• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

"CHP'nin boykot çağrısı karşılık bulmadı, esnafımız güçlenerek çıktı"

03 Nisan 2025, Perşembe 15:58
03 Nisan 2025, Perşembe 15:58
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Boykot çağrısının halk üzerindeki beklenen etkisini oluşturmadığını vurgulayan Siirt MÜSİAD Yöneticisi Zekeriya Altunkum, halkın yerli esnafa olan desteğini artırarak, boykotu etkisiz hale getirdiğine dikkat çekti.

Siirt MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Alkumru Teknoloji A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Zekeriya Altunkum, gündemdeki boykot çağrılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altunkum, yerli ve milli sermayeye yönelik yapılan boykotun esnafı olumsuz etkileyebileceği yönündeki endişelere rağmen, halkın bu çağrıya kulak asmadığını ve yerel esnafa destek amacıyla alışverişlerini artırdığını söyledi.

Özellikle yerli ve milli sermayeye yönelik boykotun yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Altunkum, asıl boykot edilmesi gerekenin işgal malları olduğunu vurguladı.

Altunkum, yerli üretime ve esnafa verilen desteğin hem ekonomik hem de milli dayanışma açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

"Boykota inat esnafa destek oldular"

Altunkum, boykot çağrısının etkilerini gözlemlemek için iş yerlerini açarken tedirgin olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Açıkçası dün sabah iş yerlerimizi açarken biz de merak içindeydik. Boykot nasıl olacak? Halkımız buna nasıl bir tepki verecek? Ancak daha sabahın ilk saatlerinden itibaren iş yerlerimize gelen vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri son derece memnun etti. İnsanlar, boykotun ne kadar haksız ve gereksiz bir söylem olduğunu göstermek için çaba harcadılar. Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, öğleden sonra ve akşam saatlerine doğru daha da arttı. Gün sonunda baktığımızda, mart ayı ortalamasının çok üzerinde bir ciro ile karşılaştık. Buna biz bile inanamadık."

"Yerli ve milli sermayeye yapılan boykot son derece düşündürücü"

Boykotun yerli ve milli sermayeyi hedef almasını eleştiren Altunkum, bu çağrının arkasında farklı hesaplar olabileceğine dikkat çekti.

Altunkum, "Boykot haklı bir tepki mi? Kesinlikle haksız bir tepki. Bu, iş çevresine ve esnafa yapılan büyük bir haksızlıktır. Yerli ve milli sermayemizi boykot etmek son derece düşündürücü. Hepimiz bu gemideyiz, hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. Küresel sermayeye alan açılırken, neden yerli işletmeler hedef alınıyor? Sanki bu boykot çağrısı birileri tarafından organize edilmiş ve yerli ve milli sermayeye karşı yürütülen bir eylem gibi görünüyor. Ancak halkımızın bu çağrıya kulak asmadığını açıkça gördük." diye konuştu.

"Asıl boykot edilmesi gereken israil ürünleridir"

Boykot çağrılarının yanlış hedefe yöneltildiğini belirten Altunkum, gerçek tepkinin işgal mallarına yönelik olması gerektiğini vurgulayarak, "israilin mallarına boykot çağrısında bulunmayan, bu konuda sessiz kalan CHP, nasıl oluyor da kendi ülkesinin yerli ve milli mallarına boykot çağrısı yapıyor? Bizim asıl anlam veremediğimiz nokta da bu. Hatırlarsanız, israil mallarına yönelik yapılan boykot çağrıları son derece haklıydı. İnsanlar, en azından ellerinden geleni yapmak için bu boykota katıldılar. O dönem biz iş insanları da bu boykotu destekledik ve dikkat etmeye çalıştık. Ancak muhalefet, o zaman sürekli olarak 'Boykot olmamalı, boykot bir işe yaramaz, çalışan insanları etkiler' şeklinde açıklamalar yaptı. Şimdi ise tam tersi bir durumla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

"Yerli ve milli firmalarımıza sahip çıkalım"

Vatandaşlara yerli üretimi destekleme çağrısı yapan Altunkum, şu ifadeleri kullandı:

"Buradan halkımıza şunu söylemek istiyorum. Bir iş insanı olarak, asıl boykot edilmesi gereken israil mallarıdır. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yerli ve milli firmalarımızı, esnafımızı daha da güçlendirmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli, Gazze’deki zulme karşı her alanda bilinçli bir şekilde tepki göstermeliyiz." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi

Feribot seferlerine fırtına engeli

Güney Afrika, çete şiddetiyle mücadele için ordu konuşlandırmayı değerlendiriyor

İtalya, İsviçre Büyükelçisi Cornado'yu geri çağırdı

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi

Uzman uyardı: Donma ile hipotermiyi ayırt etmek hayat kurtarıyor

Lübnan'a işgal saldırısında bir şehit

Rusya’nın Belgorod kentine yoğun füze saldırısı

İçişleri Bakanlığı: Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Sağanak ile kuvvetli fırtına nedeniyle 9 il için sarı kodlu uyarı

İşgalci ordu, Gazze Şeridi'ndeki yeni işbirlikçi "milisleri" nasıl destekliyor?

Çin'de üst düzey generallere soruşturma

DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 4'üncü gününde de devam ediyor

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 657’ye yükseldi

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

HÜDA PAR: Suriye'deki ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesini temenni ediyoruz

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin: Faizsiz bir ekonomik sistemi getirmekte kararlıyız

Birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi