• BIST 100

    11331,75%-1,19
  • DOLAR

    41,42% 0,13
  • EURO

    48,87% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5031,53% 0,98
  • Ç. ALTIN

    8278,31% 2,03

Cizre'de 4-6 yaş kurslarındaki 145 çocuk Kur'an-ı Kerim'e geçti

28 Nisan 2025, Pazartesi 16:21
28 Nisan 2025, Pazartesi 16:21
Cizre
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak'ın Cizre ilçesinde müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan ve Kur'an-ı Kerim'e geçen 145 öğrenci için program düzenlendi.

Cizre 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programda minikler yıl boyu öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu. 

Ailelerin de katıldığı program, Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Çocuklar daha sonra Kur'an kurslarında öğrendikleri ezan, şiir, dua, kısa sureler okudu ve ilahiler seslendirdi. Programda sahneye çıkan 3 çocuğun okuduğu Mescid-i Aksa şiiri takdir topladı. Bazı ailelerin Gazze bayrakları ile etkinliğe katıldığı görüldü.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Süleyman Baran, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının önemine dikkat çekerek, bu eğitimin "çekirdekten insan yetiştirme" olduğunu söyledi.

Hedeflerinin 50 tane 4-6 yaş Kur'an kursu açmak olduğunu belirten İlçe Müftüsü Süleyman Baran, “Biz kendimize düstur edindik: ‘En hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ Biz bu yolda gençlerimize, çocuklarımıza en güzel şekilde İslami değerleri, Kur'an-ı Kerim'in o güzelliğini öğretmek ve onları bir nebze olsun toplumumuza iyi, şahsiyetli bireyler olarak yetiştirmektir. Rabbim bizim de onların da yolunu açık etsin. Allah Teâlâ 'şüphesiz bu Kur'an en güzel nura iletir' buyuruyor. Dolayısıyla biz de bu çocuklarımıza veremediğimiz o değerler eğitimini, o güzellikleri Kur'an kurslarımız aracılığı ile bu çocuklarımıza vermeyi Rabbim vesile kıldı. Dolayısıyla bu çocuklarımız bizim gelecekteki umudumuzdur. Hafızlık Kur'an kurslarımız da bir hazırlıktır. Şu an halihazırda 37 tane 4-6 yaş Kur'an kursumuz var. Biz bu kurslarımızın sayısını 50’ye tamamlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa katılan çocukların ailelerine teşekkür eden İl Müftüsü Orhan Örnek, “Bu güzel programa teşrifleriniz için çok teşekkür ediyorum. ‘Bir yılı düşünüyorsanız tohum ekin, on yılı düşünüyorsanız fidan ekin, yüz yılı düşünüyorsanız insan yetiştirin’ denir. Diyanet İşleri Başkanlığı bugün burada bizlerin gözbebeği olan çocuklarımızın geleceğe hazırlanması hususunda önemli işler yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

4-6 yaş Kur'an kurslarının geleceğe dair ümitleri olduğunu söyleyen Kaymakam Ahmet Vezir Baycar ise, “145 öğrencimizin Kur'an-ı Kerim’e geçiş programına hoş geldiniz. 4-6 yaş, diyanetimizin medar-ı iftiharı güzel bir eğitim modelidir. Müftülüğümüzün çok çeşitli alanlarda eğitim programları oluyor. Şahsım olarak en çok önemsediğim ve üzerinde en çok durduğum 4-6 yaş Kur'an kurslarıdır. Bu kurslarımız çocuklarımızın en saf, en temiz, en berrak dönemlerinde onları geleceğe yetiştiriyor. Bu çocuklarımız geleceğimiz. 4-6 yaş Kur'an kursları geleceğe dair ümidimiz, umudumuz. Rabbim bu yolda çocuklarımızı muvaffak eylesin.” dedi.

Program, Kuranı Kerim’e geçen öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli ödüllerin verilmesi ile son buldu. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü

Taşkın ve kuraklıkla mücadeleye 600 milyon dolarlık destek

HAKSİAD’dan “Ahilik Haftası” mesajı: Helal kazanç ve dayanışmanın önemi vurgulandı

İspanya, siyonist rejime tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı

Rus ordusu, Ukrayna'nın lojistik merkezi Kupyansk’ta ilerliyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 1 kişi kayıp

Hırvatistan'da Afrika domuz ateşi salgını alarmı

Bakan Yumaklı: Sivas’ın içme suyu ihtiyacı 2053 yılına kadar güvence altında

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM kürsüsünden dünyaya Gazze çağrısı: Cesaretinizi gösterin!

İsveç'ten Avrupa'ya "savaşa hazırlanın" çağrısı

Hadis-i Şerif ile alay eden programın sunucusu ve konuğu tutuklandı

Gazze'deki çocuklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Savaşın sona ermesi için müdahale edin

AİÇÜ Rektörü Gülçin, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde İlk 500’e girdi

Gaziantep’teki orman yangını kontrol altına alındı

AİÇÜ'de ilk ders "Filistin ve Gazze" teması ile gerçekleştirildi

Kassam Tugayları, İslam alemini yeniden Gazze için "namazla dua"ya çağırdı

65 bin Ölüm: BM Soykırımı teyit etti, UAD görmezden geliyor

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Sahte yatırım gruplarına dikkat!

Manisa'da tarihi eser ve silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Filistin Devleti'nin tanınmasını kabullenemeyen Netanyahu, sınır kapısını kapattı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Alireisoğlu: Öğrencinin başarısında ailenin rolü büyük

İslam Emirliği'nden Bagram Hava Üssü'nü isteyen Trump'a net cevap

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kırsal kalkınma ve hayvancılığa destek

Tillo’da ‘Işık Hadisesi’ni izlemeye gelen 77 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da beton mikseri devrildi

Şanlıurfa’da iş kazası: İnşaat işçisi 1.kattan düştü

Nvidia’dan OpenAI’e 100 milyar dolarlık yatırım hamlesi

TikTok algoritmasını denetleyecek 4 isim de soykırım destekçisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü

Taşkın ve kuraklıkla mücadeleye 600 milyon dolarlık destek

HAKSİAD’dan “Ahilik Haftası” mesajı: Helal kazanç ve dayanışmanın önemi vurgulandı

İspanya, siyonist rejime tam silah ambargosu getiren kararnameyi onayladı

Rus ordusu, Ukrayna'nın lojistik merkezi Kupyansk’ta ilerliyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 1 kişi kayıp

Hırvatistan'da Afrika domuz ateşi salgını alarmı