GÜNDEM 15.09.2024 18:33:09 0

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü eski binasının yıkımı mahalleyi toz bulutuna boğdu

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü eski binasının yıkımı mahalleyi toz bulutuna boğdu
Haberi Sesli Oku

Siirt'te bulunan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü eski binasının yıkımı sırasında meydana gelen toz bulutu, mahalleyi adeta görünmez hale getirdi. Yıkım işlemi sırasında alınmayan önlemler, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Yeni Mahalle'de bulunan Adil Yaşar Sokaktaki Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün eski binasının sabah saatlerinde yıkımına başlandı. Ancak, yıkım sırasında ortaya çıkan yoğun toz bulutu, mahalle sakinlerini rahatsız etti. Toz bulutunun etkisiyle mahalle adeta görünmez hale gelirken, çevredeki bazı binaların camları ve dış cepheleri tozla kaplandı.

Mahalle sakinleri, yıkım sırasında herhangi bir önlem alınmadığını belirterek, sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösterdi. Sosyal medya platformlarında hızla yayılan fotoğraf ve videolar, yıkımın çevrede yarattığı etkileri gözler önüne serdi. Vatandaşlar, tozun mahallelerine verdiği zararın yanı sıra, sağlık sorunlarına yol açabileceğinden endişe ettiklerini dile getirdi

Vatandaşlardan tepkiler:

Yıkım sırasında yaşanan toz bulutunun mahalleli üzerindeki etkilerine dair sosyal medya paylaşımlarında öne çıkan yorumlar, mahalle sakinlerinin yaşadığı sıkıntıları net bir şekilde ortaya koydu.

Osman Nas adlı kullanıcı, "Evlerimiz toz içinde kaldı, camlarımızı temizlemek zorunda kaldık. Çocuklarımızın sağlığı için endişeliyiz" ifadelerini kullanırken, bir diğeri ise "Yıkım öncesi ve sonrası hiçbir önlem alınmadı. Yetkililer bu durumu nasıl açıklayacak?" şeklinde tepki gösterdi.

Yaptığınız gerçekten insanlığa sığmaz, bu nasıl bir anlayıştır? Bir bakın çevreye, hem sular kesiliyor, haftalarca su alamıyoruz, hem de bizi toz toprak içerisinde yaşama mahkûm ettiniz. Hangi vicdana sığar bu?" ifadelerini kullandı.

Yetkililerden açıklama bekleniyor:

Siirt Belediyesi ve ilgili çevre yetkililerinin, yıkım sırasında yaşanan bu olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığı öğrenildi. Mahalle sakinleri, yetkililerin bu konuda bir an önce harekete geçmesini ve gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri almasını bekliyor.

Siirt’te yaşanan bu olay, hem çevresel hem de sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabilecek bir durumu işaret ediyor. Mahalle sakinleri, bu tür durumlarda önlemlerin alınması gerektiği vurgulanırken, yetkililerden yapılacak açıklamalar ve alınacak önlemler merakla bekliyor. (İLKHA)

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yükleniyor