
  • BIST 100

    17946,70%0,33
  • DOLAR

    47,84% 0,10
  • EURO

    55,38% 0,31
  • GRAM ALTIN

    6736,33% 0,68
  • Ç. ALTIN

    10756,50% 0,30
Reklam

Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik

16 Ağustos 2026, Pazar 13:38
16 Ağustos 2026, Pazar 13:38
Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı kırsal Çeltikli (Mirqulya) Mahallesinde yol ve temizlik sorunu yaşayan vatandaşlar, ilgili kurumların ilgisizliğinden dert yanarak kurum yetkililerini sorumluluk almaya davet etti.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesine bağlı kırsal Çeltikli (Mirqulya) Mahallesinde yıllardır yollarının yapılmasını bekleyen Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, belediyenin sorumluluk alanında olan temizlik faaliyetinin yeteri düzeyde yapılmadığına dikkat çekerek yetkililere seslendi.

Diyarbakır il merkezine 60, Bismil ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Çeltikli'de mahalle içi yollar toz-toprak içerisinde. Hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerinin boş alanlara boşalttığı hayvan pisliği, görüntü kirliliği oluşturduğu gibi çevreye kötü koku yayıyor. Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut, gerek mahalle içi yollara kilitli parke taşı döşenmesi gerekse söz konusu gübrelerin toplanması hususunda belediyeye başvurmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını söyledi.

"Bismil’de dört mahallemizin de sorunları aynı"

Mehmet Karabulut

Mahallenin durumu ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi aktaran Karabulut "Biz Beritan aşireti olarak buradayız. Bismil’de dört tane mahallemiz var. Maalesef dört mahallemizin de sorunları aynı. Çamur desen aynı, diğer sorunlar desen aynı. Şimdiye kadar herhangi bir çözüm üretilmedi. Biz de insanız, burada insan gibi yaşamayı istiyoruz. Mahallemizin şu anda ihtiyacı nedir? Yolumuzun yapılması, park taşı ve kilit taşlarının döşenmesi, temizliğin yapılması ve hayvan pisliklerinin temizlenmesidir. Ben bunları hem belediyemden hem de devletimden talep ediyorum." dedi.

Karabulut "Yolumuzla ilgili şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Sadece geçen sene belediye tarafından bir çalışma yapıldı. Ondan sonra herhangi bir çalışma olmadı. Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Ben 2,5 yıldır muhtarım. Bu konuyu defalarca hem sözlü hem de dilekçelerle ilgili yerlere ilettim. Bu soruna artık bir el atılmasını istiyoruz. Bu insanlar da bu ülkenin insanlarıdır. Ben Bingöl’de yaşadığım dönemde, dağ başındaki evime kadar parke taşı ve su hizmeti götürüldüğünü gördüm. Şu anda belediye ve DİSKİ tarafından bize sondaj çalışması yapıldı. Bu konuda belediyeye ve DİSKİ’ye teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin yapılmasından memnunuz. Ancak yol konusunda maalesef memnun değilim." ifadelerini kullandı.

"Yazın tozdan, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz"

Yetkili tüm makamlara seslenen Karabulut "Belediye olsun, devlet olsun, kim yaparsa yapsın benim için fark etmiyor. A partisi, B partisi, C partisi benim için önemli değil. Ben bir muhtar olarak söylüyorum; talebim hizmet yapılmasıdır. Talebim sadece yolumuzla ilgilenilmesi ve bu yolun bir an önce yapılmasıdır. Çünkü bu çamur ve toz nedeniyle bazı insanlar kendi evlerinin önünde oturup çocuklarıyla rahatça vakit geçiremiyor. Yazın tozdan, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu soruna bir an önce el atılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Söz konusu sorunun sadece kendi mahallelerinde değil akrabalık bağları olan diğer mahallelerde de yaşandığına dikkat çeken Karabulut, şunları söyledi:

"Benim mahallem tek değil. Beritan aşiretine bağlı dört mahallemiz var. Diğer mahallelere baktığımda parke taşı ve kilit taşlarının yapıldığını görüyorum. Ancak maalesef Beritan Aşiretine bağlı üç mahallemizde bu çalışmalar yapılmadı. Temizlik konusunda da aynı sorun var. Geçen sene temizlik yapıldı ancak bu sene henüz yapılmadı. Bu konuyu da ilgili yerlere ilettim. Şu ana kadar bekliyoruz. Temizlik çalışmasının bir an önce yapılmasını istiyorum."

"Hayvan pisliklerinin temizlenmesini istiyoruz"

Konuşmasının devamında Karabulut "Çöpler toplanıyor. Ancak biz hayvancılıkla uğraşıyoruz ve mahalle içerisinde çok fazla hayvan pisliği var. Çoğu vatandaşımızın bu hayvan pisliklerini başka bir yere taşıyacak imkânı yok. Belediyemizden bu pisliklerin temizlenmesini istiyoruz. Ben de bu talepleri belediyeye iletiyorum. Bize 'Yapacağız' deniliyor ancak maalesef hep sözde kalıyor. Talebim, yolumuzun kilitli taşla yapılmasıdır. Asfalt yapılmasına gerek yok. Asfalt sadece ana caddemizde var. Bunun dışında mahalle yollarının kilitli taşla yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi herkese iletiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com
Reklam
Reklam

Gaziantep'te TAG Otoyolu'nda trafik ve yangınlara karşı bilgilendirme

Bakan Göktaş: Hanelerin yüzde 57'sinde çocuk bulunmuyor

Rusya: Ukrayna'da iki yerleşimin kontrolü sağlandı

Mısır'da 118 parça tarihi eser ele geçirildi: 9 gözaltı

Malatya'da 95 noktada yol çalışması sürüyor

HAMAS: Mısır'daki görüşmeler israilin yol haritasına uymasını sağlamayı amaçlıyor

Türkiye Endonezya’daki depremler için taziye mesajı yayımladı

Lübnan Başbakanı Selam'dan siyonist rejime: Sivilleri öldürmeyi durdurun

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

Gazze'de hasta ve yaralılardan tedavi için çağrı: Engellemeler kaldırılsın

İzmir'de 310 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 4 gözaltı

Macaristan'da nükleer santral için acil önlemler devreye alındı

Türksat 3A'daki yayın aktarımı sonrası kanal taraması nasıl yapılacak

Çeltikli Mahallesinde yıllardır değişmeyen sorun: Yol ve temizlik

Rehber TV ve Çağrı FM yeni frekanstan yayında

Macaristan'da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 12 ölü, 10 yaralı

Hawaii'yi Lala Kasırgası vurdu: 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı

Rusya: Ukrayna’daki askeri sanayi tesislerini ve askeri malzeme taşıyan gemiyi vurduk

Bakan Gürlek: 10 orman yangınına ilişkin soruşturmalarda 6 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Gaziantep'te sürücülere trafik ve yangın uyarısı

Kayseri'de drift yapan sürücülere 284 bin 719 lira ceza

Libya'da elektrik santrali ve petrol tesislerinde patlamanın ardından elektrik kesintisi

Rusya'da Wildberries'in lojistik merkezine İHA saldırısı

Şam-Moskova uçak seferleri yeniden başladı

NATO savaş uçakları Romanya hava sahasına giren İHA'yı düşürdü

Ticaret Bakanlığı lisanslı depoculuk sektöründe yeni düzenlemeler yaptı

Japonya'da rekor yağışların yol açtığı sel ve heyelanda ölü sayısı artıyor

Endonezya'daki 7,7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 51'e çıktı

Diyarbakır’da leyleklerin arasında flamingo sürprizi

Ege ihracatçıları ihracatta 2 milyar doları aştı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te TAG Otoyolu'nda trafik ve yangınlara karşı bilgilendirme

Bakan Göktaş: Hanelerin yüzde 57'sinde çocuk bulunmuyor

Rusya: Ukrayna'da iki yerleşimin kontrolü sağlandı

Mısır'da 118 parça tarihi eser ele geçirildi: 9 gözaltı

Malatya'da 95 noktada yol çalışması sürüyor

HAMAS: Mısır'daki görüşmeler israilin yol haritasına uymasını sağlamayı amaçlıyor

Türkiye Endonezya’daki depremler için taziye mesajı yayımladı

Reklam
Yeni Slow Radyo