Tarih: 05.10.2024 01:24

Çınar: Elimizdeki Kur'an, kafirlere karşı ümmetin bir olmasını emrediyor

Facebook Twitter Linked-in

7 Ekim Aksa Tufanı'nın yıl dönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları tarafından İstanbul'da program düzenlendi.

Güngören Genç Osman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Yunus Sevgili'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Programda Aksa Tufanı ile ilgili bir konuşma yapan Molla Cemal Çınar, Müslümanların aralarındaki farklılıklara, hatta ülke içerisinde kendilerine düşmanlık edenlere dahi aldırmadan topyekûn olarak işgale karşı durulması gerektiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in birçok suresinde İsrailoğullarından söz ettiğini, güç ellerine geçtiğinde zulmedeceklerini hatırlattığını ancak ümmetin onları mazlum görüp kimi zaman sahip çıktığını belirten Çınar, Müslümanlar olarak Amerika'nın da israilin de arkasındaki gücün İngilizler olduğunu görmezsek, bu ülkelerin İngilizlerden habersiz adım atmadıklarını görmezsek asıl hedeften uzaklaşmış oluruz. Bugün dünya çapında Sünnileri, Şiileri kışkırtan ve onlara mezhepçilik yaptıranlar emin olun ki İngilizler ile çalışıyorlar. Bugün dünya siyonizmini ve Amerika'yı siyasi maşaları olarak kullananlar İngilizlerdir. Hasan Nasrallah şehit edildiğinde onlarla beraber olan medyanın tamamı 'Suriye'deki cesetler' diye nerede olduğu belli olmayan görüntüleri bize servis ediyorlar. Bugün ümmetin bırakın Şii-Sünni, Hanefi-Şafii, Kürt ve Türk'ü, İsrail ve Amerika'ya karşı Rusya ile Çin ile uğraşacak zamanımız yok. Bugün başka türlü kapımızı çalan, hırsızlığımızı yapan, yerelden ne kadar düşmanımız varsa bir kenara bırakıp asıl düşmana karşı bir araya gelmemiz gerekiyor. Eğer bir araya gelmezsek emin olun ümmeti yok edemezler ama tarihte yaptıkları gibi namuzlarımızı, evlerimizi, gençlerimizi katletmeyi kendilerine vacip bilen acımasız bir düşman ile karşı karşıyayız. Tarihte hangi ülke birbirine ne yaptı diye düşünecek zamanımız yok. Elimizdeki Kur'an, kafirlere karşı ümmetin bir olmasını emrediyor." diye konuştu.

Allah tarafından münafık oldukları, Müslümanlar aleyhine çalıştıkları, namazla Müslümanlarla aynı safta durdukları halde kafirler namına çalışanların listesi Peygamber Efendimize bildirilmesine rağmen Müslümanları topluca imha etmeye çalışanlar varken münafıklarla uğraşmadığını hatırlatan Çınar, Peygamberimizin gerekli tedbiri aldığını ancak onlara karışmadığını, ümmete de böyle bir ahlakın gerekli olduğunu söyledi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —