• BIST 100

    16291,85%2,07
  • DOLAR

    43,41% 0,03
  • EURO

    51,98% -0,50
  • GRAM ALTIN

    7345,83% 1,69
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99

ÇÜ öğrencileri: Rehavete kapılmadan boykota devam edilmeli

20 Ocak 2025, Pazartesi 16:48
20 Ocak 2025, Pazartesi 16:48
ÇÜ öğrencileri: Rehavete kapılmadan boykota devam edilmeli
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Gazze’deki zulme karşı boykotun önemine dikkat çekerek toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Gazze’de uzun süredir devam eden zulüm ve soykırıma karşı Çukurova Üniversitesi öğrencileri, boykotun etkili bir mücadele aracı olduğunu belirtti.

Öğrenciler, Filistin halkının yanında olduklarını ifade ederek, boykotun toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini vurguladı.

Ateşkesin ilan edilmesiyle birlikte, Çukurova Üniversitesi öğrencileri boykotun sürdürülmesi gerektiğine dair çağrıda bulundu.

Gazze’nin zaferini sevinçle karşılayan öğrenciler, bu zaferin rehavete neden olmaması gerektiğini dile getirdi.

Boykotun, zulmün sona erdirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirten öğrenciler, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

"Gazze’nin zaferi hepimizin zaferidir"

Ali Kara

Çukurova Üniversitesi İlk ve Acil Yardım birinci sınıf öğrencisi Ali Kara, Gazze'deki zaferin kendilerini derinden etkilediğini ifade ederek, "Gazze'nin zaferi 400 küsür gündür beklediğimiz bir zaferdi. Bu zaferi en içten kalbi duygularımızla yaşayarak kutluyoruz," dedi.

Gazze’nin uzun yıllardır soykırım altında olduğunu belirten Kara, "Gazze, yetim ve öksüz bırakıldı. Çocuklar katledildi, ancak 57 İslam ülkesi lideri bu duruma sessiz kaldı. Rabbim inşallah Gazze'nin zaferinin devamını getirecektir," ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle rehavete kapılmamamız gerekiyor"

Kara, tüm mazlum coğrafyalarda zaferlerin devamı için dua ettiklerini dile getirerek, "Kesinlikle rehavete kapılmamamız gerekiyor. Daha önce boykot yapan tanıdıklarım vardı. Ne kadar anlaşma olmuş olsa da Yahudilere ilelebet destek vermememiz gerektiğine inanıyorum. Kinimizi diri tutmalıyız." şeklinde konuştu.

"Boykot çok kıymetli bir eylem"

Halil Yorulmaz

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Halil Yorulmaz ise Gazze’de ilan edilen ateşkesi çok olumlu bulduklarını söyledi. Yorulmaz, "Gazze’de yaşanan soykırımın ardından oluşan bu ateşkesi çok çok olumlu görüyoruz. Gönül ister ki İslam coğrafyasında hep beraber daha güzel sonuçlar elde edilsin." diye konuştu.

Çocukların ölmediği ve mazlum milletlerin huzur içinde yaşadığı bir dünya hayal ettiklerini belirten Yorulmaz, "Oradaki kardeşlerimize Çukurova Üniversitesi’nden sevgilerimizi ve selamlarımızı iletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Boykotun önemine de dikkat çeken Yorulmaz, "Boykot çok kıymetli bir eylem. Ancak boykottan önce yapmamız gereken en önemli şeylerden biri, çok çalışmak ve çok inanmak. ‘Vatanını en çok seven, en çok çalışandır.’ Müslümanlar olarak kendimizi her alanda geliştirerek ilerlemek zorundayız." şeklinde konuştu.

"Filistin bizim öz vatanımızdır"

Yorulmaz, Gazze ve Filistin’in Müslümanların ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Necip Fazıl, ‘Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya,’ derken burada öz yurt ve öz vatan kavramlarını öne çıkarıyor. Gazze bizim öz yurdumuz, Filistin bizim öz vatanımızdır. Müslümanlar olarak biriz, birlikteyiz ve kardeşiz," dedi.

"Boykot ile bu soykırıma karşı duruyoruz"

Furkan Ateş

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Furkan Ateş, Gazze’de yaşananların bir insanlık trajedisi olduğunu belirterek, "Uzun süredir Gazze'de gerçekleştirilen bu soykırıma, bir Müslüman ve bir insan olarak karşı geldik. Çocukların ve masum insanların öldüğü bir topluma her zaman karşıyız." dedi.

Ateşkesin ilan edilmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Ateş, "Çocuklar bir toplumun temel geleceğidir. Ateşkes kalıcı olur ve onlar da bizim gibi anlayışlı olurlar inşallah." ifadelerini kullandı.

Boykotun, bu duyarlılığı ifade etmenin bir aracı olduğunu vurgulayan Ateş, "Boykot ile bu soykırıma karşı duruyoruz ve herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Bir boykot ürünü, orada çok şeye sebep oluyor; belki de bunu bilmiyoruz. Bir insan ve Müslüman olarak boykota karşı çok duyarlı olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti

HÜDA PAR’dan yerel medya uyarısı: Destek yok, kanallar kapanıyor

Portekiz'de şiddeti hava şartları can kayıplarına neden oldu

Gaziantep'te Mekansal Erişilebilirlik ve İyi Uygulamalar Eğitimi düzenlendi

Trump, İran'a yönelik tehdidinin dozajını artırıyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Milleti sefaletten kurtaramayan ekonomik program başarılı sayılmaz

GSO'dan ihracatçılara SKDM uyarısı

81 ilden gelen genç şef adayları Gaziantep'te buluştu

MAZLUMDER’den Suriye için sağduyu ve müzakere çağrısı

e-YDS başvurularına başlandı

MGK toplandı

Yaşam Hastanesi’nden Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Cevdet Yılmaz: Nüfus politikalarında somut adımlar atıldı

Türkiye-Macaristan 2'nci dönem JETCO toplantısı Budapeşte’de yapıldı

DMM: Gemiler ticari kaygılarla elden çıkarılmadı

Temel ihtiyaç lüks oldu: Su faturalarına tepki büyüyor

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara 'dur-kalk' şehrine dönüştü

Meteorolojiden Bursa için kuvvetli fırtına uyarısı

Konya Selçuklu’da 8 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Mersin'de hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor

Marmara’nın batısı ve Ege’de kuvvetli yağış uyarısı

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 664 adet captagon ele geçirildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Suiçer: Elazığ’ın yatırım alanı ilan edilmesi önemli bir aşama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MGK bildirisi yayımlandı: İran'ın istikrarı bölgemizin güvenliği bakımından büyük önem arz ediyor

Batı Şeria'da bir Filistinli şehit edildi

Malatya'da torbacılara operasyon: 13 tutuklama

Küçük ölçekli balıkçılığın desteklenmesine yönelik başvurular başladı

Şara ve Putin, Kremlin’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi

İran: Diyaloğa da kendimizi savunmaya da hazırız

Bakan Bayraktar Dünya Bsı Türkiye Ülke Direktörü Lopez’i kabul etti