• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Cizre 105. Direniş Noktası tanığı Anmal; Cizre Halkının darbe gecesindeki kahramanlığını anlattı

15 Temmuz 2025, Salı 12:17
15 Temmuz 2025, Salı 12:17
Cizre 105. Direniş Noktası tanığı Anmal; Cizre Halkının darbe gecesindeki kahramanlığını anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe kalkışmasına karşı önemli direniş noktalarından Şırnak’ın Cizre İlçesinde Köprünün kapatılması ve ardında halkın emniyete güçlerine destek olarak yolu kapatarak darbeci özel birliğin geçiş

Cizre halkının 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesinde gösterdiği direniş ve kahramanlığın unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, O gece, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Cizre'de de vatandaşlar, darbecilerin hedeflerine ulaşmasını engellemek için büyük bir cesaretle sokağa çıkmıştır dedi.

Cizre'nin Darbe Girişimi Gecesindeki Direnişin tanıklarından olan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, 15 Temmuz gecesi, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı darbeci askerlerin zırhlı araçlarla, Cizre üzerinden Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na ulaşmaya çalıştığını ancak Cizre halkı ve emniyet güçlerinin bu girişimi engellemek için seferber olduklarını söyledi.

Anmal “Cizre halkının o gece sergilediği birlik ve beraberlik, milli iradenin korunmasında önemli bir rol oynamıştır. Bu kahramanlık öyküsü her zaman hatırlanacaktır.”

Anmal “Bu gün 15 Temmuz'un yıl dönümü. Millet olarak da o 15 Temmuz sürecindeki ülkemize sahip çıktığımız görüntüyü inşaAllah, bundan sonrada ülkemize karşı her türlü gayri meşru girişimlere karşı emek harekâtı olarak karşısında duracağız. Gerek kamu görevlisi temsilcisi Memur-Sen ve Sağlık teşkilatı olarak, millet olarak aslında her gün nöbetteyiz.” ifadelerini vurguladı.

“Sağlık Çalışanları Darbe gecesinde bombalara rağmen sağlık hizmetini aksatmadı”

Sağlık çalışanlarının da 15 Temmuz gecesi çok önemli sınav verdiğini ve o zorlu gecede sağlık hizmetini aksatmadığını ifade eden Anmal “sağlık çalışanları bombalara rağmen, kurşun yağmurlarına karşı darbeye direnen vatandaşlarımızı kurtarmak için canla başla mücadele ettiler. Bu süreçte de inşaAllah 15 Temmuz'un yıl dönümünde de yine bizler aynı duruş ve kararlılığı yeniden ve tekrardan yansıtıyoruz. Güçlü bir Türkiye istemeyenlerin, oyunlarla Türkiye'yi Coğrafyasındaki iç savaş pençesinde olan devletler gibi güçsüz bir devlete dönüştürmek istiyorlar ama bu millet asla bu tür girişimlere izin vermeyeceği gibi Ülkesinin geleceği adına kanının son damlasına kadar bu mücadeleyi verecektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Anmal Cizre'deki direniş "105. nokta savunması" olarak da anılmakta olduğuna atıfta bulunarak hain darbe girişiminde Cizre 105. noktası da darbecilerin planını bozan önemli bir direniş noktası olmuştur. O gün Cizre halkının duruşu ise ayrı bir destandır çünkü o gece tam teçhizatlı hainleri ilçe girişinde sokağa çıkma yasağına rağmen durduran Cizre halkının kahramanlığı takdire şayan bir kahramanlıktı.

Milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainleri, şanlı bir direnişle hüsrana uğrattığımız gündür 15 Temmuz!

15 Temmuz gecesinde darbe girişimine karşı bedenlerini siper ederek mücadele eden 252 şehidimizle birlikte Cizre sağlık şehidimiz Muhtar lakabı ile tanınan Mehmet Zeki Macartay'ı da minnetle anıyor, kahramanlarımıza Allah'tan rahmet , gazilerimize sıhhat diliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Şanlıurfa’da 3 ilçede ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Tunceli’de drone destekli denetimde yasa dışı avcılık yapan 3 kişi tespit edildi

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 365'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi