EKONOMİ 4.06.2023 10:55:08 0

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük
Haberi Sesli Oku

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına katılımcıların ilgisi çok büyük

Uzun bir aradan sonra halı ihracatının toparlanarak eski düzeylerine ulaşmaya başladığını açıklayan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yapılan seçimlerin ardından göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve açıklanan yeni kabineyi kutlayarak “Ekonomik istikrarın üretim ve ihracatımızı olumlu etkileyecektir” dedi.
Türkiye’nin en önemli üretim ve ihraç ürünlerinden olan halı üretim ve ihracatında mayıs itibarıyla önemli bir toparlanma yaşanmaktadır. Mayıs 2023’te Güneydoğu Anadolu Bölgesinden bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 50,7 artışla 159 milyon 325 bin dolarlık ihracata imza atıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından gündemin önceliğinin ekonomi olması gerektiğini ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Öncelikle göreve yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan yeni kabinede görev alan bütün Bakanlarımızı da kutlarken ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetler gerçekleştirmelerini diliyorum. Sektörümüz Türkiye için olduğu gibi Gaziantep ve bölgemiz için de büyük önem taşımaktadır. Bölgemizde yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edilmektedir. Bu Gaziantep, bölge ve ülke ekonomisi için büyük bir değer ve önem. Ancak son zamanlarda diğer sektörlerimiz gibi halı sektörü de çok ciddi sorunlar yaşıyor. Üretimden istihdama, hammadde temininden finansmana ulaşmada sektörümüz zorlu günler geçiriyor. Yeni kurulan hükümetimizin öncelikli olarak bu sorunları gündemine alacağına ve bizlere nefes aldıracak çözümler üreteceğine inancımız sonsuz” ifadelerini kullandı.
Halı fuarına ilgi çok büyük
Dünya halı üretim merkezi konumundaki Türkiye’nin önümüzdeki süreçte uluslararası fuarcılıkta da önemli misyonlar üstlendiğini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan sektör olarak ilk kez milli ve yerli bir fuara imza atmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekleyerek, “Fuarlar sektörümüzde yeni trendlerin uluslararası pazarlara sunumunda ve tanıtımında büyük önem taşıyor. GAHİB, İHİB ve TUYAP iş birliğiyle bu yıl 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının ilkini gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan 2024 yılı itibarıyla Mayıs ayında Gaziantep’te Aralık ayında İstanbul’da gerçekleştireceğimiz halı fuarlarıyla sektörümüze daha büyük katkılarda bulunacağız. Geçmiş dönemlerde Almanya’da gerçekleştirilen fuarlarda gördük ki hedef kitlemiz olan ülkeler vize sorunu yaşıyor. Katılımcılar ve ziyaretçiler bu fuarlara katılmakta zorluk yaşıyor. Büyük bedeller ödeyerek bu fuarlara katılan Türk ihracatçısı, istenilen verimi alamıyor. Bu anlamda bundan sonra dünya halısının kalbi İstanbul’da atacaktır. Dünyanın dört bir yanından katılımcılar ve ziyaretçiler bu fuarda buluşacaktır. Bu girişimimizin ülkemize uluslararası fuarcılık alanında da büyük katkıları olacaktır. Fuarla ilgili her türlü çalışmamız devam etmekte olup dünyanın birçok ülkesinden fuara katılım yönünde büyük ilgi vardır. Sadece birkaç hafta içinde 40 bin metrekare üzerinde bir ön talebe ulaştık. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçte makine halı üretiminin merkezi konumundaki Türkiye uluslararası halı fuarlarının da başkenti olacak ve getirisi ülke ekonomimize katma değer olarak yansıyacaktır” diye konuştu.

Özel bireylerle çevre günü etkinliği düzenlendi

Gaziantep'te asayiş suçlarına karışan 4 bin 239 kişi yakalandı

Mardin'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Müftü Yardımcısı Aktan: Bayramlarda ziyaretleşme, hassaten yaşlıların ziyaret edilmesi önemlidir

Soykırımcı işgal rejimi, savunma ihracatında ikiyüzlü Batı ve Arap ülkeleri sayesinde rekor kırdı!

Esnaf işlerin durgunluğundan, vatandaş ise alım gücünün düşüklüğünden yakınıyor

Bayram öncesi kuaförlerde yoğun mesai

Hindistan'da şiddetli yağışın yol açtığı selde 44 ölü

Yetimlerin bayram sevinci: Hayırseverden anlamlı destek

​​​​​​​Uzmanından bayramda beslenme önerileri

Yeşilyurt Belediye Meclisi, haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi

Sanayiye yön veren genç fikirler ödüllendirildi

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 16 tutuklama

Battalgazi'de miniklerden geri dönüşüm etkinliği

İngiltere'den Ukrayna'ya 100 bin İHA taahhüdü

ABD, İngiltere ve Fransa’yı Filistin Devleti’ni tanımamaları konusunda uyardı

Gaziantep'te hırsızlık suçundan araması bulunan 47 kişi yakalandı

Prof. Dr. Tarhan: Anne babayla oynayan çocuklarda gelişme hızlanıyor

Brezilya'dan Gazze katliamına tepki

Siirt’te esnafın bayram umudu: Son günlerde hareketlilik bekliyoruz

Şanlıurfa'da trafik kazası: 1 ölü

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Gazetecilerden bayram mesajı: Gazze'deki zulüm nedeniyle bayrama buruk giriyoruz

Hindistan'da izdiham: 11 ölü 50 yaralı

Ustasından kurban eti saklama ve kavurma tarifi

Bayram yolunda "Monoton Sürüş" tehlikesine dikkat!

Mardin’de 7 yaşındaki Zeynep’e 3 sokak köpeği saldırdı

Van’da bayram öncesi huzurevi sakinlerine moral ve muayene

Dicle Elektrik’ten borcunu ödeyen çiftçilere jeneratör desteği!

Yükleniyor