• BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

ÇÜ öğrencilerinden çocukların yaşam hakkı için çağrı

16 Ocak 2025, Perşembe 15:06
16 Ocak 2025, Perşembe 15:06
ÇÜ öğrencilerinden çocukların yaşam hakkı için çağrı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Savaş ve baskılar nedeniyle yaşam hakları ellerinden alınan çocuklar için seslerini yükselten Çukurova Üniversitesi öğrencileri, "Hiçbir çıkar bir çocuğun yaşamından değerli olamaz" diyerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, savaş bölgelerinde yaşam hakkı ellerinden alınan çocuklar için üniversitenin çarşısında bir araya geldi.

Program, üniversite öğrencilerinden Onur Durmuş'un "Uyan artık yiğidim" şiirini seslendirmesiyle başladı.

Okunan şiirin ardından, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Umut Musa Şahin, savaşların en savunmasız mağdurlarının çocuklar olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamanın akabinde, Filistin bayrağının renklerini barındıran balonlar öğrenciler tarafından "Savaş mağduru çocuklar" adına gökyüzüne bırakıldı.

"Çocuklar, zalimce yürütülen politikaların kurbanı oluyor"

Çocukların zalimce politikaların kurbanı olduğunu dile getiren Umut Musa Şahin, "Dünyanın farklı yerlerinde savaşlar, baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle çocuklar en temel hakları olan yaşam hakkından mahrum bırakılıyor. Hayalleri karartılan, umutları ellerinden alınan bu çocuklar, zalimce yürütülen politikaların kurbanı oluyor." açıklamalarına yer verdi.

"Gazze'de 25 binden fazla çocuk hayatını kaybetti"

Şahin, Gazze ve Suriye'deki çocuk ölümlerine dikkat çekerek şunları söyledi:

"7 Ekim'den bu yana Gazze'de 25 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Suriye'de ise 40 binden fazla çocuk, savaşın acımasız ellerinde yaşamını yitirdi. Doğu Türkistan'da ise binlerce çocuk asimilasyona uğrayarak ailelerinden koparılıyor, kimliklerinden uzaklaştırılıyor. Maalesef bu korkunç tablo, dünyanın dört bir yanında yaşanan nice çocuk dramının sadece bir kısmı."

"Hiçbir çıkar çocuğun yaşamından değerli olamaz"

Savaşların en savunmasız kurbanlarının çocuklar olduğuna vurgu yapan Şahin, "Çocuklar, dünyanın en masum ve savunmasız hazinesidir. Hiçbir ideoloji, çıkar ya da güç, bir çocuğun yaşam hakkını hiçe sayacak kadar değerli olamaz. Çocuklar savaşların ya da siyasi hesapların parçası olmamalıdır. Onların ellerine kitaplar, oyuncaklar yakışır; silahlar ve korkular değil" ifadelerini kullandı.

"Yaşam hakkı her çocuğun doğuştan gelen bir hakkıdır"

Uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine sessiz kalmamaları çağrısında bulunan Şahin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Uluslararası toplumun bu vahşet karşısında sessiz kalmaması gerektiğini Çukurova Üniversitesinden bir kez daha haykırıyoruz. Yaşam hakkı her çocuğun doğuştan gelen bir hakkıdır ve hiçbir koşulda ellerinden alınamaz."

"Çocuklar yaşamalı ki dünya yaşasın"

Çocukların geleceği için herkesin harekete geçmesini vurgulayan Şahin "Tüm insanlığı, çocukların yaşam hakkını savunmaya ve onların güvenli bir geleceğe sahip olması için adım atmaya davet ediyoruz. Bugün yaşam hakları için mücadele ettiğimiz her çocuk, yarının barış dolu dünyasının temel taşıdır. Çocuklar yaşamalı ki dünya yaşasın. Çocuklar gülmeli ki insanlık gülümseyebilsin." diye konuştu. (İLKHA)

Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Yetimler Vakfı’ndan 35 öğrenciye kırtasiye desteği

Güney Kore'de yılın ilk kuş gribi vakası tespit edildi

Rusya Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 9 tutuklama

Davet ve Gençlik Hareketi’nden Yenişehir'de park etkinliği

Gazze'de sistematik yıkım, zorla yerinden etme devam ediyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 145'i çocuk 420'ye yükseldi

Diyarbakır'da kamyon kaza yaptı: Şoför yanarak hayatını kaybetti

G7 Maliye Bakanları, Rusya'ya yönelik ilave tedbirleri görüştü

Şırnak’ta "Hayat Namazla Güzeldir" programının finali yapıldı

Rus İHA'ları, Romanya'nın da hava sahasını ihlal etti

Pakistan'da sel felaketi nedeniyle binlerce kişi güvenli bölgelere tahliye ediliyor

Doç. Dr. Çelik: Anayasa bağlamında manevi bir eğitim sistemi kurgulamalıyız

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Prof. Dr. Aktay: İlk dört madde değiştirilmezse yapılacak hiçbir şey yok

Gazze nöbeti 24. gününde: ABD Büyükelçiliği önündeki direniş sürüyor

Gazze'de açlık yayılıyor, kan stokları azalıyor

Mersin HÜDA PAR heyetinden Toroslar esnafına ziyaret

İslam Hukukçusu Dr. Akalın: Yeni anayasada İslam’ın evrensel değerleri ile modern hukuk birleştirilmeli

Küresel Sumud Filosu, Gazze'ye doğru yola çıktı

Trabzon'da tır ile minibüs çarpıştı: 15 yaralı

HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayının sonuç bildirisi açıklandı: "Katılımcı, eşitlikçi ve adil bir yöntem yürütülmeli"

DMM, "MHRS hacklendi, hasta bilgileri sızdırıldı" iddiasını yalanladı

KPSS Alan Bilgisi Sınavları ikinci oturumu yapıldı

Doç. Dr. İşliyen: Bugün aileyi tehdit eden en büyük unsurlardan biri maddenin putlaştırılmasıdır

Kaya Kartal: Cumhuriyetle birlikte bir kimlik inkarı ile karşı karşıyayız

Av. Öner: Türkiye'de hukuk sistemi yatağında akmayan akarsu gibi

Durmaz’dan toplu ulaşıma yapılan zamma tepki

Sağlık Bakanlığı tarafından 17 bin atama yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla açıklarında düzensiz göçmen operasyonu

Yetimler Vakfı’ndan 35 öğrenciye kırtasiye desteği

Güney Kore'de yılın ilk kuş gribi vakası tespit edildi

Rusya Ukrayna'da iki yerleşim yerini daha ele geçirdi

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu: 9 tutuklama

Davet ve Gençlik Hareketi’nden Yenişehir'de park etkinliği

Gazze'de sistematik yıkım, zorla yerinden etme devam ediyor