-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,04
-
EURO
51,05% 0,26
-
GRAM ALTIN
7098,73% -0,19
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
ÇÜ öğrencilerinden çocukların yaşam hakkı için çağrı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Savaş ve baskılar nedeniyle yaşam hakları ellerinden alınan çocuklar için seslerini yükselten Çukurova Üniversitesi öğrencileri, "Hiçbir çıkar bir çocuğun yaşamından değerli olamaz" diyerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
Çukurova Üniversitesi öğrencileri, savaş bölgelerinde yaşam hakkı ellerinden alınan çocuklar için üniversitenin çarşısında bir araya geldi.
Program, üniversite öğrencilerinden Onur Durmuş'un "Uyan artık yiğidim" şiirini seslendirmesiyle başladı.
Okunan şiirin ardından, basın açıklaması gerçekleştirildi.
Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Umut Musa Şahin, savaşların en savunmasız mağdurlarının çocuklar olduğunu belirtti.
Yapılan açıklamanın akabinde, Filistin bayrağının renklerini barındıran balonlar öğrenciler tarafından "Savaş mağduru çocuklar" adına gökyüzüne bırakıldı.
"Çocuklar, zalimce yürütülen politikaların kurbanı oluyor"
Çocukların zalimce politikaların kurbanı olduğunu dile getiren Umut Musa Şahin, "Dünyanın farklı yerlerinde savaşlar, baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle çocuklar en temel hakları olan yaşam hakkından mahrum bırakılıyor. Hayalleri karartılan, umutları ellerinden alınan bu çocuklar, zalimce yürütülen politikaların kurbanı oluyor." açıklamalarına yer verdi.
"Gazze'de 25 binden fazla çocuk hayatını kaybetti"
Şahin, Gazze ve Suriye'deki çocuk ölümlerine dikkat çekerek şunları söyledi:
"7 Ekim'den bu yana Gazze'de 25 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Suriye'de ise 40 binden fazla çocuk, savaşın acımasız ellerinde yaşamını yitirdi. Doğu Türkistan'da ise binlerce çocuk asimilasyona uğrayarak ailelerinden koparılıyor, kimliklerinden uzaklaştırılıyor. Maalesef bu korkunç tablo, dünyanın dört bir yanında yaşanan nice çocuk dramının sadece bir kısmı."
"Hiçbir çıkar çocuğun yaşamından değerli olamaz"
Savaşların en savunmasız kurbanlarının çocuklar olduğuna vurgu yapan Şahin, "Çocuklar, dünyanın en masum ve savunmasız hazinesidir. Hiçbir ideoloji, çıkar ya da güç, bir çocuğun yaşam hakkını hiçe sayacak kadar değerli olamaz. Çocuklar savaşların ya da siyasi hesapların parçası olmamalıdır. Onların ellerine kitaplar, oyuncaklar yakışır; silahlar ve korkular değil" ifadelerini kullandı.
"Yaşam hakkı her çocuğun doğuştan gelen bir hakkıdır"
Uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine sessiz kalmamaları çağrısında bulunan Şahin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"Uluslararası toplumun bu vahşet karşısında sessiz kalmaması gerektiğini Çukurova Üniversitesinden bir kez daha haykırıyoruz. Yaşam hakkı her çocuğun doğuştan gelen bir hakkıdır ve hiçbir koşulda ellerinden alınamaz."
"Çocuklar yaşamalı ki dünya yaşasın"
Çocukların geleceği için herkesin harekete geçmesini vurgulayan Şahin "Tüm insanlığı, çocukların yaşam hakkını savunmaya ve onların güvenli bir geleceğe sahip olması için adım atmaya davet ediyoruz. Bugün yaşam hakları için mücadele ettiğimiz her çocuk, yarının barış dolu dünyasının temel taşıdır. Çocuklar yaşamalı ki dünya yaşasın. Çocuklar gülmeli ki insanlık gülümseyebilsin." diye konuştu. (İLKHA)
İran'ın misillemesi Tel Aviv'i vurdu: Parçacıklı füzeler büyük yıkıma yol açtı
Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı
Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Yükleniyor






