• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Çukurova Üniversitesi'nden bin 432 öğrenciye gelir imkânı

11 Şubat 2025, Salı 16:27
11 Şubat 2025, Salı 16:27
Çukurova Üniversitesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında 'İŞKUR Gençlik Programı' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, öğrenciler eğitimlerine devam ederken kendi üniversitelerinde çalışma imkânı bulacak.

Çukurova Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, Prof. Dr. Ömer Korkut, Genel Sekreter Mustafa Kürşad Birinci ve İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli’nin imza attığı protokol kapsamında öğrenciler, eğitim dönemlerinde iş deneyimi kazanarak mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerini kolaylaştıracak.

Kimler başvurabilir?

İŞKUR Gençlik Programı’ndan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, devlet üniversitelerinde örgün eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilecek.

Başvuru şartları ve ödeme detayları

Programa başvuracak öğrencilerin örgün eğitimde aktif olması, aile gelirinin 3 asgari ücretin altında bulunması ve son bir ay içinde işsiz olması gerekiyor.

Programa katılan öğrencilere katılım sağladıkları her gün için 1083 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.

İŞKUR gençlik programında haftalık yararlanma süresi ne kadardır?

Haftalık yararlanma süresi öğrencinin ders programına göre ayarlanabilmesi için günlük yedi buçuk saat olacak şekilde haftada en fazla 22 buçuk saat ve üç gün olarak uygulanır. Cumartesi ve Pazar günleri de üniversiteler program uygulanabilir. Kısmi ve esnek olarak düzenlenen programa, haftada 3 güne kadar katılım sağlayabilir ve bu sayede öğrenciler eğitimlerden geri kalmadan iş tecrübesi kazanabilir.

Bir katılımcı İŞKUR gençlik programından en fazla ne kadar süreyle yararlanabilir?

Bir katılımcı, İşgücü Uyum Programının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenen programlardan toplamda en fazla 140 fiili gün yararlanabilir. Bir öğrenci örneğin programdan 60 fiili gün yararlandı ise sonraki yıllarda açılan programlardan 80 gün daha yararlanma imkânı bulunmaktadır.

Başvuru tarihleri ve süreci

Başvurular, 11-15 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak. Öğrenciler, program hakkında detaylı bilgiye "genclik.iskur.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.

Başvuru süreci nasıl olacak?

Türkiye İş Kurumu tarafından program ilan süreci yürütülecek olup öğrenciler https://genclik.iskur.gov.tr/ adresinde ve https://www.iskur.gov.tr/ adreslerinde yer alan yönlendirme bağlantılarıyla e-şube üzerinden başvuru yapılabilecektir. Ayrıca öğrenciler sisteme giriş yaptıklarında açılan hızlı menüde İŞKUR Gençlik Program Arama ve İŞKUR Gençlik Başvurularım bölümlerinden de işlem yapabileceklerdir.

Program kapsamında verilecek eğitimler

Protokol kapsamında öğrencilere;

İş Sağlığı ve Güvenliği, Bağımlılıkla Mücadele, İş arama becerisinin geliştirilmesi, İş Ahlakı, Motivasyon ve Stres Yönetimi, Kişiler Arası İlişkiler ve Etkili İletişim, Finansal Okuryazarlık, İş arama becerilerinin geliştirilmesi, İŞKUR’un ve İUP türü olan İşkur Gençlik ProgramınınTanıtımına Yönelik Eğitimler gibi birçok alanda eğitimler verilecek.

Öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasının hedeflendiği ’İŞKUR Gençlik Programı’ kapsamında imzalanan protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, “Başta Çukurova Üniversitesi öğrencilerimiz olmak üzere tüm üniversite gençliği için çok önemli bir fırsat. Program kapsamında bin 432 öğrencimize gelir imkânı sunulması ve sigortalarının yapılması da çok önemli.  Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Beylikdüzü'nde yaşanan elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Türkiye üniversiteleri THE 2026’da yükselişte

Çalışma Bakanlığı 100 iş müfettiş yardımcısı alacak

Endonezya'da heyelan: 16 ölü, onlarca kişi kayıp

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat: Uzmanından önemli uyarılar

Yoğun sis Çanakkale Boğazı’nı kapattı, feribot seferleri durdu

Microsoft’un bazı şifreleme anahtarlarını FBI’a teslim ettiği ortaya çıktı

Hindistan'da yarasa kaynaklı Nipah virüsü salgını meydana geldi

İşgal rejimi, ateşkese rağmen Gazze’nin farklı bölgelerini bombalıyor

HÜDA PAR, Suriye’deki mazlum Kürtler için yardım seferberliğini destekliyor

UNRWA: Gazze'de 600 bin çocuk eğitimden mahrum

Kanada Başbakanı'ndan, Trump'ın gümrük vergisi tehdidine tepki

Diyarbakır'da yaban domuzu sürüsü havadan görüntülendi

Yardımlara yönelik engellemeler Gazze’de ateşkesin içini boşaltıyor

Sivas’ta kar nedeniyle 493 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yüzde şimşek çaktıran hastalık günlük hayatı felç ediyor

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle bir araya geldi

Yetimler Vakfı’ndan Suriye’deki Kürtler için yardım çağrısı

Sınır kapıları ve havalimanlarında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Tesettüre giren yüzlerce genç kız için görkemli tören

Denizlerde hava: Ege'de fırtınamsı rüzgar uyarısı

Yapıcıoğlu: Asgari ücret aileyi de kapsayacak şekilde yeniden tanımlanmalı

Burdur'da zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Bayrampaşa Belediyesine ilişkin soruşturmada 8 tutuklama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı Suriye için yapılan yardım çağrısına destek oldu

Malatya'da bıçaklı kavga: 2'si ağır 3 yaralı

Malatya'da karbonmonoksit gazından zehirlenen 46 kişi hastaneye kaldırıldı

Lübnan’da 5 katlı bina çöktü: 2 kişi kurtarıldı, 3 kayıp

Karla kapalı köyde fenalaşan hasta 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beylikdüzü'nde yaşanan elektrik kesintisi mahalleliyi mağdur ediyor

Türkiye üniversiteleri THE 2026’da yükselişte

Çalışma Bakanlığı 100 iş müfettiş yardımcısı alacak

Endonezya'da heyelan: 16 ölü, onlarca kişi kayıp

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat: Uzmanından önemli uyarılar

Yoğun sis Çanakkale Boğazı’nı kapattı, feribot seferleri durdu

Microsoft’un bazı şifreleme anahtarlarını FBI’a teslim ettiği ortaya çıktı