• BIST 100

    10762,45%-1,06
  • DOLAR

    41,17% 0,07
  • EURO

    48,07% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4705,09% 0,66
  • Ç. ALTIN

    7548,54% 1,90

Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı

12 Nisan 2025, Cumartesi 01:21
12 Nisan 2025, Cumartesi 01:21
Çukurova Üniversitesi öğrencileri geceyi tekbirlerle aydınlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çukurova Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, Filistin Âlimler Birliği'nin çağrısıyla “Tekbir Cuması Yürüyüşü” düzenleyerek, Gazze direnişine destek verdi.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Filistin’e destek amacıyla gece yarısı bir araya gelerek, "Tekbir Cuması Yürüyüşü" etkinliği düzenledi.

 Saat 22.00'de öğrenci yurdunda, tekbir ve dualar eşliğinde yürüyüş yapıldı. 

Yürüyüşün ardından öğrenciler, yurt önünde basın açıklaması yapmak için toplandı.

Abdullah Ağaya'nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından basın metnini, üniversite gençliği adına Tahir Büyükbaş okudu.

Büyükbaş, Filistin halkına sahip çıkmanın, sadece duygusal bir tepki değil, insanlık onurunun savunulması olduğunu vurgulayarak, "Gazze yalnız değildir!" dedi.

"Bu bir halkın toptan yok edilme girişimidir"

Yaptığı açıklamada Gazze’de yaşanan zulme dikkat çeken Büyükbaş, "Bizler vicdan sahibi, adalet duygusu güçlü, insani değerlere bağlı üniversite öğrencileri olarak bugün burada bir sessizliği bozmak, bir çığlığa ses olmak için toplandık. Gazze'de aylardır süren insanlık dışı saldırılar, sadece bir coğrafyanın değil, insanlığın tamamının sınandığı bir vicdan meselesi haline gelmiştir. Bizler bu sınavda sessiz kalmayı değil, mazlumun yanında yer almayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarını sert bir dille kınayan Büyükbaş, “israil terör devletinin Filistin halkına, özellikle Gazze Şeridi’nde aylardır uyguladığı sistematik saldırılar, uluslararası hukukun, insan haklarının ve en temel insani değerlerin ayaklar altına alındığı açık bir soykırım niteliği taşımaktadır. Sivillerin, çocukların, kadınların ve yaşlıların doğrudan hedef alındığı, hastanelerin bombalandığı, okulların yerle bir edildiği bu vahşeti en sert biçimde kınıyoruz. Bu bir savaş değil, bir halkın toptan yok edilme girişimidir" şeklinde konuştu.

"israil ile kısıtlı değil, tamamen bitirilmiş bir ticaret istiyoruz"

Açıklamasının devamında zulme karşı durmanın bir sorumluluk olduğunu dile getiren Büyükbaş, şunları kaydetti: "Bizler buraya sadece kınamak için gelmedik; aynı zamanda unutmamak, unutturmamak, suskunluğa karşı durmak ve bir duruş ortaya koymak için geldik. İnancımız, vicdanımız ve tarih bilincimiz bize şunu söylüyor: Mazluma sahip çıkmak insan olmanın temel şartıdır. Biz zalimin kimliğine, mazlumun inancına veya etnik kökenine bakmaksızın, her koşulda adaletin safında yer almaya ant içmiş bir gençliğiz. Dökülen her damla kan, sadece Filistin’in değil, insanlığın ortak vicdanına açılmış derin bir yaradır."

"Filistin halkına sahip çıkmak, sadece duygusal bir tepki değil, erdemli bir duruşun göstergesidir" diyen Büyükbaş, "Sessizlik, zulmün devamına zemin hazırlar. Bu nedenle buradan bir kez daha haykırıyoruz: Gazze yalnız değildir, Filistin halkı yalnız değildir! Zalimler ne kadar güçlü görünürse görünsün, adaletin sesi er ya da geç galip gelecektir. İsrail ile ticaret, Filistin’e ihanettir. İsrail ile kısıtlanan değil, tamamen bitirilmiş bir ticaret istiyoruz. Eğer Türkiye’den israil’e gemiler gidecekse, o gemiler bizi götürmeli ki halen Selahaddin Eyyubi’nin kanını ve davasını taşıyan insanların var olduğunu göstermek için." açıklamalarına yer verdi.

Program, tekbirler eşliğinde sona erdi. (İLKHA)

Nordik-Baltık Sekizlisi ülkelerinden Ukrayna'ya askeri destek artışı kararı

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi coşkusu

Prof. Dr. Akpınar: Peygamberimiz, hayatın her alanında en güzel örnektir

Mardin’de zincirleme kaza: 3’ü çocuk 9 yaralı

Konya'da Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Müftü Dolu: Ailelerin huzuru, Peygamberimizin aile hayatını örnek almakla mümkün olur

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Hayâsızca hareketler suçu yeniden düzenlenmeli

Cumhuriyet savcısı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

Portekiz'de tramvay kazası: 15 ölü, 20 yaralı

Mevlid Kandili’nde eller Gazze için semaya açıldı

Mardin'de idrak edilen Mevlid Kandili'nde eller Gazze için semaya açıldı

Mevlid Kandili Sultanahmet Camii'nde dualarla ihya edildi

Durmaz: Toplum, Peygamberimizin ahlakına her zamankinden daha fazla muhtaç

Hazreti Peygamber'in 1500. doğum yılı Batman'da dualarla anıldı

Küresel Sumud Filosu'na katılan aktivistler İLKHA'ya konuştu

Mevlid Kandili Bursa’daki camilerde coşkuyla idrak edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu denilen gaddarın kıyımına sessiz kalamayız

Siyonist Enrico Macias konseri tepkiler üzerine iptal edildi

Aydın'da orman yangını

Malatya'da bahçe yangınlarında ağaçlar zarar gördü

Umut Kervanı’ndan Mevlid-i Nebi dolayısıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 367'ye yükseldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Sumud Filosunda siyasilerden ortak mesaj: Tüm senaryolara rağmen hedefimiz Gazze

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Mevlid-i Nebi dolayısıyla Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitaplar ücretsiz dağıtıldı

Siyonist işgalcilerin saldırıları nedeniyle Gazze'de 21 bin çocuk sakat kaldı

Kassam Tugayları, direnişte yeni aşamaya giriyor: "Musa'nın Asası" operasyonları başladı!

Batman'da çift ürün uygulamasıyla ayçiçeği ekimi artıyor

CHP’den İstanbul İl Başkanlığı kararı için itiraz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nordik-Baltık Sekizlisi ülkelerinden Ukrayna'ya askeri destek artışı kararı

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi coşkusu

Prof. Dr. Akpınar: Peygamberimiz, hayatın her alanında en güzel örnektir

Mardin’de zincirleme kaza: 3’ü çocuk 9 yaralı

Konya'da Mevlid Kandili dualarla idrak edildi

Müftü Dolu: Ailelerin huzuru, Peygamberimizin aile hayatını örnek almakla mümkün olur

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Hayâsızca hareketler suçu yeniden düzenlenmeli