• BIST 100

    10616,1%0,19
  • DOLAR

    40,45% 0,09
  • EURO

    47,51% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4449,61% -0,18
  • Ç. ALTIN

    7068,94% 0,00

Çiftçiye 392 ton tohumluk dağıtıldı

04 Kasım 2023, Cumartesi 04:05
04 Kasım 2023, Cumartesi 04:05
Çiftçiye 392 ton tohumluk dağıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çiftçiye 392 ton tohumluk dağıtıldı

Adıyaman’da çiftçilere 392 ton buğday, nohut ve mercimek tohumluğu dağıtıldı.
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak uygulanan ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ çerçevesinde buğday, nohut ve mercimek dağıtımı gerçekleştirildi. Proje ile toplamda 760 çiftçiye 392 ton tohumluk tedarik edildi.
Üreticilere tohumluk dağıtımı törenle yapıldı. Törene Vali Osman Varol, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas ve çiftçiler katıldı.
Törenin açılışında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, “Bir tarım şehri olan Adıyaman da çeşitli nedenlerle kullanılmayan tarım arazilerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile birlikte bu alanların etkili ve doğru kullanılması için çok önemli çalışmalar yapılıyor.
2021 yılında hayata geçen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile kullanılmayan, boş, nadas alanlar öncelikli olmak üzere insan ve hayvan beslenmesi açısından önemli ve stratejik öneme sahip hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkilerde yıl boyu ürün arzında sorun yaşanmaması, bitkisel üretimin artırılması, tarımsal hasılayı artırmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Bu çerçevede çerçeve de tohum, fide, fidan dağıtımı, meyve bahçesi tesisi, aşılamayla çeşit değiştirme, ürün işleme, kurutma ve depolama tesisi kurulması planlanmıştır. Ayrıca işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle tarımsal hasılanın arttırılması projenin amaçları arasında yer alıyor. Bu amaç doğrultusunda Bakanlığımızca tohumluk bedelinin yüzde 75’i karşılanmaktadır. Dağıtacağımız 185 ton ekmeklik buğday, 127 ton nohut ve 80 ton kırmızı mercimek bu bereketli topraklarda üreticimizin yüzünü güldürecektir. Üreticilerimize ve üretime yönelik bu projeler 2024 yılında da artarak devam edecektir. Emegi geçen herkese teşekkür eder üreticilerimize bol bereketli kazançlar dilerim” dedi.
Vali Osman Varol ise konuşmasında, tarımsal faaliyeti desteklemek amacıyla bu tohumları dağıttıklarını belirterek, “Tarım çok stratejik bir sektördür. Özellikle dünyada nüfusun büyük çoğunluğunun tarımdan uzaklaşmasıyla bir farkındalık ortaya çıktı. Pandemi döneminde bu farkındalık daha da belirgin oldu. Anadolu insanı tarımsal üretimi çok iyi bilen insanlar. Fakat son zamanlarda kırsal kesimlerde nüfusun azalması, gençlerin göç etmesi sonucunda belirli oranda tarımsal üretimde düşme oldu. Ancak bu gerçekten bizim yaşayabileceğimiz büyük felaket olur. Tarımsal üretimin hızlı bir şekilde devam etmesi lazım. Bir çok şeyin telafisi var. Adıyaman tarımı çok kuvvetli olan bir şehir. Bunları kamusal yatırımlarla, sulama imkanlarını desteklediğimizde bu potansiyelimiz daha da ortaya çıkacaktır. Hem tarla, hem bahçe tarımında önemli bir ilerleme var. Üreticilerin üretime sahip çıkması lazım. Ne kadar destek sağlanırsa sağlansın, çiftçinin buna sahip çıkması lazım. Sizlerin sahiplenmesiyle badem üretiminde birinci, tohumculukta Türkiye’de söz sahibi, nar, fıstık üretiminde ciddi anlamda söz sahibi, bunu geliştirmek hepimizin boynunun borcudur. Yakın zamanda büyük afet yaşadık. Bu afetten kırsalda yaşayan vatandaşımız derinden etkilendi. Tarımsal faaliyetler zarar gördü, hayvancılık zarar gördü. Ayağa kalkmak zorundayız, yaraları sarmak zorundayız. Hep beraber bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Tüketici güveninde Temmuz düşüşü: Endeks 83,5'e geriledi

Atıl bırakılan hal kompleksi için HÜDA PAR'dan çağrı

Gazze'deki açlığa tepki olarak Washington ve New York'ta gösteriler düzenlendi

Batman'dan uyuşturucuya karşı ortak mücadele mesajı

Mardin’de ilk yanık ünitesi hizmete açıldı

Gram altın zirveden döndü

Döviz kurlarında son durum

Umut Kervanı Eskişehir 'de yardım çalışmalarını sürdürüyor

Vali Canalp’ten 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı mesajı

Ülke genelinde kavurucu sıcaklıklar devam ediyor

BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı

Elazığ-Diyarbakır karayolunda tır devrildi

61 orman yangınıyla ilgili 23 kişi gözaltına alındı, 4'ü tutuklandı

Siyonist rejim Nablus'ta iki hastaneyi abluka altına aldı

Siyonist rejimden İran'a yeni saldırı sinyali

Pezeşkiyan: Nükleer programı yok ettiklerini düşünmeleri hayalden ibaret

Kassam, Refah ve Deyr el-Belah'ta siyonistleri vurdu: 8 yaralı

HAMAS: Filistin halkı açlıktan ölüyor, İslam dünyasının sessizliği Netanyahu'yu cesaretlendiriyor

Alevlerle mücadele 4'üncü gününde: 4 il alarmda

Gazze'de 24 saatte 85 şehit: Siviller, kadınlar, çocuklar ve sağlık çalışanları hedef alındı

Siirt Valisi Kızılkaya, iş kazasında yaralanan işçileri ziyaret etti

Minibüsle çarpışan otomobil alt caddeye düştü: 1 yaralı

Witkoff, Gazze'de ateşkes için Orta Doğu'ya gidiyor

Suriye: Süveyda'daki ihlaller için komite kurduk

Guterres: Açlık, Gazze'de her kapıyı çalıyor

Ukrayna'da savaş uçağı düştü

Cenin'de bir çocuk işgal saldırısında şehit oldu

Hindistan'da inişe geçen uçak alev aldı

Trump yakında Çin'i ziyaret edebileceğini söyledi

Roketsan en uzun menzilli füze dahil, 6 yeni silahını tanıttı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tüketici güveninde Temmuz düşüşü: Endeks 83,5'e geriledi

Atıl bırakılan hal kompleksi için HÜDA PAR'dan çağrı

Gazze'deki açlığa tepki olarak Washington ve New York'ta gösteriler düzenlendi

Batman'dan uyuşturucuya karşı ortak mücadele mesajı

Mardin’de ilk yanık ünitesi hizmete açıldı

Gram altın zirveden döndü

Döviz kurlarında son durum