• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Çizdikleri resimleri apartmanda satan çocuklar, parasını depremzedelere bağışladı

GÜNDEM 14.02.2023 13:00:18 0
Çizdikleri resimleri apartmanda satan çocuklar, parasını depremzedelere bağışladı

Çizdikleri resimleri apartmanda satan çocuklar, parasını depremzedelere bağışladı

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesinde bir apartmanda oturan çocuklar, evlerinde yaptıkları resimleri apartman girişinde sattı. Elde ettikleri geliri de depremzedeler için bağışladılar.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yıkılan binalarda enkazın altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlar içinde yardımlar sürüyor. Bu çerçevede Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesinde Vitrin Apartmanında oturan çocuklar, Uluslararası Resim Öğretmeni Aynur Mahmudova Kaplan koordinesinde resimler çizdi. Çocuklar, çizdikleri resimleri apartman girişinde açtıkları sergide apartman sakinlerine sattı. Ayrıca çocuklar, apartman girişine bağış kutusu da koyarak bir miktar bağış topladı. Çocuklar, elde ettikleri gelirin tamamını depremzedeler için AFAD’ın yardım hesaplarına yatırdı.
Çocuklar, özellikle çizdikleri resimlerde aile ve sıcak yuvayı anlatmayı seçerken, sağlıklı ve mutlu bir dünya da istediklerini kaydetti.

“Sanat yoluyla her şeyi atlatabiliriz”
Çocukların üzüntü ve korkusunu sanat yaparak hafiflettiğini söyleyen Uluslararası Resim Öğretmeni Aynur Mahmudova Kaplan, “Her zaman sanat yoluyla her şeyi atlatabileceğimize inanmış bir insanım. Bu sıkıntılı dönemlerde ülkemizin ruhsal sağlığının kötü olduğu bu dönemde en azından çocuklarımız için bir şey yapalım dedik. Oturduğumuz apartmanda böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinlik süresi içerisinde çocuklarla sohbet ettik, üzerinde kalan travmaları hissettim. Çok üzgün olduklarını görünce çocuklara depremzedeler için resim yapalım mı deyince hepsi ‘Evet’ diye onayladılar ve bunun sonucunda çocuklarımızın da çok büyük arzusuyla çizilen resimler apartman sakinlerimize satışa sunuldu” diye konuştu.
Kaplan, apartman girişinde satılan resimlerle toplanan bağışların AFAD’ın yardım kampanyası hesaplarına yatırıldığını kaydetti.

“Depremsiz bir dünya istiyoruz”
Depremzede çocuklar için resim yaptığını söyleyen 7 yaşındaki Yiğit Enes Köse ise, “Bu resimleri depremzede çocuklar için yaptık. Resimlerimizde ev, araba ve güzel şeyler çizdik” dedi.
Depremzedeler için resim çizen 7 yaşındaki Zeynep Soyelçik de, “Bu fotoğrafları depremzedeler için çizdik, sattığımız resimlerin ücretini onlara gönderdik” şeklinde konuştu.
8 yaşındaki Burak Pelçin ise, “Depremzede çocuklar için bu resimleri yaptık. Güzel, arabalı, ağaçlı depremsiz bir dünya çizdik. Biz, depremsiz bir dünya istiyoruz” ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',115713,115714,115715,115716,115717,115718']

Bakan Fidan Cezayir'e gidiyor: Enerji, savunma ve Gazze gündemde

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Camilerin elektrik borcu ödenmeli

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ