• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Cilt lekeleri uzman ellerde şifa buluyor

GÜNDEM 11.10.2022 15:15:02 0
Cilt lekeleri uzman ellerde şifa buluyor

Cilt lekeleri uzman ellerde şifa buluyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hizmete açılan Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitesi yurt içi ve yurtdışından birçok hastaya şifa oluyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, cilt lekelerinin başarıyla uygulacak yöntemlerle tedavi edilebildiğini ifade etti.
Dermatoloji ve Kozmetoloji ünitesi hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, ’’Medical Point Gaziantep Hastanesi Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitesi’nde Altın iğne, Fraksiyonel lazer, Cilt bakımı, PRP ve Mezoterapi, Dolgu ve Botoks, İp askı, Kimyasal peeling, Gençlik aşısı, BBL Lazer (Damar, leke, Rozasea Tedavisi) başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Dermatoloji ve Kozmetoloji Ünitemiz leke tedavisinde de kişiye özel tedavi yöntemleri ile öne çıkmaktadır. Bilindiği üzere, deriye rengini veren melanin pigmenti, melanosit denen hücrelerde oluşur ve koyu tenlilerde daha fazladır. Derideki melanosit sayısı arttıkça cilt rengi daha koyu olur. Melanosit artışı ile oluşan cilt lekelerinin, tedavi süreci yorucudur ve süreklilik gerektirir. Lekenin oluşumunda pek çok mekanizma yer aldığı için tedavide de birkaç farklı yöntemi ve ilaçları kombine etmek gerekir. Lekenin kişi üzerinde negatif psikolojik ve sosyolojik etkileri vardır. Hastaların psikolojik olarak hassas oldukları bu dönemde sosyal medya ve internette abartılı vaatler konusunda dikkatli olmaları gerekir. İlk muayenede lekenin nedenini, derinliğini ve türünü tespit etmek tedavinin en önemli basamağıdır. Sadece kremlerle geçmesi mümkün değildir, bu hastalarda mutlaka lazer sistemleri kullanılmalıdır’’ dedi.
Uzm. Dr. Özsaraç, leke türleri hakkında ise, ’’Güneşe bağlı oluşan lekeler, melasma, solar lentigo, çil. Postinflamatuar hiperpigmentasyon, Cildin pek çok farklı nedenle (yara, yanık, lazer, sivilce ) tahriş olması ile oluşan hassasiyetten sonra iyileşme döneminde leke kalmasıdır. Özellikle koyu tenli kişilerde daha sık görülür. Yaşlanmaya bağlı ciltte oluşan lekeler, solar lentigolar, seboreik keratoz, aktinik keratoz.’’
Kıvılcım Çınkır Özsaraç leke tedavisinde kullanılan yöntemler hakkında ise, ’’Leke tedavisinde hangi yöntemin kullanılacağı hastadan hastaya değişmektedir. Hatta bazı tedaviler lekeleri daha da artırabilir, öncesinden daha kötü hale getirebilir. Bu tip durumlarla karşılaşmamak için leke tedavileri alanında uzman Dermatoloji hekimleri tarafından yapılmalıdır. Leke tedavisinde hekimin yaptığı uygulamalardan daha önemli bir nüans hastanın hekim tarafından verilen ev devam kremlerini özenle kullanması ve güneşten korunmanın tüm şartlarını yerine getirmesidir. Leke tedavi süreci tek seferlik değildir, tıpkı kronik bir hastalık gibi (şeker veya tansiyon hastalığı gibi ), önerilere uyulmadığı zaman tekrarlar ve zamanla daha da kötüleşebilir. Bu sebeple hasta ile hekim arasında güven, iletişim ve hastanın hekime kolay ulaşabilirliği önemlidir’ diye konuştu.
Özsaraç, tedavi ve yöntemlerini şöyle anlattı:
’’Mezoterapi: Mezoterapi, derinin orta tabakasına ince uçlu iğnelerle cildin ihtiyacı olan maddeleri enjekte etmektir. Leke tedavisinin yanında cilt gençleştirme, cilt sıkılaştırma, zayıflama, gıdı eritme ve bazı cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. Leke mezoterapisi 2 hafta ara ile minimum 4 seans olacak şekilde planlanır. PRP (Plateletten Zengin Plazma): PRP de kişinin kendi kanı özel tüplere alınır, tüpler yüksek hızlarda santrifüj denen cihazlara konularak kandaki plazma kısmı hücrelerden ayrılır. Plazma minik iğneler yardımı ile cilt altına enjekte edilir ve trombositlerden salınan bir takım maddeler cilt dokusunda yenilenmeyi ve iyileşmeyi tetikler. Leke tedavisinde PRP uygulamaları 2 hafta ara ile minimum 4 seans olacak şekilde planlanmalıdır. Leke açıcı kremler ile tedavi: Leke tedavisinde tek başlarına veya kombine olarak uygulanması ucuz olan tedavi seçeneğidir. Ancak krem tedavilerini en az 6 ay süre ile ve düzenli kullanmak gerekir. Kimyasal peelingler: Uygun hasta seçimi ve işlem sonrası bakım çok önemlidir. Yan etkileri ile lekenin daha kötü hale gelmeside söz konusu olabilir. 4-6 seans uygulanabilir. Enzim Peeling: Leke tedavisinde kullanılan, yüze sürülen özel bir maskedir. Maske doktor tarafından uygulandıktan sonra hasta evine gider ve yaklaşık 8-10 saat sonra yüzünü ılık su ile yıkar. Yüzde oluşan kızarıklık ve soyulmalar 1 hafta kadar devam ederken sonrasında taze ve lekesiz bir cilde kavuşulur. Lazer ve Işık tedavileri: Leke tedavisinde en sık kullanılan lazer sistemi Q anahtarlı lazerlerdir. Kısa süre içerisinde güçlü atımlar yaparak hedef doku olan melanositleri hızlı bir şekilde parçaladığı için melanosit çevresindeki normal dokuya ısı kaçışı çok az olur, böylece çevre dokular daha az zarar görür. Tedavi 2-3 hafta ara ile 4-6 seans arasında yapılır. Kombine tedaviler: Gelinen son noktada en iyi tedavi seçeneğinin kombinasyon tedavisi olduğu söylenebilir. Çünkü lekenin nedenleri çoğu zaman tek olmadığı gibi tedavisinde de tek yöntem yeterli olmayacaktır. Leke tedavisi, tüm tedavi seçeneklerine hakim ve hangi durumda hangi kombinasyonu uygulaması gerektiği kararını verebilen bir Dermatoloji hekimi tarafından yapılmalıdır.’’

Zeugma Mozaik Müzesi 33 yeni esere kavuştu

Şanlıurfa'dan siyonist vahşete tepki:: Bu zulme sessiz kalamayız

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Diyarbakır'da kırtasiyede yangın paniği

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Şanlıurfa'da Şehit Abdulvahit Kara şehadet yıl dönümünde anıldı

İki motosiklet çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ