Çiçek’ten Yerel Basına Destek Çağrısı!

Tarih: 04.07.2024 12:23 Güncelleme: 04.07.2024 12:24
Çiçek’ten Yerel Basına Destek Çağrısı!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Ak Parti MKYK üyesi Av. Murat Çiçek, Batman’da yayın yapan 14 gazetenin ortak tepkisine tam destek verdi.

Ak Parti MKYK Üyesi Murat Çiçek, Batman yerel basınının içinde bulunduğu zorluklar karşısında önemli bir destek çağrısında bulundu. Çiçek, yerel basının toplumun demokratikleşme sürecinde ve kentlerin gelişiminde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Çiçek, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Basın önemli bir toplumsal kurumdur. Yerel basın ise yerel demokrasilerin, kent hukukunun ve bir kentin güçlenmesinin en önemli unsurlarındandır. Bu bağlamda kendi iç ihtilaflarının ve küslüklerinin enerjilerini sömürmesine rağmen, Batman yerel basınının kısıtlı imkanlarıyla bile Türkiye standartlarının çok üstünde bir düzeye sahip olduğuna canı gönülden inananlardanım. Çok iyi gazete ve gazetecilerimiz var."

Son dönemde yerel basının ilan alamaması ve kamu kurumları ile belediyelerin uyguladığı tasarruf tedbirleri nedeniyle yaşadığı zorlukları üzüntüyle takip ettiğini belirten Çiçek, "Tasarruf tedbirlerinin çok daha anlamlı yerlerde ve alanlarda uygulanması gerekirken, yerel basın gibi maliyeti çok daha düşük alanlarda uygulanması hakkaniyete aykırı olmuştur. Alınan bu yanlış merkezi karara rağmen, hem yerel kamu otoritesinin (valilik) hem de belediyenin basit ilm-i siyaset hamleleri ile vicdanımızı sızlatan bu durumu çözebileceklerine inanıyorum," dedi.

Çiçek, yerel basının desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Bir siyasetçi olarak gücümün yeteceği her konuda yerel basınımızın değerli şahsiyetlerine elimden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumu ifade etmek isterim," şeklinde konuştu.

Ayrıca, Batmanlı vatandaşlara yerel basını bireysel olarak destekleme çağrısında bulunan Çiçek, "Haber alma özgürlüğümüz açısından kusursuz bir şekilde hizmet aldığımız Batman yerel basınını bireysel olarak destekleme çağrısı yapmaktır. Gelin yerel gazetelerimizi sadece kamu kurumlarına ve az sayıdaki duyarlı işyerlerine hapsetmeyelim. Yerel basınımızı sadece internetten takip edip, pek çok emekçisini ekonomik sorunlarla baş başa bırakmayalım. Ekonomik gücü yeten her memleket evladı gerekirse ev aboneliği ile yerel basını desteklesin. Gazetelerimiz ve gazete kültürü tekrar evlerimize girsin. Batman yerel basını tekrar güçlensin. Batman’ın Batman yerel basınına her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Çünkü memlekette çözmemiz gereken çok iş ve sorun var. Yerel basının can çekiştiği bir memlekette o memleketin sorunlarının sağlıklı tespiti de mümkün olamaz. Ben şahsım adına eğer kabul ederlerse evim için abonelikler yapacağım. Gücü yeten tüm duyarlı dost ve hemşerilerimizi de abone olmaya davet ediyorum," dedi.

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Yükleniyor