• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Çukurova Havalimanı'nın yolcu sayısı 2 milyonu aştı

GÜNDEM 8.01.2025 13:42:22 0
Çukurova Havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açıldığı günden itibaren 2 milyon 8 bin 448 yolcuya hizmet verdiğini kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın yolcu ve uçak trafiğini değerlendirdi.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında havalimanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 10 Ağustos tarihinde hizmete aldıklarını anımsattı. Uraloğlu, "Havalimanımız açıldığı günden beri 2 milyonun üzerinde yolcumuzu ağırladı." ifadelerini kullandı.

2 milyon 8 bin 448 yolcu trafiği

Bakan Uraloğlu, açılışından bugüne Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hatlarda 1 milyon 546 bin 408, dış hatlarda ise 462 bin 40 olmak üzere toplam 2 milyon 8 bin 448 yolcuyu ağırladığını bildirdi. Uraloğlu, uçak trafiği hakkında da bilgi vererek "İç hatlarda 10 bin 272, dış hatlarda ise 3 bin 426 olmak üzere toplam 13 bin 698 uçak havalimanımıza iniş kalkış yaptı." açıklamasında bulundu.

Bakan Uraloğlu, havalimanının yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı olduğunu belirterek "3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre genişliğine sahip ana pistine en geniş gövdeli uçaklar dahi iniş-kalkış gerçekleştirebiliyor. Başta Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde'ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet eden havalimanımız, Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından da biri." dedi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın bölgesel olması niteliğiyle de havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunu belirten Uraloğlu, "Çukurova Bölgesinin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacak." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Çığ altında kalan 1 kişi öldü

Midibüs ile otomobil çarpıştı: 12 yaralı

Rusya tüm askeri operasyonları durdurdu

Avustralya kıyılarını dev dalgalar vurdu: 5 ölü, 2 kayıp

Gazze'deki soykırım Malatya'da protesto edildi

Çin uzaya 6 uydu gönderdi

Boykotlu işletme önünde Gazze protestosu: "Yemezsen ölmezsin, yersen ölürler"

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Batman'dan direniş çağrısı: Gazze için ayağa kalk!

İngiltere'de uzun süreli yağış uyarısı

Çorlu'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Kolombiya’da sarıhumma nedeniyle acil sağlık durumu ilan edildi

Peygamber Sevdalıları: Halkımızın hasretle beklediği büyük güne hazırız

Rusya, Barents Denizi İşbirliği Anlaşmas'ını feshetti

ABD'de uçaka kazası: 3 ölü

Emek, Dijitalleşme ve Sosyal Adalet Uluslararası Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi

Bağlar esnafı lokum ikramında bulunarak halkı Mevlid programına davet etti

Bursa’da 2 bin kişiye uygulamalı trafik eğitimi verildi

Gaziantep'te suç örgütlerine operasyon: 7 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çiftçi çökerse, memleket çöker

Hatay'da Siyer Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da kayısı bahçeleri felaketi yaşıyor: Don vurdu, emekler zayi oldu

Diyarbakır esnafı Muhammedi sevdaya doymuyor

Bakan Uraloğlu: Siirt-Kurtalan yolu ile yıllık 206 milyon lira tasarruf sağlanacak

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen ürünleri açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de yoğun ziyaret trafiği

Şanlıurfa’da 1 PKK/KCK mensubu teslim oldu

Şanlıurfa’da otomobil kayalara çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa’da kaybolan çocuğun cansız bedeni sulama kanalında bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ