• BIST 100

    10814,11%0,74
  • DOLAR

    41,70% 0,05
  • EURO

    48,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5380,43% 0,74
  • Ç. ALTIN

    8922,33% 0,00

Çocukluk hayali okçuluğa 51 yaşında kavuştu

02 Ekim 2023, Pazartesi 12:10
02 Ekim 2023, Pazartesi 12:10
Çocukluk hayali okçuluğa 51 yaşında kavuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çocukluk hayali okçuluğa 51 yaşında kavuştu

Şırnak’ın Cizre İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nde açılan okçuluk kursuna gelen Abdulkadir Yiğit, çocukluk hayaline 51 yaşında kavuştu.
Huzur ortamının sağlanmasıyla yapılan spor yatırımları ile 7’den 70’e herkes sporun yolunu tutuyor. Sporun yaşı olmadığını gösteren Abdulkadir Yiğit, 51 yaşında başladığı okçulukta yaptığı çalışmada turnuvalarda başarılar almaya başladı. Türkiye şampiyonluğuna hazırlanan Yiğit’in hedefi, 51 yaşında milli oyuncu olmak.
Türkiye şampiyonasına hazırlandığını söyleyen Abdulkadir Yiğit, '51 yaşındayım. Boş zamanlarımda okçuluk ile uğraşıyorum. Çocukluğumdan beri heves ettiğim bir spor dalı. Bölgemizde imkanların kısıtlı olması ve şartların el vermemesi yüzünden bu sporla buluşamamıştım. Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan okçuluk kursuna 2 yıl önce başladım. Önümüzde Türkiye şampiyonası var, ona hazırlanıyoruz. Hedefim şampiyon olmak. İleride de milli sporcu olsam, ne mutlu bana. 49 yaşında bu sporla buluşabildim. Göbekli Tepe’de düzenlenen okçuluk turnuvasında üçüncü oldum. İmkanların kısıtlı olan yöremizde bu sporun sağlanması beni mutlu etti. Özellikle gençlerin sosyal aktivite olarak bedenlerinin sağlığı açısından da çok önemli bir katkısı olacaktır. İmkan ve olanakların biraz daha iyi olması halinde turnuvalarda güzel dereceler çıkartacağımıza inanıyorum' ifadelerini kullandı.
Son zamanlarda yapılan yatırımlarla spor alanında gelişmeler olduğunu belirten Okçuluk Eğitmeni Sinan Ekinci, '3 yıl önce başlattığımız okçuluk sporunu ilçemizde yaygınlaştırmak amacıyla çaba sarf ettik. Abdulkadir Yiğit hocamız da 2 yıl önce kursumuza geldi. Azimle ve hırsla çalışarak katıldığı ilk turnuvada derece yaptı. Çalışan olmasına rağmen yıllık izinlerini ve boş vakitlerinin tamamını burada antrenman yaparak geçiriyor. Sporun yaşı yoktur. 51 yaşında olmasına rağmen çocukluk hayalini burada gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Şimdiki hedefi ise Türkiye şampiyonasında iyi bir derece elde etmek ve milli takıma seçilmek. Bu azim ve çalışma ile inanıyoruz ki milli takımın kapısını aralar. Daha çok çalışma ve azimle milli takıma yerleşeceğine canı gönülden inanıyoruz. Bölgemizde yaşanan durumlar hepimizce malum. Son zamanlarda yapılan yatırımlarla spor alanında gelişmeler oluyor. Amacımız sporu daha çok yaygınlaştırmak ve başarı elde etmektir' dedi.

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonunda 3 tutuklu

Benzin ve motorine indirim geldi

Ons altın tarihinde ilk kez 4 bin dolar seviyesini aştı

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için basın açıklaması

Döviz kurlarında son durum

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Sumud Filosuna destek yürüyüşü

41 ilde 971 vatandaşı dolandıran şebekeye operasyon

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Kudüs Seriyyeleri: Aksa Tufanı direnişin dönüm noktası oldu

Soykırım ordusu Gazze'de 4 günde 118 Filistinliyi katletti

Malatya'da 3,4 büyüklüğünde deprem

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan genel müdürler göreve başladı

Sumud aktivisti Zeynel Abidin Özkan tekbirlerle karşılandı

Haydut rejim Özgürlük Filosu'na saldırdı

Halil el-Hayye: Gazze'de savaşı durdurmak için ciddi ve sorumlu görüşmelere geldik

İzmir'de trafik kazası: Bir ölü, bir ağır yaralı

İspanya’da bina çöktü: 2 ölü, 10 yaralı

Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı

Konya, sessizliğin içinde Gazze'yi haykırdı!

Dr. Huzeyfe El Hatip: 7 Ekim, cihat ve şehadet ile mübarek oldu

Konya Diyanet Gençlik’ten Gazze çağrısı

Van’da Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde binlerce kişi Gazze için yürüdü

Aksa Tufanının yıldönümünde Diyarbakır'daki muhteşem kalabalık dron ile görüntülendi

Viranşehir’de Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi

Bingöl'den direnişe destek: Aksa Tufanı, İslam ümmetinin dirilişinin başlangıcıdır

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Siyonistseverler, güvenlik tehdididir

MİT Başkanı Kalın’ın Mısır’daki Gazze görüşmelerine katılacak

Batman'da Aksa Tufanı yıl dönümünde on binler Gazze için yürüdü

Ağrı'da Aksa Tufanı ve Gazze için binlerce kişi yürüdü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonunda 3 tutuklu

Benzin ve motorine indirim geldi

Ons altın tarihinde ilk kez 4 bin dolar seviyesini aştı

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için basın açıklaması

Döviz kurlarında son durum

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Sumud Filosuna destek yürüyüşü