• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Cenazeleri almaya gelmişlerdi, son sesli çağrıda 72 saat sonra babayla kızını sağ buldular

09 Şubat 2023, Perşembe 10:35
09 Şubat 2023, Perşembe 10:35
Cenazeleri almaya gelmişlerdi, son sesli çağrıda 72 saat sonra babayla kızını sağ buldular
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cenazeleri almaya gelmişlerdi, son sesli çağrıda 72 saat sonra babayla kızını sağ buldular

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgeden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Dün gece Hatay’ın Antakya ilçesinde bir binadan cenazeleri almaya gelen arama kurtarma ekipleri, son kez seslenince 6 yaşındaki kızı ve babasını sağ olarak çıkarmayı başardı. 5 saatlik çalışma sonrası küçük kız ve bir süre sonra da babası enkaz yığınından çıkarıldı. Arama kurtarma ekibi, “Vefat edenleri çıkarmak için gelmiştik, iki cenaze çıkarmıştık. Son kez yaptığımız sesli aramada saliselerle baba ve kızının sesini duyup enkaz altından çıkardık. O sesi bize Allah duyurdu. O salisede Soner kardeşimizin orada olduğunu öğrendik” dedi. Enkaz altında ekiplerden su isteyen baba Soner Güner, çıkınca ekiplere “Sizleri çok seviyorum” dedi.
Dün gece saatlerinde Odayeri Mahallesi’nde enkaz yığınları arasındaki bir binaya cenaze çıkarmaya giden arama gönüllüleri, son anonsta baba Soner Güner’in sesini duydu. Bunun üzerine enkazın iki kat altına inildi. Ekipler önce 6 yaşındaki Hazal Güner’i çıkardılar. Küçük kız termal battaniye ile hastaneye sevk edilirken, baba için de zamanla yarış başladı. 72. saate gelindiğinde baba Soner ile irtibat devam ederken, kızının çıkarıldığı müjdesi verildiğinde baba ağzının içerisine çok toz toprak geldiği için çalkalamak için su istedi. Ekipler baba Soner Güner’den az daha sabretmesini isteyip kısa sürede onu da çıkardılar. Arama kurtarma ve UMKE ekiplerine “Sizi çok seviyorum” diyen baba Soner Güner de hastaneye sevk edildi.
Gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Serkan Temur ve Mücahit Edkü, büyük sevinç yaşadıklarını dile getirerek, “Tarifi mümkün değil. Çok duygulandık, 3 günden beri çalışma yapıyoruz. Diğer enkazlardan vefat eden insanlar çıkardık. 72 saat sonra bir son salise sesli arama yaparken iki can kurtardık. Buradaki insanları çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok büyük bir acı, bunun yanında bunları görünce de sevinç yaşadık. Biz arama kurtarma ekibi olarak iki vefat haberini aldık. Buraya intikal ettiğimizde vefat edenleri çıkarmak için çaba harcayalım dedik. 72 saat geçmiş, kimse olmaz diye düşünmedik. Burada bir kişiyi daha kurtarmanın telaşına düştük. İnşaat etrafında son kez sesli arama yaptık. Birkaç kez sesli arama yaptık. Son sesli aramada Soner kardeşimizin son salisede diyeceğimiz inanılmaz bir şekilde sesini duyduk. Allah duyurdu. O salisede orada olduğunu öğrendik. Son saniyede duyduğumuz sesle teyit aldık, çabaladık. 3-4 saattir yoğun şekilde buradayız. Ekip olarak çalışıyoruz. Sağ salim çıkardık” dedi.
[gallery ids=',94461,94462,94463,94464,94465,94466,94467']

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Konya Akşehir’de eğitime bir gün ara verildi

Mersin’de aile hekimlerine tütün bağımlılığı tedavisi eğitimi verildi

Rusya: İran'ın iç siyasi süreçlerine yönelik yıkıcı dış müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Kar tatili olan iller: 14 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil

İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala

Yapıcıoğlu: Kürt meselesini kardeşlik ve adalet temelinde çözme mecburiyetimiz var

ABD’de cezaevinde mahkumlar arasında kavga: 3 ölü, 12 yaralı

Şırnak'ta beklenen kar yağışı başladı, eğitime ara verildi

Adalet Bakanı Tunç Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü

Washington, Müslüman Kardeşler'in üç kolunu "terör örgütü" olarak tanımladı

AB: Kendi halkına ait olan Grönland'ın yanındayız

Elazığ Umut Kervanı'ndan muhtaç ailelere "ev eşyası" desteği

HAMAS'tan siyonist bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

Avrupa'da uçuşlara kar ve buz engeli

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamına destek

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

Siirt’te aynı kavşakta bir kaza daha

Şanlıurfa'da çamur deryasına dönen sokaklarda mahalleli isyan etti

YÖK’ten üniversitelere cuma namazı hassasiyeti

Bakan Bolat: Cari işlemler açığı tarihsel ortalamaların altında seyrediyor

Hakkâri için kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısı

Bursa Yenişehir Havalimanı 2025’te 246 bin yolcuya hizmet verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Moğolistan ve Japonya büyükelçileriyle bir araya geldi

Bakan Göktaş: Güçlü aile, güçlü toplum demektir

Gençler ve dezavantajlı gruplar için koordinasyon komisyonu kuruluyor

Türkiye ile Ekvator arasında iş birliği

Ebu Zeyd: Kudüs bir sembol, Gazze ise bu sembolü savunan ön cephedir

Diyarbakır’da "Dijital Dünyada Din, Bilim ve Gençlik" paneli düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Konya Akşehir’de eğitime bir gün ara verildi

Mersin’de aile hekimlerine tütün bağımlılığı tedavisi eğitimi verildi

Rusya: İran'ın iç siyasi süreçlerine yönelik yıkıcı dış müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Kar tatili olan iller: 14 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil

İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala