• BIST 100

    9523,31%-1,41
  • DOLAR

    37,92% -0,06
  • EURO

    41,17% 0,41
  • GRAM ALTIN

    3806,30% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6190,39% 1,97

Cinayet davasında yargılanan genç kız 'Ceza almak istemiyorum' diyerek ağladı

GÜNDEM 15.02.2023 16:10:08 0
Cinayet davasında yargılanan genç kız

Cinayet davasında yargılanan genç kız 'Ceza almak istemiyorum' diyerek ağladı

Kocaeli’de sevdiği kız ile evliliğine engel olduğu iddiasıyla gurbetçi iş adamını 10 bıçak darbesiyle öldüren Fıras S. ve beraberindeki 2 sanık hakkında mütalaa verildi. Gözyaşları içinde savunma yapan Fıras S.’nin sevgilisi tutuklu sanık Ceren İ., 'Ben cinayet işlemedim, böyle bir şeye iştirak etmedim. Ceza almak istemiyorum' dedi. Cumhuriyet savcısı, Fıras S.’nin 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis, sevgilisi Ceren İ.’nin ise yardım etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Servetiye Mahallesi Soğuksu mevkiinde 2 Ekim 2021’de meydana gelen olayda, gurbetçi iş adamı Cahit Tatlı (49), evinde tartıştığı şahıs tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmiş, saldırgan ise iş adamına ait lüks cipi çalarak olay yerinden kaçmıştı. Jandarma ekipleri, Tatlı’nın spor yapmak için gittiği salonda tanışarak aşık olduğu Ceren İ.’nin yabancı uyruklu sevgilisi Fıras S. tarafından bıçaklandığını belirlemiş ve Fıras S. ile olaya karıştığı tespit edilen Ceren İ. ve Ali İ.Ç. gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

'Bana saldırdı, boğazımı sıktı, nefessiz kaldım'
Cahit Tatlı’nın öldürülmesine ilişkin açılan davanın duruşması, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanıklar Fıras S., Ceren İ. ile geçtiğimiz celselerde tahliye edilen tutuksuz sanık Ali İ.Ç., aileler ve taraf avukatları katıldı. Savunması için söz hakkı verilen tutuklu sanık Fıras S., 'Cahit’in bana saldırması sebebiyle bu olay yaşandı. Evine sadece konuşmaya gitmiştim. Konut dokunulmazlığını ihlal etmedim, evine gittiğimden haberi vardı, kapıyı kendisi açtı. Bana saldırdı, boğazımı sıktı, nefessiz kaldım. Bana küfrediyordu. Sadece kendimi savundum. Cahit’in parasını almadım, onu kasten öldürmedim. Olay yerine tek başına gittim. Olayda Ali ve Ceren’in iştiraki yoktur' dedi.

'En ağır şartlarda yargılanacak ne yaptım'
Gözyaşları içinde savunma yapan Ceren İ., 'Suçsuzum ve bunun ispat edilmesini istiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok. Kandırıldım. Fıras’ın Cahit ile konuşacağını bilmiyordum. En ağır şartlarda yargılanacak ne yaptım? İşlemediğim bir suç sebebiyle 1.5 yıldır tutukluyum. Ben cinayet işlemedim, böyle bir şeye iştirak etmedim. Ceza almak istemiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliye ve beraatimi istiyorum' diye konuştu. Ali İ.Ç. ise beraatini istedi.

2 sanığın cezalandırılması istendi
Sanıkların savunmasının ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Fıras S.’nin 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis, 'Hırsızlık, konut dokunulmazlığı, bıçak bulundurma' suçlarından ise 9 yıldan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaada, Ceren İ.’nin de 'Tasarlayarak kasten adam öldürmeye yardım etme' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadara hapisle cezalandırılması, Ali İ.Ç.’nin ise beraati talep edildi.
[gallery ids=',120440,120441,120442,120443']

Trump, "karşılıklı tarifeler" konusunda en az yüzde 10’luk gümrük vergili yürütme emirleri imzaladı

İşgalci siyonistlerden Şam ve Hama’ya hava saldırıları

İsviçre'de 8 milyar dolardan fazla Rus varlığı donduruldu  

Zambiya’da maymun çiçeği vakası 36’ya yükseldi

İran ve Bahreyn ilişkileri düzeltmek istiyor

Rus askeri uçağı düştü: Bir ölü

WhatsApp hesabınızı saldırılara karşı nasıl korursunuz?

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da binlerce kişiye trafik cezası kesildi

Türkiye’den siyonist bakanın Mescid-i Aksa baskınına tepki

Diyabetlilerde topuk çatlağı kangrene kadar gidebiliyor!

Balıklıgöl'ün ikizinde sona doğru gelindi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde hortum hasara yol açtı 

Bingöl’de sahipsiz hayvanlar için yeni adımlar

Endonezya'daki yanardağ kül püskürttü

Siirt’te çatıdan düşen kadın ağır yaralandı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan CHP’nin boykot çağrılarına tepki

Bakan Yerlikaya: Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Uludağ’daki otel yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi

Bingöl-Erzurum karayolunda trafik kazası: 5 yaralı

Japonya'da 6.2 büyüklüğünde deprem

İtafiye ekipleri minik kediyi bulunduğu yerden kurtardı

Batman Valiliği seyircisiz oynanan maçta stadyum keyfi yaşattı

Hintliler 2024 yılında siber suçlardan 2,67 milyar dolar kaybetti

Özbekistan ile İran, ticaret ve ekonomik iş birliğini artıracak

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 423'e ulaştı

DEİK Başkanı Olpak: Boykotlarda sadece şirketler değil ülke ekonomisi de yara alır

Bakan Tekin'den boykot tepkisi

Elazığ’da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sağlık Bakanlığı’ndan Dünya Otizm Farkındalık Günü paylaşımı

ECB Başkanı: ABD tarifeleri dünyaya zarar veriyor:

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ