GÜNDEM 13.01.2025 11:30:27 0

CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne "ihale yolsuzluğu" soruşturması

CHP
Haberi Sesli Oku

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında "suç örgütü üyeliği, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet" suçlarını işledikleri belirtilen 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul'da bir çete liderine yönelik soruşturma kapsamında aralarında halen tutuklu olan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının üç aydır sürdüğü öğrenilen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 39'u yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı ve üyelerinin de arasında olduğu 10 şüpheli hakkında "suç örgütüne üye olma", "ihaleye fesat karıştırma" ve "haksız mal edinme" suçlarından gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in de olduğu 12 belediye görevlisi hakkında da "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "3628 sayılı Mal Bildirimde Bulunulması" ve "haksız mal edinme" suçlarından gözaltı kararı verildiği ifade edildi.

Aziz İhsan Aktaş ve örgüt bünyesinde faaliyet gösteren 24 şüpheli hakkında da "suç örgütü kurma ve yönetme", "suç örgütüne üye olmak", "rüşvet verme", "ihaleye fesat karıştırmak", "edimin ifasına fesat karıştırmak" ve "vergi usul kanununa muhalefet" ve "mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından gözaltı kararı verildiği belirtildi. (İLKHA)

Ağrı'da eğitime ara verildi

Siyonistlerin saldırdığı El-Ehli Baptist Hastanesi hizmet dışı kaldı

Denizli'den Gazze'ye destek, siyonist vahşete lanet

Yoğun kar yağışı nedeni ile Ağrı'da okullar tatil edildi

Denizli'de "Gazze Ölüyor Ayağa Kalk" etkinliğinde siyonist katliam lanetlendi

Konya'dan Gazze direnişine destek

Mardin halkı Gazze için yürüdü

Ağrı'da yoğun kar yağışı: Hamur-Tutak Karayolunda çok sayıda araç mahsur kaldı

Bulgaristan, ABD'den ilk F-16 savaş uçağını teslim aldı

Kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi

Rusya balistik füzelerle Ukrayna'yı vurdu: 32 ölü, 84 yaralı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde silahlı saldırı: 52 ölü

İki otomobil çarpıştı: 1 ölü

Kabine yoğun gündemle toplanıyor

Muş'ta eğitime kar engeli

İşgalci ABD Büyükelçiliği önünde Gazze'ye destek gösterisi

Bursa'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Çin'den nükleer güvenlik tatbikatı

Gazze'ye destek için on binler Beyazıt'tan Ayasofya'ya yürüdü

Kontrolden çıkan otomobil ağaca çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Peygamber sevgisi engel tanımadı: Binlerce kadın Mevlid alanına akın etti

Malatya'da onbinler Gazze'ye destek işgalci siyonistlere lanet etmek için yürüdü

Molla Beşir: 50 binin üzerinde Müslüman şehit edilmişse bırakın artık ordularınızla övünmeyin!

Birinci Türkiye Âlimler Konferansı sonuç bildirgesinde Gazze'ye destek çağrısı

Tutak Hoca: Ümmet, Gazze’yi ve yok edilen insanları görmüyor mu?

Amasya'da 4,6 büyüklüğünde deprem

ABD polisi otizmli serebral palsi hastası genci öldürdü

ABD'de küçük uçak düştü: 1 ölü

Batman'da silahlı yaralama olayına karışan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı

Vali Ahmet Hamdi Usta: vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz

Yükleniyor