• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

ÇÜ öğrencilerinden çocukların yaşam hakkı için çağrı

GÜNDEM 16.01.2025 15:06:38 0
ÇÜ öğrencilerinden çocukların yaşam hakkı için çağrı

Savaş ve baskılar nedeniyle yaşam hakları ellerinden alınan çocuklar için seslerini yükselten Çukurova Üniversitesi öğrencileri, "Hiçbir çıkar bir çocuğun yaşamından değerli olamaz" diyerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, savaş bölgelerinde yaşam hakkı ellerinden alınan çocuklar için üniversitenin çarşısında bir araya geldi.

Program, üniversite öğrencilerinden Onur Durmuş'un "Uyan artık yiğidim" şiirini seslendirmesiyle başladı.

Okunan şiirin ardından, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Umut Musa Şahin, savaşların en savunmasız mağdurlarının çocuklar olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamanın akabinde, Filistin bayrağının renklerini barındıran balonlar öğrenciler tarafından "Savaş mağduru çocuklar" adına gökyüzüne bırakıldı.

"Çocuklar, zalimce yürütülen politikaların kurbanı oluyor"

Çocukların zalimce politikaların kurbanı olduğunu dile getiren Umut Musa Şahin, "Dünyanın farklı yerlerinde savaşlar, baskılar ve insan hakları ihlalleri nedeniyle çocuklar en temel hakları olan yaşam hakkından mahrum bırakılıyor. Hayalleri karartılan, umutları ellerinden alınan bu çocuklar, zalimce yürütülen politikaların kurbanı oluyor." açıklamalarına yer verdi.

"Gazze'de 25 binden fazla çocuk hayatını kaybetti"

Şahin, Gazze ve Suriye'deki çocuk ölümlerine dikkat çekerek şunları söyledi:

"7 Ekim'den bu yana Gazze'de 25 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Suriye'de ise 40 binden fazla çocuk, savaşın acımasız ellerinde yaşamını yitirdi. Doğu Türkistan'da ise binlerce çocuk asimilasyona uğrayarak ailelerinden koparılıyor, kimliklerinden uzaklaştırılıyor. Maalesef bu korkunç tablo, dünyanın dört bir yanında yaşanan nice çocuk dramının sadece bir kısmı."

"Hiçbir çıkar çocuğun yaşamından değerli olamaz"

Savaşların en savunmasız kurbanlarının çocuklar olduğuna vurgu yapan Şahin, "Çocuklar, dünyanın en masum ve savunmasız hazinesidir. Hiçbir ideoloji, çıkar ya da güç, bir çocuğun yaşam hakkını hiçe sayacak kadar değerli olamaz. Çocuklar savaşların ya da siyasi hesapların parçası olmamalıdır. Onların ellerine kitaplar, oyuncaklar yakışır; silahlar ve korkular değil" ifadelerini kullandı.

"Yaşam hakkı her çocuğun doğuştan gelen bir hakkıdır"

Uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine sessiz kalmamaları çağrısında bulunan Şahin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Uluslararası toplumun bu vahşet karşısında sessiz kalmaması gerektiğini Çukurova Üniversitesinden bir kez daha haykırıyoruz. Yaşam hakkı her çocuğun doğuştan gelen bir hakkıdır ve hiçbir koşulda ellerinden alınamaz."

"Çocuklar yaşamalı ki dünya yaşasın"

Çocukların geleceği için herkesin harekete geçmesini vurgulayan Şahin "Tüm insanlığı, çocukların yaşam hakkını savunmaya ve onların güvenli bir geleceğe sahip olması için adım atmaya davet ediyoruz. Bugün yaşam hakları için mücadele ettiğimiz her çocuk, yarının barış dolu dünyasının temel taşıdır. Çocuklar yaşamalı ki dünya yaşasın. Çocuklar gülmeli ki insanlık gülümseyebilsin." diye konuştu. (İLKHA)

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ