Tarih: 10.10.2024 17:59

Cizre'de çocuklar cami ile buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Şırnak’ın Cizre İlçe müftülüğü tarafından, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, Hazreti Nuh Camii'nde düzenlenen programla, camide buluştu.

Cizre İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İlçe Müftüsü Süleyman Baran ve çocukların ailelerinin katılımıyla gerçekleşen "Cami, Çocuk Buluşması" adlı programda, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler, camide bir araya geldi.

Sunuculuğunu Yusuf Yıldırım'ın yaptığı program, Kur’an kursu öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda İlçe Müftüsü Süleyman Baran ve Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, bir konuşma yaptı.

Hayırlı evlatlar yetiştirmek istediklerini ifade eden İlçe müftüsü Süleyman Baran, "Cizre'de bizim 31 tane 4-6 yaş kuran kursumuz var. Bu kurslarımızda güzel bir eğitimle bu çocuklarımızı yetiştirip, değerler eğitimlerini alıp ailelerine, milletimize, vatanımıza hayırlı evlatlar olarak inşallah yetiştireceğiz. Diyanet işleri başkanlığı olarak belki yapmış olduğumuz uygulamalardan en önemlisini 4-6 yaş kuran kursları olarak görüyoruz. Bu kurslarımızı daha da geliştirip en iyi seviyeye getirme adına çok daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bizim akidemizin temel esası olan çocuklarımız 4 yaşına geldiğinde akidevi şeyleri öğretmek bizim akidemizin temel yapı taşıdır. Çocuklarımız konuşmaya başladığında rabbinin kim olduğunu, peygamberinin kim olduğunu, kitabının ne olduğunu, kıblesinin neresi olduğunu ve dini değerlerini öğretmekle inşallah bu çocuklarımızı daha iyi ve daha güzel şekilde milletimizin hizmetine sunma amacındayız. " dedi.

Cizre'deki 4-6 yaş Kur'an kurslarının sayısını 50'ye çıkaracaklarını söyleyen Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, "Şunu ifade edeyim, caminin kapısından girdiğimde içim ferah oldu. Sevgili çocuklarımızın camide cıvıl cıvıl görüntüsü beni ziyadesiyle mesrur etti. Rabbim bütün çocuklarımızın bahtını açık etsin. Burada sözüme başlarken kıymetli velilerimi tebrik ederek başlamak istiyorum. Bu çocukların bu yaşlarda burada olması onların geleceği için çok kıymetli bir şey. Bizim 4-6 yaş programlarına eleştiriler geliyor çocukların yaşları küçük bu yaşlarda böyle bir eğitim almasınlar. Bu çok haksız ve yanlış bir eleştiridir. Ağaç yaş iken eğilir, biz çocuklarımıza bir şeyler vereceksek bu yaşlarda verebiliriz.  Belli bir yaş sonrasına davranış, karakter noktasında insanı değiştirmek pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla elinizde bembeyaz bir sayfa var. Cizre'de şuan 31 tane 4-6 yaş kuran kursu var. Bahsedilen sıkıntıları aşarak bu sayıyı 50 kursa çıkaracağız inşallah. Bu eğitim modelini çok çok benimsediğim programdır. " ifadelerini kullandı.

Programda çocuklar, Kur'an kurslarında öğrendikleri ayet, dua, ilahi ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.

Program, çocuklar için yapılan palyaço gösterisi ile son buldu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —