Cizreli kanaat önderleri ve STK temsilcileri Mevlid-i Nebi etkinliğine dair duygularını paylaştı

Tarih: 07.04.2025 16:55 Güncelleme: 07.04.2025 16:55
Cizreli kanaat önderleri ve STK temsilcileri Mevlid-i Nebi etkinliğine dair duygularını paylaştı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Direniş Rehberi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi programına katılan Kanaat önderleri ve STK temsilcileri Mevlid-i Nebi gibi organizasyonların ümmetin birliğine vesil

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliklerinin ilki bu yıl "Direniş Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleştirildi.

İsmail Ebul-İz El Cezeri Asma Köprüsü Amfi Tiyatro Alanı'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Kanaat önderleri ve STK temsilcileri, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

Ahmet Pürnek

"Mümin'in olduğu her yerde Hazreti Muhammed'in de isminin olması lazım"

Cizreli kanaat önderi ve alimlerden Molla Ahmet Pürnek, düzenlenen etkinliğin güzelliğini ifade ederek "Bu mevlid müminlerin işidir. Mümin olduğu her yerde Hazreti Muhammed'in de isminin olması lazım. Elimizden bir şey bile gelmiyorsa dilimizle onu anlatmamız lazım." dedi.

Molla Pürnek, Allah Resulü'nün "Müslümanlar, Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu savaşta Müslümanlar Yahudileri öldürürler. Hatta bir Yahudi; taşın, ağacın arkasına gizlenir. Bunun üzerine o taş, o ağaç, ‘Ey Müslüman, ey Allah’ın kulu! İşte arkamda bir Yahudi! Gel, onu öldür!’ der. Yalnızca garkad bir şey söylemez. Zira o, Yahudilerin ağaçlarındandır" hadisi şerifini hatırlatarak "Gazze'deki Müslümanlar şehittir. Onlar mücadele veriyor, dünyaya erkekliği gösteriyor ve Allah'ın izniyle o Yahudiler de yok olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Halime Topal

"Cizre halkı Peygamberi çok ama çok seviyor"

Halime Topal Hoca ise Peygamber Efendimize olan sevgi ve muhabbetlerinden dolayı etkinliğe katıldıklarını belirterek, "O'nu ve davasını çok seviyoruz. Sanki Peygamberimiz buradaymış gibi aşk ve heyecan doluyuz. Malımızı ve canımızı feda edecek kadar çok seviyoruz onu. Bugün bu programdaki bütün arkadaşlarımız fedakârlık göstererek burada hizmet ediyor. Peygamberin kadir ve kıymeti bugün değil, eskiden beri biz Kürtlerin yanında var ve çok fazladır. Bizler mahşer alanında da bu kalabalık gibi olan yerde, ak yüzümüzle O'nun huzuruna gitmek istiyoruz. Allah bizi onun yolundan ayırmasın. Cizre halkı Peygamberi çok ama çok seviyor." dedi.

"Bugün bu meydanda keyifliyiz ama yüreğimiz de Gazze'den dolayı kan ağlıyor"

Gazze ile ilgili duygu düşünce ve temennilerini paylaşan Topal, "Bugün bu meydanda keyifliyiz ama yüreğimiz de Gazze'den dolayı kan ağlıyor. Bir sahne gözümün önünden hiç gitmiyor, bizler arife günü iftar yaparken televizyonda gördüm, oradaki kardeşlerimiz bizim iftar yaptığımız esnada çocuklarının parçalarını poşetlere dolduruyorlardı. Bu sahne beni bayağı etkiledi ve hala da unutamıyorum. Allah onlara zaferi nasip eylesin, İslam'ı hâkim kılsın, burada bizlere toplanmayı nasip ettiği gibi tez zamanda Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı da nasip eylesin. Allah Kahhar ismi hürmetine o zalim ve kafirleri kahr-u perişan eylesin. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Maddi ve manevi desteklerimizi sürdürüyoruz ve devam da edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mesut Aşut

"Etkinlikteki gençler Filistin'in, Gazze'nin ve Kudüs'ün kurtuluşuna dair ümitlendiriyor"

Düzenlenen etkinliğin çok güzel olduğunu ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Cizre Temsilcisi Mesut Aşut, İslam ümmetinin Resulullah sevgisi ve çizgisi üzerinden birleşmeye en çok ihtiyaç duyduğu günümüzde bu tür etkinliklerin önemli olduğunu dile getirdi.

Bu tür etkinliklerin artmasını ümit ettiğini belirten Aşut, "Burada çok güzel bir atmosfer var. Bu kadar insanın ve gencin bir arada olduğu bu güzel ortam, Müslümanların birliği adına insanı ümitlendiriyor. Umarım bu tür etkinlikler artar ve bu tür atmosferler insanlardaki şevki ve heyecanı diri tutmaya vesile olur." dedi.

Gazze'de yaşananların vicdanları yaraladığını ve Aksa meselesinin kanayan bir yara olduğunu ifade eden Aşut, "Umarım bu tür etkinliklerde Gazze'nin alınması adına güzel bir vesile olur. Çünkü hepimizin içindeki uhde Filistin'in, Gazze'nin ve Kudüs'ün kurtuluşudur. Buradaki gençler de bu anlamda bizlere ümit veriyor. İnşallah bu tür bilinçli gençler artar, Kudüs ve ümmet bilinci herkesin içine tam anlamıyla oturur." diye belirtti. (İLKHA)

Yaz Kur'an kursları eğlenceli şekilde devam ediyor

Akıllı ilaçlar kemoterapiden daha az yan etkiye sahip

Minik yürekten Filistin'e büyük destek

Vali Akkoyun’dan Kur’an Kurslarına Ziyaret

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yakıt tükendi, "felaket" kapıda

Erbilde çatışma: Barzani ve Herki Aşireti arasında yüksek gerilim

Batman'da yöresel kültürün geçim kapısına dönüşen hikayesi: Tandır ekmeği

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan "Tıbbi Kenevir Yasası”na karşı uyarı!

Bakan Uraloğlu: Grok için yasaklama da gündeme gelebilir

Batman Yenişehir Mahallesi’ni akrepler sardı

Tarım ve Orman Bakanlığından "yapay et" iddialarına yanıt

Malatya'da prostat kanseri tanısında bir ilk

OCHA: Gazze'deki insani durum felaket boyutunda ve sürekli kötüleşiyor

Bayırbucak'ta orman yangınları devam ediyor

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Sağlık Bakanlığı ekim ayında 18 bin personel alımı yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Türkiye, nüfus büyüklüğüne göre 18. sırada yer aldı

Battalgazi'de mahalle yolları yenileniyor

Mardin’de TOKİ girişinin kapatılmasının ardından toplu ulaşımda yeni güzergah belirlendi

Dünya Gıda Programı: Gazze’de insanlar sırf yiyecek aradıkları için ölüyor

HAMAS Siyasi Büro Üyesi El Rişk: Şartları dayatacak olan direniş olacaktır

Balıkesir Büyükşehir’e çevre kirliliğinden 6,6 milyon TL ceza

Mardinli babadan yeni doğan evladına anlamlı isim

Batman'da 25 yıl kesinleşmiş cezası buluna şahıs bir aylık takipten sonra yakalandı

Gaziantep Valiliği: Kural yoksa, kaza var

Bakır, ABD ithalat tarifesi haberleriyle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Batman'da mor reyhanın ilk hasadı yapıldı

Fotokapanlar orman sansarını görüntüledi

Hindistan'da köprü çöktü: 9 ölü

Yükleniyor