• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% -0,01
  • EURO

    51,91% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7022,83% -0,74
  • Ç. ALTIN

    11752,66% 0,00

Çiftçilerden mazot desteği için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür

25 Ağustos 2024, Pazar 14:00
25 Ağustos 2024, Pazar 14:00
Çiftçilerden mazot desteği için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Çiftçilerden mazot desteği için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür

Çiftçiler, mazot desteğini erkene çekerek tarımsal üretime katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti. Üreticiler, mazot desteğinin öne çekilmesiyle, ekim sezonunun daha planlı bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2024 yılı mazot desteğinin çiftçilere erken tarihte ulaştırılması için aldığı karar ile çiftçilerin takdirini kazandı. Tarım alanlarında verimliliği artırmak ve çiftçilerin üretim imkanlarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Şahin, bu sefer Nizip ilçesindeki kırsal mahallelerde çiftçilerle bir araya geldi.
Nizip’teki ziyaretinde çiftçilerle buluşan Başkan Şahin, üreticilerin karşılaştığı zorlukları yerinde dinledi. Çiftçilerin mazot desteği, aşılama, yem desteği, sulama projeleri, fide, fidan ve tohum yardımları gibi birçok konuda dile getirdiği taleplerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi ise bölgede büyük memnuniyet oluşturdu.

Çiftçilerin tek beklentisi tarım desteklerinin aynı şekilde devam etmesi yönünde
Başkan Fatma Şahin, kırsal mahalleleri gezerken, sadece mazot desteğiyle sınırlı kalmayıp, çiftçilerin her alandaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini vurguladı, bu tür desteklerin tarımsal faaliyetlerin sürekliliği açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Çiftçiler ise Başkan Fatma Şahin’in tarıma verdiği önemi ve sorunlarına gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını dile getirirken, bu tür desteklerin devam etmesi yönündeki beklentilerini de paylaştı.

Bu kapsamda 20 yıldır çiftçilikle geçimini sağladığını belirten Abdülkadir Öztürk, “Zeytin ve Antep fıstığı üretiyorum. Başkanımız Fatma Şahin bugün köyümüzü ziyaret etti. Kendisinin tarım alanında bizlere birçok desteği bulunuyor. Bunlardan bazıları mazot ve gübre desteği. Kendisine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden bu yana çiftçilere olan desteğini bizlerden hiç esirgemedi” dedi.

Çiftçi Ali Palamut, yaşının 58 olduğunu ve yaklaşık 40 yıldır Nizip’te çiftçilik yaptığını anlatarak, “Fıstık, zeytin ve incir üretimi yapıyorum. 2 yıldır Başkanımız Fatma Şahin sağ olsun bizlere mazot desteği veriyor. Bu yıl üçüncüsünü alacağız. Kırsal kesim çiftçisinin maddi kaynakları genelde kısıtlıdır. Mazot desteği sayesinde tarım alanlarımızın ihtiyaçlarını daha rahat ve doğru zamanda görebiliyoruz” diye konuştu.

35 yıldır çiftçilikle uğraştığını dile getiren Mehmet Kıllı, “Çiftçilik benim baba mesleğim. Bu mesleği devam ettirmek istiyorum. Başkanım Fatma Şahin, sağ olsun 2 yıldır bize mazot desteği veriyor, yaramıza merhem oluyor, dar zamanda bizi kolluyor” ifadelerini kullandı.

Ahmet Palamut ise kendisini bildi bileli çiftçilik yaptığını söyleyerek, “Başkan Fatma Şahin’in geleneksel hale getirdiği mazot desteğinin çiftçiye ilaç gibi geldiğini söyleyebilirim. Başkanımız bu yıl da mazot desteğinin tarihini öne çekti. Bu da ekimimizi daha planlı ve doğru yapmamıza imkan tanıyacak” şeklinde konuştu.

Çocukluğundan bu yana çiftçilikle uğraşan Mürsel Özdemir de Gaziantep Büyükşehir’in verdiği mazot desteği ile arazilerini daha rahat sürdüklerini aktararak, “Çoğu çiftçimiz mazot parası bulamıyor. Dolayısıyla mazot desteği bizlere nefes oluyor” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Batman'da parmağa sıkışan yüzüğe itfaiye müdahalesi

Avustralyalı gençlerin yarısı 20 yaşına kadar kaygı veya depresyon riskiyle karşı karşıya

İnşaat üretim endeksi Aralık 2025’te arttı

Abbas Arakçi'den net mesaj: Tehditlere boyun eğmek yok

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz: Ramazanda boykot ürünlerinden kaçının

Hizmet üretim endeksi aralıkta arttı

Afganistan'da altın madenciliği 100 bin kişiyi istihdam ediyor

Bursa'da fabrikada kurulan poliklinikte 25 çalışan sigarayı bıraktı

TBF: Ramazan fırsatçıları sahnede, gıda fiyatları 15 günde yüzde 3 arttı

Oturum izni vaadiyle dolandırıcılığa operasyon: 9 gözaltı

Batman'da çiftçilere kritik uyarı: Barajdan su bırakılacak

Brent petrol 67,23 dolardan işlem görüyor

Batman'da 12 dosyadan aranan şahıs yakalandı

Müftü Dolu: Manevi seferberlik başlıyor

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

1967'den bu yana en tehlikeli adım: Filistin toprakları kalıcı olarak işgal ediliyor

Soykırımcı Netanyahu'dan İran için 4 şart

Lübnan'da ateşkese bir darbe daha: Bekaa'da 4 şehit

Ateşkes yalanı: Gazze'de 14 şehit

Araştırmacı-Yazar Aydın: Şubat, ümmetin en nadide çiçeklerinin toprağa düştüğü aydır

Faruk Dinç'ten gençlik uyarısı: Yozlaşmıyorlar, bilinçli şekilde yozlaştırılıyorlar

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

Göktaş: Şehitler bu davanın haklılığının ve sürekliliğinin en güçlü şahitleridirler

Memiş: Şehadet, iman iddiasının ispatıdır

İlahiyatçı-Yazar Tutak: Şehadet bir bilinç ve direniş çağrısıdır

Konya’da kayıp Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Arjantin’de Milei karşıtı protestolarda sokaklar savaş alanına döndü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da parmağa sıkışan yüzüğe itfaiye müdahalesi

Avustralyalı gençlerin yarısı 20 yaşına kadar kaygı veya depresyon riskiyle karşı karşıya

İnşaat üretim endeksi Aralık 2025’te arttı

Abbas Arakçi'den net mesaj: Tehditlere boyun eğmek yok

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz: Ramazanda boykot ürünlerinden kaçının

Hizmet üretim endeksi aralıkta arttı

Afganistan'da altın madenciliği 100 bin kişiyi istihdam ediyor