-
BIST 100
14559,20%1,07
-
DOLAR
48,48% 0,03
-
EURO
56,43% 0,12
-
GRAM ALTIN
6862,21% 1,12
-
Ç. ALTIN
10936,40% 0,06
Cizre’de "Terörsüz Türkiye" buluşması
-
A+Buyut
-
A-Kucult
"Türkiye Yeni Yüzyılı" ve "Terörsüz Türkiye" programı kapsamında Şırnak’a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Cizre’de STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelerek süreç değerlendirmesinde
Parti mensuplarıyla buluşan milletvekilleri ve beraberindeki heyet, daha sonra Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ömer Faruk Yıldırım’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
TSO ziyaretinin ardından Cizre Öğretmen Evi'nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.
AK Parti Cizre İlçe Başkanı Akif Özalp’ın da hazır bulunduğu programda milletvekilleri; sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek talepleri dinledi.
"Gözlerdeki huzur atmosferini şimdiden görebiliyoruz"
Toplantı sonunda gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, "Terörsüz Türkiye" başlığı altında yürütülen 'Türkiye Buluşmaları' kapsamında Cizre’ye geldiklerini söyledi.
AK Parti Genel Merkezi olarak Türkiye genelinde 'Türkiye Buluşmaları" düzenlediklerini aktaran Ekinci, ”Bu seneki ana başlığımız ise 'Terörsüz Türkiye'. Hakkari Yüksekova’daki programlarımızın ardından Cizre’deyiz. 'Terörsüz Türkiye' anlayışının bölge insanının gözlerinde şimdiden büyük bir huzur atmosferi oluşturduğunu bizzat müşahede ediyorum. 40 yıldır bu süreci tecrübe eden bölge halkı durumdan son derece memnun. Biz buraya bir şeyler anlatmaya değil, bölge insanından bir şeyler öğrenmeye geldik." diye konuştu.
"Halkımız artık hizmet ve kardeşlik bekliyor"
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ise, "Kadim şehrimiz Cizre çok şeyler yaşadı ancak bugün bölge halkı geleceğe umutla bakıyor. Artık bir canımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bu süreç için harcanan kaynaklar artık halkımıza hizmet olarak dönecek. Şırnak, Cizre ve tüm bölge hizmet bekliyor. Biz her zaman sahada olan milletvekilleriyiz. İnadına kardeşlik diyeceğiz. Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizi unutmadı ve bugün bu süreci 'Türkiye Kardeşliği' ile taçlandırdı. İnadına kardeşlik diyerek bunu hep birlikte başaracağız." dedi.
Ak Partili vekiller toplantıda STK ve oda temsilcileri ile mahalle muhtarlarının görüş ve taleplerini de dinleyip karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman daha sonra Şerafettin Elçi Caddesi ve Eski Çarşı Esnafını da ziyaret edip kahvede oturan vatandaşlarla çay içip sohbet etti.
Esnaf Ziyaretinden sonra tarihi Mehmet Ağa Kasrı’ndaki Dengbej Evinde Dengebjlerin Kürtçe Ezgilerini dinleyen Heyet, Tarihi ve Turistik mekanları gezdikten sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Butaku mazbatasını alarak göreve başladı
Sahte sağlık ürünleri operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı
Bangladeş’te kızamık alarmı: Salgında can kaybı 999’a ulaştı
Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ege’den HAKSİAD’a nezaket ziyaret
e-YDS için başvurular başladı
Orta Doğu’ya açılan Habur Sınır Kapısı’nda rekor geçiş
ABD’nin Çin’e yönelik yapay zeka suçlamalarına Pekin’den sert yanıt
Bayındır’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Gaziantep'te 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı
Şanlıurfa'da hafif ticari araç kamyona çarptı: 4 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl Valisi Çelik, üniversite ve yurt güvenliği toplantısına katıldı
Mardin’de 14 yıl önce baba ile kız cinayetine ilişkin soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Gazze'de şehit sayısı 73 bin 669'a yükseldi
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde koordinasyon ve faaliyet değerlendirme toplantısı yapıldı
DMM’den orman yangınlarıyla ilgili araç ve donanım açıklaması
Battalgazi'de temizlik çalışmaları farklı noktalarda sürüyor
All Alçı Sanayi, Halka Arz İçin Sermaye Piyasası Kurulu'na Başvurdu
Lübnan'daki Filistinli mülteciler UNRWA'nın hizmet kısıtlamalarını protesto etti
İzmir’de kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği başladı
Teksas'ta tarih müfredatı, uzman uyarıları ve öğrenci itirazlarına rağmen İslam'ı kötüleyen şekilde kabul edildi
Siyonist rejimden Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları
OECD’den Türkiye’nin PISA başarısına övgü
Yanardağ püskürmesinden sonra Endonezya'da uçuşlar yeniden başladı
ÖZYES sonuçları erişime açıldı
Yüzlerce davayı etkileyen DNA verilerini değiştirme skandalına 10 yıllık hapis cezası
PISA 2025’te Türkiye çevre biliminde OECD ortalamasını aştı
Eğitim-Bir-Sen’den Adidas’a sert tepki
Bilecik’te otobüste sentetik ecza ele geçirildi
İşgalciler, Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararlarını artırdı
Diyarbakır surlarında bitmeyen restorasyon tepkisi
Yükleniyor







