GÜNDEM 22.11.2023 10:15:07 0

Çocuklara olimpik ruh kazandırılıyor

Çocuklara olimpik ruh kazandırılıyor
Haberi Sesli Oku

Çocuklara olimpik ruh kazandırılıyor

Şehitkamil Belediyesi, ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi ile çocuklara olimpik ruh kazandırıyor. Oyunlarla sporu sevdiren çalışmalarda, branşlara özgü yetenek testleri de gerçekleştiriliyor.
Spor kültürünün yaygınlaşması, çocukların erken yaşta spor ile tanıştırılması, sporun yararlarının ailelere anlatılması, olimpik ruhun çocuklar tarafından benimsenmesi ve toplumun her kesimine hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırılması adına Şehitkamil Belediye tarafından yürütülen ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi, miniklerden büyük ilgi görmeye devam ediyor.
Proje kapsamında spor merkezleri ve okullarda yürütülen çalışmalarda çocuklara; spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar ve fair play hakkında bilgiler aktarılıyor. Geleneksel çocuk oyunlarında doyasıya eğlenen minik öğrenciler, geçmişten bugüne sokaklarda keyifle oynanan oyunların gelecek kuşaklara aktarılması adına da önemli bir misyon üstleniyorlar.
'Oyunlarla sporu sevdiriyoruz'
Ülger Kepkep Ortaokulu’nda gerçekleştirilen proje çalışmalarının ardından değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spor alanında olimpik ruha sahip yıldızların yetişmeye devam ettiğini dile getirdi. Başkan Fadıloğlu, “Spor yapan, sağlıklı bir şekilde beslenen, çevreye duyarlı, mutlu ve sevgi ile büyüyen çocuklarımızın sayını artırmak adına ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi başta olmak üzere birçok çalışmayı başarıyla yürütüyoruz. Spor alanında gerçekleştirdiğimiz birbirinden önemli çalışmalarla olimpik ruha sahip yıldızlarımız yetişmeye devam ediyor. İhtisaslaşmaya gittiğimiz 5 branşın 4’ünde millî sporcular çıkarttık. Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcular yetiştirdik. Kalıcı başarılar için temel sağlam atılmalı. Bu yüzden çocukların erken yaşta spora başlamalarını önemsiyoruz. Minikleri spora yönlendirmek, onlara sürdürülebilirlik esasına göre spor alışkanlıkları kazandırmak adına oyunu bir enstrüman olarak kullanıyoruz ve spor sevdiriyoruz. Proje faaliyetlerinde görev yapan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Oyun ve sporla dolu çalışmalar bundan sonraki süreçte hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Yükleniyor