• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Cizre'de Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan vatandaşlar: Gazze'den vazgeçilmemeli!

08 Nisan 2025, Salı 15:47
08 Nisan 2025, Salı 15:47
Cizre
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Cizre'de gerçekleştirilen "Direniş Rehberi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi programına katılan vatandaşlar Gazze'de yaşanan katliamlara dikkat çekerek hem yetkililere hem de tüm insanlığa Gazze'nin unutulmamas

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi etkinliğini bu sene "Direniş Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla ilk programını Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirdi.

Cizre ilçesi İsmail Ebul-iz El Cezeri Asma Köprüsü Amfi Tiyatro Alanı'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan peygamber sevdalısı vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini paylaşırken gündemlerinde Gazze vardı. Gazze'de yaşanan katliamların son bulması için yetkililerin artık fiili adım atmasını isteyen vatandaşlar, halkın da elinden gelen ne varsa yapmaları gerektiğini ifade etti.

"Artık fiili adımlar atılmalı!"

Düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinden memnun kaldığını söyleyen Emin Yaman, "Duygularım anlatılmaz yaşanır. Böyle güzel bir etkinlikte yaşadığım duyguyu ancak gelip gören insanlar anlar. Şu anda biz burada kutlu viladet etkinliği için geldik, bu sevinci yaşıyoruz ama öte yandan Gazze'deki kardeşlerimiz bombalanarak zulüm görüyor, can veriyorlar. Tabi ki onlara da üzülüyoruz. Bu zulmün son bulması için gerekli tüm müdahalelerin yapılması gerekir. Yetkililere sesleniyorum; artık fiili adımlar atın!" dedi.

"Burada çok güzel bir atmosfer var"

Peygamber Sevdalıları Vakfının "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi etkinliğinin atmosferinin çok güzel olduğunu belirten Adem Geşgel, "Burada çok güzel bir atmosfer var. Böyle programların devamını çok istiyoruz. Özellikle gençler bu tür etkinliklere katılmalılar. Maşallah program çok güzel." diye belirtti.

"Allah-u Teala bu günleri Gazze'nin zaferine vesile kılsın"

Ailece etkinliğe geldiklerini ifade eden Abdulkerim Saka, "Allah'ın izniyle her sene bu etkinliklere ailece katılıp bu coşkuyu yaşayacağız. Allah-u Teala bu günleri Gazze'nin zaferine vesile kılsın. Cizre-Botan bölgesi için bu tür etkinlikler çok önemlidir. Çünkü buradaki halk dindardır. O yüzden bu etkinliğe çok sayıda vatandaş katılmış. Bu etkinlikleri her sene bekliyor olacağız." şeklinde konuştu.

"Bu etkinlikler sayesinde Peygamberin hayatını öğrenip bir şeyler elde ediyoruz"

Mevlid-i Nebi etkinliğine dair duygularını paylaşan Abdullah Gözüngü ise "Bizler 6-7 yıldır bu heyecanı yaşıyoruz. Bugüne Kadar İstanbul, Diyarbakır'da gerçekleştiriliyordu. Bu sene Cizre'de de yapıldı, keyifliyiz. Nasıl ki Ramazan ve Kurban Bayramı'nı kutluyorsak bunu da o havada kutluyoruz. Allah, Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Bu etkinlikler sayesinde Peygamberin hayatını öğrenip bir şeyler elde ediyoruz. Allah halkımızı, İslam ümmetini bu etkinliklerle gaflet uykusundan uyandırsın. Kaç yıldır Gazze ve Filistin'e bomba yağıyor. Vallahi Allah bizden bunun hesabını sorar. Bundan dolayı bizlerin onlara sahip çıkmamız lazım. Ne alanda olursa olsun onlara yardım etmeliyiz. Allah onlara zafer nasip etsin, tez zamanda israil ve yahudilerin belasını versin. Allah bizleri Kuran ve sünnet üzerinde uyandırsın ve bu günlerimizi fazlalaştırsın, vahdeti nasip etsin." dedi.

"Siyonist ürünlerini boykot etmeye devam!"

"Muhammed-i coşkuyu tatmak için buradayım." diyen Rıza Koluman, "En güzel rehber ve tek önder olan Hazreti Muhammed'i anmak için buradayım. Her sene olduğu gibi bu senede aynı coşkuyu yaşıyoruz. Burada coşku var, heyecan var, güzellik var… güzel olan her şey burada var. Hüzün içerisinde olan Gazze'deki kardeşlerimiz için tüm insanlığa çağrıda bulunmak istiyorum; herkes ayaklansın. Kimse bu zulme ortak olmasın. siyonist ürünlerini boykot etmeye devam!" şeklinde konuştu.

"Hiçbir zaman Gazze'den vazgeçilmemeli"

Mehmet Gökgöz, ise Mevlid-i Nebi etkinliklerinin manevi atmosferinin çok güzel olduğunu ifade ederek "Bu tür etkinliklere herkesin katılması gerekir. Çünkü yapılan bu tür etkinlikler, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın kutlu doğum için yapılıyor. Programı yapanlardan Allah razı olsun. Ayrıca Gazze'de ki kardeşlerimiz vahşice katledilirken bizim rahatça uyku uyumamız hiç etik değildir. Herkesin Gazze'ye yardım etmesi lazım. Aksi takdirde yarın Yüce Allah'a hesap veremeyiz. Katliama sessiz kaldığımız vakit, işgal rejimi bugün Filistin'deki Müslümanları katletti, yarın bize de soykırımını uygular. Elden ne gelirse yapılması gerekiyor. Hiçbir zaman Gazze'den vazgeçilmemelidir. Ayrıca işgal rejimin ürünleri muhakkak boykot edilmelidir." dedi. (İLKHA)

Claudia Fırtınası Portekiz’i etkisi altına aldı: 1 ölü, 28 yaralı

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

İstanbul'daki metro inşaatında iskele çöktü

Batman'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programı düzenlendi

Siyonist rejim Gazzeli 15 şehidin naaşını teslim etti

HÜDA PAR'dan Elazığ’daki sanayi planına tepki

Tayvan'da çamur volkanı patladı

Şili'de halk devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gidiyor

ABD’nin Gazze tasarısına Rusya ve Çin’den veto

Hafif ticari araç ile cip çarpıştı: 2 ölü, 1 yaralı

Bakanlıklardan gıda zehirlenmelerine karşı uyarı

COP30 zirvesinde "ekokırım suç kabul edilsin" çağrısı

Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı

Kar yağışı sonrası işçi servisi yola devrildi: 14 yaralıl

Güney Kore'de çöken santralin altında kalan 7 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Şırnak'a yılın ilk karı düştü, Beytüşşebap'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Rusya'da trafik kazası: 7 ölü, 12 yaralı

Arjantin'de sanayi bölgesinde patlama: 20 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Claudia Fırtınası Portekiz’i etkisi altına aldı: 1 ölü, 28 yaralı

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

İstanbul'daki metro inşaatında iskele çöktü

Batman'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programı düzenlendi

Siyonist rejim Gazzeli 15 şehidin naaşını teslim etti

HÜDA PAR'dan Elazığ’daki sanayi planına tepki

Tayvan'da çamur volkanı patladı