-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Çin ile İran'dan nükleer müzakere görüşmesi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Çin Dışişleri Bakanlığı, İran’ın nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanma hakkını Çin'in desteklediğini açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile Tahran’ın nükleer programı konusunda görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.
Açıklamaya göre, Bakan Wang Yi, Çin’in İran’ın nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanma hakkını desteklediğini vurgulayarak, “İlgili tarafların diyalog ve iletişimi sürdürmesini umuyoruz.” açıklamasını yaptı.
İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Erakçi, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin son durumu ile bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldığını bildirdi.
Bakan Erakçi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ‘snapback’inyasa dışı ilan edilmesi konusundaki sorumlu ve ilkeli tutumundan dolayı Çin’e teşekkür ederek, “ABD’nin ve bazı Batılı ülkelerin tek taraflı politikalarına karşı Çin, İran ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki yapıcı iş birliği büyük önem taşımaktadır ve bu iş birliği Bağlantısızlar Hareketi’ne üye 121 ülke tarafından da desteklenmiştir” dedi.
Erakçi ayrıca, siyonist rejimin Batı Asya bölgesindeki gerilim artırıcı eylemlerine değinerek, “Uluslararası toplum, bu rejimin savaş yanlısı ve baskıcı politikalarına karşı durmalı ve bölgedeki krizin tırmanmasını engellemelidir.” dedi.
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de görüşmede, Tahran–Pekin stratejik ilişkilerinin önemine dikkat çekerek, iki ülke arasında Birleşmiş Milletler ve diğer çok taraflı platformlarda sürekli koordinasyon ve temasın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
İran’ın barışçıl nükleer programına yönelik tutumundan övgüyle bahseden Wang Yi, İran’ın Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması’nın (NPT) temel üyelerinden biri olarak nükleer haklarının korunması gerektiğini ifade etti.
Taraflar, Eylül ayında iki ülke cumhurbaşkanlarının yaptığı verimli görüşmeye ve yakın gelecekte yapılacak yüksek düzeyli mekanizma toplantısına da değinerek, iki ülke liderlerinin Kapsamlı Stratejik Ortaklık çerçevesindeki mutabakatları ilerletme konusundaki kararlılığını teyit ettiler. (İLKHA)
Suudi Arabistan’daki ABD üssüne füze saldırısı: 5 uçak hasar gördü
Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: 370 firma ile 23 bin kişiye istihdam sağlıyoruz
ABD askeri kayıplarına ilişkin iddialar ve resmî rakam tartışması
Gaziantep'te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
İstanbul'da AVM otoparkındaki gasp olayına ilişkin 7 şüpheli tutuklandı
Kadir Gecesi pazartesi günü dualarla karşılanacak
Batı medyası: İran’ın savaş stratejisi ABD’yi şaşırttı
Esenyurt’ta iş yeri kurşunlama olayına ilişkin 2 şüpheli yakalandı
İhracatın finansmanında sermaye piyasası araçları kullanılacak
Mescid-i Aksa en kritik döneminde: Müslümanlar kontrolü tamamen kaybedebilir
TPAO’nun Diyarbakır’daki petrol arama sahası genişletildi
Naim Kasım: Lübnan'daki mücadele meşru savunmadır
ABD Başkanı Trump’tan aynı teraneler: İran tamamen yenildi, barış istiyorlar
Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek
Otobüs ile tırın çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı
Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor
Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu
ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı
Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti
Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı
Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu
İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu
Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Yükleniyor






