• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,25% 0,24
  • EURO

    48,39% 0,66
  • GRAM ALTIN

    4769,81% 1,67
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

Çukurova Üniversitesi'nden bin 432 öğrenciye gelir imkânı

11 Şubat 2025, Salı 16:27
11 Şubat 2025, Salı 16:27
Çukurova Üniversitesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında 'İŞKUR Gençlik Programı' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, öğrenciler eğitimlerine devam ederken kendi üniversitelerinde çalışma imkânı bulacak.

Çukurova Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, Prof. Dr. Ömer Korkut, Genel Sekreter Mustafa Kürşad Birinci ve İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli’nin imza attığı protokol kapsamında öğrenciler, eğitim dönemlerinde iş deneyimi kazanarak mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerini kolaylaştıracak.

Kimler başvurabilir?

İŞKUR Gençlik Programı’ndan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, devlet üniversitelerinde örgün eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilecek.

Başvuru şartları ve ödeme detayları

Programa başvuracak öğrencilerin örgün eğitimde aktif olması, aile gelirinin 3 asgari ücretin altında bulunması ve son bir ay içinde işsiz olması gerekiyor.

Programa katılan öğrencilere katılım sağladıkları her gün için 1083 TL ödeme yapılacak. Ayrıca, katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.

İŞKUR gençlik programında haftalık yararlanma süresi ne kadardır?

Haftalık yararlanma süresi öğrencinin ders programına göre ayarlanabilmesi için günlük yedi buçuk saat olacak şekilde haftada en fazla 22 buçuk saat ve üç gün olarak uygulanır. Cumartesi ve Pazar günleri de üniversiteler program uygulanabilir. Kısmi ve esnek olarak düzenlenen programa, haftada 3 güne kadar katılım sağlayabilir ve bu sayede öğrenciler eğitimlerden geri kalmadan iş tecrübesi kazanabilir.

Bir katılımcı İŞKUR gençlik programından en fazla ne kadar süreyle yararlanabilir?

Bir katılımcı, İşgücü Uyum Programının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenen programlardan toplamda en fazla 140 fiili gün yararlanabilir. Bir öğrenci örneğin programdan 60 fiili gün yararlandı ise sonraki yıllarda açılan programlardan 80 gün daha yararlanma imkânı bulunmaktadır.

Başvuru tarihleri ve süreci

Başvurular, 11-15 Şubat tarihleri arasında İŞKUR Gençlik Platformu veya İŞKUR Mobil Uygulaması üzerinden yapılacak. Öğrenciler, program hakkında detaylı bilgiye "genclik.iskur.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.

Başvuru süreci nasıl olacak?

Türkiye İş Kurumu tarafından program ilan süreci yürütülecek olup öğrenciler https://genclik.iskur.gov.tr/ adresinde ve https://www.iskur.gov.tr/ adreslerinde yer alan yönlendirme bağlantılarıyla e-şube üzerinden başvuru yapılabilecektir. Ayrıca öğrenciler sisteme giriş yaptıklarında açılan hızlı menüde İŞKUR Gençlik Program Arama ve İŞKUR Gençlik Başvurularım bölümlerinden de işlem yapabileceklerdir.

Program kapsamında verilecek eğitimler

Protokol kapsamında öğrencilere;

İş Sağlığı ve Güvenliği, Bağımlılıkla Mücadele, İş arama becerisinin geliştirilmesi, İş Ahlakı, Motivasyon ve Stres Yönetimi, Kişiler Arası İlişkiler ve Etkili İletişim, Finansal Okuryazarlık, İş arama becerilerinin geliştirilmesi, İŞKUR’un ve İUP türü olan İşkur Gençlik ProgramınınTanıtımına Yönelik Eğitimler gibi birçok alanda eğitimler verilecek.

Öğrencilerin iş hayatına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasının hedeflendiği ’İŞKUR Gençlik Programı’ kapsamında imzalanan protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, “Başta Çukurova Üniversitesi öğrencilerimiz olmak üzere tüm üniversite gençliği için çok önemli bir fırsat. Program kapsamında bin 432 öğrencimize gelir imkânı sunulması ve sigortalarının yapılması da çok önemli.  Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Umut Kervanı kurban etlerini konserveleyerek Gazze’ye ulaştırdı

Rusya: Donetsk'te Markovo'nun kontrolü Rus birliklerine geçti

Kazakistan'da 13 ton 183 kilogram kokain ele geçirildi

Arap Birliği'nden "büyük israil projesi"ne karşı tüm dünyaya baskı çağrısı

DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki

Batman’ın Raylı Geleceği: BatRay Tanıtıldı, Hızlı Tren Umudu Devam Ediyor

Şanlıurfa'da trafik kazası: 4 yaralı

Motosiklet kazası yapan genç hayatını kaybetti

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımı

Bursa’da orman yangını kontrol altına alındı

Bahattin Temel: Şehit Selahaddin, zamanını asla boşa harcamaz, topluma yol gösterirdi

Yoldan çıkan minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı

Meteorolojiden 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Azerbaycan ve Ermenistan, sınır ve mayın konularını görüştü

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Rutte: Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı Kiev'indir

Kahire, Filistinlilerin Mısır topraklarına tehcir edilmesine karşıtlığını yeniden vurguladı

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İHO Ebrar’dan yetim öğrencilere kırtasiye desteği

Sivil Savunma: Yüksek binaların bombalanması sivillerin zorla göç ettirilmesi politikasıdır

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere 70 milyon liralık destek

Gaziantep'ten Küresel Sumud Filosu'na destek çağrısı

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

HAKSİAD bölgesel sektör buluşmalarının ilki Adıyaman’da gerçekleştirildi

​Filistin Büyükelçisinden HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’na ziyaret

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin yüzde 70'i yeni yuvasına kavuşuyor

DSÖ maymun çiçeğine ilişkin uluslararası acil durumu kaldırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Umut Kervanı kurban etlerini konserveleyerek Gazze’ye ulaştırdı

Rusya: Donetsk'te Markovo'nun kontrolü Rus birliklerine geçti

Kazakistan'da 13 ton 183 kilogram kokain ele geçirildi

Arap Birliği'nden "büyük israil projesi"ne karşı tüm dünyaya baskı çağrısı

DSÖ: Gazze'deki durum böyle devam ederse daha da kötü bir insani felakete yaşanabilir

ABD'de küçük uçak düştü: 2 ölü

İran'dan siyonist rejimin nükleer cephaneliğine sessiz kalan Batı'ya tepki