Tarih: 12.10.2024 10:35

Çukobirlik’ten Pamuk Fiyatlarına Zam: 2024 Yılı İçin Yeni Alım Fiyatları Açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Çukobirlik Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Perşembe günü gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında pamuk üreticilerini sevindirecek yeni alım fiyatlarını duyurdu. Çukobirlik Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, yaptığı açıklamada 2024 yılı için pamuk (beyaz altın) ön alım fiyatının artırıldığını açıkladı.

Yeni Fiyatlar ve Detaylar

Toplantıda alınan karar doğrultusunda, beyaz sınıfı 43 randıman kütlü pamuk fiyatı, 25 TL’den 26 TL’ye yükseltildi. Ayrıca randıman değerleri arasında 50 kuruş fiyat farkı bulunacağı belirtildi. Beyaz sınıfı 43 randıman pamuk 26 TL üzerinden satın alınırken, benekli sınıfı 43 randıman pamuk ise 25 TL’den alım görecek.

Başkan Kağba, pamuk fiyatlarının piyasadaki yükselişine paralel olarak, Çukobirlik’in de alım fiyatlarını artırmaya devam edeceğini belirtti. Bu, pamuk üreticileri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Batman’da Pamuk Üretiminde Yüksek Verimlilik

Erkan Kağba, Batman ilinde 10 bin dekarın üzerinde pamuk ekimi gerçekleştirildiğini ve 6000 ton rekolte beklendiğini açıkladı. Ayrıca Batman’ın pamuk üretiminde dekar başına verimlilik açısından Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, Batman pamuğunun lif kalitesine de vurgu yaptı. Batman’da üretilen pamuğun 29-31 mm lif uzunluğu ile yüksek kaliteli olduğunu belirten Kağba, bu durumun pamuğun değerini artırdığını ifade etti.

Çukobirlik’ten Üreticiye Destek

Başkan Erkan Kağba, açıklamasında tüm beyaz altın pamuk üreticilerine bereketli kazançlar dileyerek, Çukobirlik’in her zaman üreticinin yanında olduğunu vurguladı. “Çukobirlik olarak, üreticilerimize destek vermeye devam edeceğiz” diyen Kağba, çiftçilerin emeğinin karşılığını alması için fiyat politikalarını üretici lehine düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Pamuk üreticilerine yönelik bu zam kararı, üreticilerin karşılaştığı maliyet artışlarına karşı önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —