• BIST 100

    9445,73%0,23
  • DOLAR

    38,09% 0,17
  • EURO

    43,21% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3947,74% 0,55
  • Ç. ALTIN

    6370,03% 0,71

Cenin'de abluka ve işgal saldırıları yedinci gününde

DÜNYA 27.01.2025 11:05:18 0
Cenin

Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'da Cenin şehri ve mülteci kampındaki saldırılarını yedinci gününe taşırken geride 16 şehit, onlarca yaralı ve yıkılmış onlarca ev bırakıldı.

İşgal buldozerleri, akşam saatlerinde, Cenin şehir merkezindeki Sinema Meydanı’nı ve çevresini yıktı.

Yerel kaynaklar, buldozerlerin meydan çevresindeki vatandaşların ticari tezgâhlarını yıktığını ve yolları kazdığını, bu sırada çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Geçen salı günü işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Abdülcevâd El-Gul (26) dün şehadete erdi. Böylece işgalin 7 günlük Cenin saldırılarında şehit olanların sayısı 16'ya yükseldi.

İşgal kuvvetlerin, Cenin mülteci kampında evleri yıkmaya, havaya uçurmaya ve yakmaya devam ediyor. Özellikle Damac Mahallesi ve El-Beşer Mahallesi’nin yanı sıra Abdullah Azzam Sokağı ve El-Gubz Tepesi’ne büyük zarar verildi. Yıkımlar sırasında evlerin yakılması nedeniyle yoğun duman yükseliyor. İşgal kuvvetleri, kamptaki evlerden ikisini, biri Tavalibe ailesine ait olmak üzere havaya uçurdu.

İşgal ordusu, Cenin şehrine askeri takviyeler göndermeye devam ediyor. Hastane önünde askeri araçlar konumlandırılırken, savaş uçakları ve insansız hava araçları şehir ve kamp üzerinde uçuş yapmayı sürdürüyor.

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Visam Ebu Bekir, işgal kuvvetlerinin ana yolları yıkıp araçlarını hastane önüne yerleştirmesinin, sağlık ekibinin çalışmasını zorlaştırdığını söyledi.

Ebu Bekir, saldırının ikinci gününde hastane girişinin buldozerlerle kapatıldığını, ardından yolların toprak yığınlarıyla kapatıldığını belirtti. Üçüncü gün itibarıyla engellerin kaldırılması için çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Ebu Bekir ayrıca, hastane ekibinin bu zorlu günleri aşabilmek için ellerinden geleni yaptığını, hastalar ve tedaviye ihtiyacı olanlar için tüm imkanların sağlandığını, buna rağmen ulaşımın zorlu ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Cenin Valisi Kemal Ebu Reb, işgal kuvvetlerinin Cenin mülteci kampında yaklaşık 20 evi havaya uçurduğunu ve kampı dört bölüme ayırmaya çalıştığını, bunun için yolları yıkıp evleri tahrip ettiğini ve yaktığını belirtti.

İşgal ordusu, geçen Salı akşamından bu yana Cenin şehrine ve mülteci kampına karşı benzeri görülmemiş bir saldırı başlatmış durumda. (İLKHA)

Filistinli gruplardan ortak açıklama: İşgalin yeni ateşkes önerisi hiçbir güvence içermemektedir

Van’da yağışa rağmen Gazze için geniş katılımlı eylem gerçekleştirildi

Bingöl'de otomobil direğe çarptı: Bir ölü bir yaralı

Vali Gül: Öğrencilerimiz, provakasyonlara karşı dikkatli olun

HÜDA PAR’ın girişimiyle Kovancılar’da anadil hassasiyeti ortak zemine taşındı

CHP Genel Başkanı Özel, tazminat verecek

Fransa'dan Cezayir'e diplomasi misillemesi

HÜDA PAR Esendere ve Derecik Umurlu sınır kapılarındaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Meclis’te “Zirai Don” çağrısı: Çiftçiye acil destek verilsin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık

Pütürge Ziraat Odası: Kar yağışı devam ediyor ve doğal afet etkisini sürdürüyor!

Her 30 dakikada bir yudum suyla ses tellerinizi koruyun!

Ebu Ubeyde: Esirlerin bulundukları yer doğrudan bombalandı

Bursalı hafız öğrenci Türkiye birincisi oldu

MBB'den kaçak yapı abonelikleri ile ilgili önemli karar

Mardin'deki hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kayısıda 600 milyon dolarlık kayıp!

İran rehberi Hamanei: ABD'yle görüşmelere ne aşırı derecede iyimseriz ne de aşırı derecede kötümseriz

HÜDA PAR'ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi

MBB Başkanı Er, zirai donun etkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı

52'nci Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda kaza: 1 yaralı

Mardin OSB: 2023 yılındaki 1 milyar 50 milyon dolar ihracatı 2024’te 1 milyar 20 milyon dolarla kapattık

Kalp krizi anında yapılması gereken ilk müdahaleler

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliği için geri sayım başladı

Don hasarından sonra meyve bahçelerinde yapılması gerekenler ile ilgili önemli uyarılar

Mısır üreticileri: Artan maliyetler kazanç bırakmıyor

Bakan Uraloğlu'ndan Discord ve Roblox açıklaması

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 16 gözaltı

Maldivler, siyonist rejim pasaportu sahiplerinin ülkeye girişini yasakladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ