• BIST 100

    11275,55%0,33
  • DOLAR

    42,59% 0,03
  • EURO

    49,67% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5752,15% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9278,67% 0,00

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Gazze ile dayanışma yürüyüşü düzenledi

21 Mayıs 2025, Çarşamba 16:34
21 Mayıs 2025, Çarşamba 16:34
Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Gazze ile dayanışma yürüyüşü düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri yürüyüşte, çifte vatandaş Siyonistlerin Türkiye’ye alınmaması ve dönenlerin savaş suçlusu olarak yargılanması çağrısında bulundu.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, "Soykırıma Karşı Kampüsler Ayakta!" başlığı altında Gazze ile dayanışma amacıyla yürüyüş düzenledi.

Çukurova Üniversitesi merkezi kafeteryasında başlayan programda, Gazze'de yaşanan soykırımı temsil eden resimler sergilendi. Etkinlik, öğrenci Halil Yorulmaz’ın seslendirdiği ezgi ve şiirlerle başladı.

Basın açıklamasını öğrenciler adına Bünyamin Köçer yaptı. Açıklamanın ardından öğrenciler, merkezi kafeteryadan İlahiyat Fakültesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte tekbirler getirilirken, Filistin direnişine ve HAMAS’a selam gönderildi.

"İsrail devlet değil, terör örgütüdür"

Öğrenciler adına açıklamada bulunan Bünyamin Köçer, israilin bir devlet değil, terör örgütü olduğunu vurgulayarak, “7 Ekim günü Filistin halkı, onlarca yıldır süren abluka, işgal ve zulme karşı iradesini ortaya koymuştur. Aksa Tufanı, bu zulmün karşısında durmanın sembolik adıdır” dedi.

Köçer, Filistin halkının onlarca yıldır ağır acılara tanıklık ettiğini belirterek, Batı dünyasının çifte standartlarına dikkat çekti.

Köçer, “İnsan hakları bir masalın adı, demokrasi ise baştan sona hikayeden ibaretmiş. Bu devletler sadece kendi toplumlarını değil, bütün dünyayı felakete sürüklüyor.”

"Batı, insanlığa derinden hastalık yayıyor"

Batı medeniyetinin ahlaki çöküş içinde olduğunu söyleyen Köçer, “Uyuşturucu, alkolizm ve kapitalizmin kucağında yok olmuş bir Batı haysiyeti, insanlığa derinden bir hastalık yayıyor. Amerika ve İngiltere’nin bölgemizde bıraktığı gayrimeşru çocuğu israil, şımarıklığıyla insanlığın onurunu ayaklar altına alıyor” ifadelerini kullandı.

"Siyonizm bir hastalıktır"

Siyonizmin akidevi bir yol değil, tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu vurgulayan Köçer, “Filistin’de yaşananlar, varlığını başkasının yokluğu üzerine inşa eden siyonizmin ürünüdür” şeklinde konuştu.

Gazze'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını dile getiren Köçer, şöyle devam etti:

“2 milyonu aşkın insanın yaşadığı Gazze’ye bir damla suyu çok gören zalim israile karşı izzetli duruşumuzu sürdüreceğiz. Taşeron siyonistleri ve onlara destek verenleri unutmayacağız. Kudüs, Müslümanların annesi gibidir; ona yapılanlar asla unutulmaz, hesabı mutlaka sorulur.”

"Bu bir savaş değil, soykırımdır"

Köçer, Gazze’nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştüğünü ifade ederek, “Filistinli Müslümanlar için acilen insani yardım koridorları açılmalı, israile karşı askeri ve diplomatik yaptırımlar uygulanmalıdır. İsrail adına savaşmak üzere giden çifte vatandaş Siyonistler Türkiye’ye dönmemeli, dönenler ise savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır” dedi.

"İslam ülkeleri uyanmalı"

Açıklamasının sonunda Müslüman ülke liderlerine de çağrıda bulunan Köçer, “İslam devletleri aklını başına almalı ve Kudüs için harekete geçmelidir. Kahrolsun güçlü olanın hukuku, yaşasın Allah’ın gök kubbesi, yaşasın özgür Filistin, yaşasın El-Aksa” ifadelerini kullandı.

Program, Onur Durmuş’un yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bakan Şimşek: Emek yoğun sektörlere destek artacak

Bingöl Valisi Usta’dan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’a ziyaret gerçekleştirecek

ANFİDAP: Gazze, insan haklarının çöktüğü yer

Siirt’te güvenlik güçlerine 68 yeni araç teslim edildi

Müftü Bekiroğlu: İslam, insan haklarını 1500 yıl önce garanti altına aldı

STK'lardan ortak açıklama: İnsan haklarına ilişkin çifte standartlar sona ermeli

Batman'da internet kafeler denetlendi

Şanlıurfa’da ambulansta doğum

Siyonist zindanlarda esirler örtüsüz, ilaçsız ve ölümcül soğukla baş başa

Yetimler Vakfı'ndan yetim ailelere odun yardımı

Batman'da umre yolcularına hazırlık semineri

Kur'an kursu öğretmenlerine ilk yardım farkındalık eğitimi

Gazze Belediyesi: Bölgeye ivedilikle çadır, ekipman ve insani malzeme girişi sağlanmalı

BESO Başkanı Çiftçi'den mülk sahiplerine kira çağrısı

Soğuk havalar balık tezgahlarını canlandırdı

Malatya'da "Savaş Çocuklarına Mektup Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu

Batman'da sera organize tarım bölgesi için kritik ziyaret

Büyükşehir eğitim merkezlerinde yapılan deneme sınavına bin 350 öğrenci katıldı

Batman'da kompleks fıtık vakası yenilikçi cerrahi yöntemle çözüldü

Çin, BAE'nin bir uydusuyla birlikte 9 uyduyu yörüngeye gönderdi

Şanlıurfa’da tahliye kanalına düşen büyükbaş hayvan kurtarıldı

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

ABD Kongresi, Suriye'ye uygulanan "Sezar" yaptırımlarını kaldırmak için oylamaya gidiyor

Nöroloji Uzmanı Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

HÜDA PAR’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı: Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar milyonlar sistematik zulmün kıskacında

Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 400'ü aştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: İnsanlık yok edilirken hangi haktan bahsediliyor

Malatya'da KGYS'ye takılan drift pahalıya patladı: Araç 60 gün trafikten men edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Şimşek: Emek yoğun sektörlere destek artacak

Bingöl Valisi Usta’dan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’a ziyaret gerçekleştirecek

ANFİDAP: Gazze, insan haklarının çöktüğü yer

Siirt’te güvenlik güçlerine 68 yeni araç teslim edildi

Müftü Bekiroğlu: İslam, insan haklarını 1500 yıl önce garanti altına aldı

STK'lardan ortak açıklama: İnsan haklarına ilişkin çifte standartlar sona ermeli