• BIST 100

    10366,2%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık

15 Nisan 2025, Salı 09:44
15 Nisan 2025, Salı 09:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 bini Millî Eğitim Akademisi’ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattıklarını belirterek, "Millî Eğitim Bakanlığımız, atama takvimi ve diğer detaylarla ilgili kapsamlı bilgilendirmeyi önümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

"Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz"

Özellikle Suriye konusunda kimi aktörlerin Türkiye’nin sabır taşının direncini sınamak yerine, dostluğunun kıymetini bilmesi, buna göre söylemlerini ve politikalarını ayarlaması, "örgüt gibi değil, devlet gibi hareket etmesi" gerekitğini vurgulayan Erdoğan, "Suriye’nin kalıcı huzura ve istikrara kavuşmasına kim engel olursa açık söylüyorum, karşısında Suriye hükûmetiyle birlikte bizi de bulacaktır. Terör koridoruyla Suriye’nin parçalanmasına nasıl müsaade etmediysek, başka koridorlarla bu ülkenin bölünmesine de aynı şekilde izin vermeyiz." dedi.

Erdoğan, "Tekrar ediyorum, Suriye’de 8 Aralık öncesine geri dönüş diye bir ihtimal ortadan kalkmıştır. 8 Aralık devrimiyle birlikte bu ülkede artık yeni bir dönem başlamıştır. Suriye toparlandıkça istikrara ve huzura kavuştukça bunun kazananı tüm bölgemiz olacak, bölgedeki tüm halklar olacaktır. Türkiye bu yeni sürecin başarıya ulaşması için elinden geleni yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de de kardeşlerinin özyurtlarında güvenli, huzurlu ve özgürce yaşamaları için kendilerine gereken her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

"Bazı bölgelerde son 30 yılın en düşük sıcaklık değerleri ölçüldü"

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine giderek daha fazla maruz kaldıklarını söyleyen Erdoğan, "Amerika yerlilerine atfedilen şu sözün manasını anladığımız günlerdeyiz: Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde ve son balık öldüğünde o zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız. Evet, insanlık olarak bizden öncekilerden devraldığımız ve çocuklarımızın bize emaneti olan tabiatı, havayı, suyu, toprağı hoyratça kullanmanın faturasına daha çok muhatap olduğumuz bir dönemin içindeyiz. İklim değişikliği bazen kuraklık, bazen de sel, dolu ve zirai don gibi meteorolojik olaylarla kendisini belli ediyor. Hava şartlarına bağlı olan tarımsal üretim de iklim değişikliğinden en çok etkilenen alanların başında geliyor. Geride kalan 5 günlük dönemde maalesef bunu bir kez daha yaşadık. Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler sebebiyle ülkemizin belli bölgelerinde don, kar yağışı, dolu olaylarıyla karşı karşıya kaldık. Öyle ki kimi yerlerde termometreler eksi 17 dereceyi gösterdi. Bazı bölgelerde son 30 yılın en düşük sıcaklık değerleri ölçüldü. Bu vesileyle bir kez daha tüm üreticilerimize, çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum." dedi.

“Arz güvenliliğini sağlamak üzere tarım ve orman bakanlığımız gerekli adımları atmaktadır”

Tarım ve Orman Bakanlığının ilk günden beri süreci yakından takip ettiğini, fakat ülkenin başına gelen her felaketi fırsata dönüştürmek isteyen habis zihniyetin burada da boş durmadığını ifade eden Erdoğan, "Hasar tespit çalışmaları henüz tamamlanmadan millete korku salma adına her türlü manipülasyona başvurdular. Gıda arz güvenliğimizin tehlikede olduğundan tutun da, yurt dışına bağımlı olacağımıza, bütün bunlara kadar bir sürü tezviratı ortalığa boca ettiler. Tarım Bakanlığımız dün yaptığı açıklamayla karşı karşıya olduğumuz ilk tabloyu ortaya koydu. Buna göre bazı hususları tekrar açıklığa kavuşturmakta fayda görüyorum." diye ekledi.

"Tarım sigortasının yaptırılması ve çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması büyük önem taşıyor"

Erdoğan, "Başta hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar olmak üzere stratejik öneme sahip tarım ürünlerinde yurt içi gıda arzını olumsuz yönde etkileyecek bir risk elhamdülillah yok. Lakin eksi 17 dereceye düşen sıcaklıklardan dolayı belli bölgelerde bazı meyve çeşitlerinde sıkıntı söz konusu. İlk tespitlerimiz kayısı, üzüm, elma, şeftali, nektarin gibi meyve gruplarında farklı derecelerde hasar meydana geldiğine işaret ediyor. Hasar tespit çalışmalarımızın tamamlanmasını müteakip durum daha net ortaya çıkacaktır. Üretimin devamlılığını ve arz güvenliliğini sağlamak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız gerekli adımları atmaktadır. Bu olay bizlere TARSİM’in önemini tekrar hatırlatmıştır. Don, sel, kuraklık gibi durumlardan etkilenmemek için prim bedelinin yüzde 70’i kadarının devletimizce ödendiği tarım sigortasının yaptırılması ve çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması büyük önem taşıyor. TARSİM uygulamasının başladığı 2006’dan bugüne kadar üreticilerimize 38,5 milyar lira prim desteği ve 33,5 milyar lira hasar tazminatı ödedik. Çiftçilerimizden de bu konuda azami hassasiyet bekliyoruz." şeklinde konuştu.

“Hükûmetimiz tüm imkânlarıyla çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındadır”

Bugünkü Kabine Toplantımızda üreticilerin zararını tazmin konusunda neler yapabileceğini enine, boyuna değerlendirdiklerini aktaran Erdoğan, "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı ve zirai don sigortası olmayan çiftçilerimizin zarar gören mahsullerinin üretimi için yaptıkları harcamalarının hasar oranına göre karşılanması için Tarım Bakanlığımız çalışmalarına başladı. Tarım Bakanımıza konuyu çiftçilerimizle yakın istişare hâlinde yürütmesi için gereken talimatları verdik. Şahsen biz de yapılan bu çalışmaları büyük bir hassasiyetle takip edeceğiz. Üreticilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hükûmetimizin tüm imkânlarıyla, tüm kapasitesiyle bu zor günlerinde çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanında olduğunun bilinmesini istiyorum." diye konuştu.

25 bin yeni öğretmen ataması

Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin şunu duyurdu:

"10 bini Millî Eğitim Akademisi’ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini bugün gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Millî Eğitim Bakanlığımız, atama takvimi ve diğer detaylarla ilgili kapsamlı bilgilendirmeyi önümüzdeki dönemde yapacak. Bu vesileyle gözbebeğimiz olan evlatlarımızı kendilerine emanet ettiğimiz kıymetli öğretmenlerimize emekleri ve fedakârlıkları dolayısıyla ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum." (İLKHA)

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütü operasyonu: 33 tutuklama

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

Suriye'de gerilim azalıyor: Hükümet, Süveyda'da tahliyelere başladı

TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Sakarya, Bilecik ve Uşak'ta orman yangınları: Bazı mahalleler tahliye edildi

Gazze'de bir günde 134 şehit: Yardım noktaları "ölüm tuzakları"na dönüştü

BM: israil, Gazze'de açlığı bir savaş aracı olarak kullanıyor

Ebu Ubeyde’nin çağrısı karşılık buldu: Ankaralılardan ABD elçiliği önünde "Artık Yeter!" çığlığı

İran'da korkutan patlama: 13 yaralı

Peygamber Sevdalıları: Gazze’deki zulme sessiz kalmak insanlığa ihanettir!

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması: 17 gözaltı

Malatya'da yonca yüklü pikap alev aldı

Bilecik'te orman yangını

Sivas İmranlı'da meydana gelen kazada ölü ve yaralı sayısı arttı

Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul'da görüşecek

İran: israil'in saldırılarında hasar gören hava savunma sistemleri yenilendi

Rusya bir yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Sakarya'da orman yangını

Almanya'da havai fişek kazası: 19 yaralı

Sicilya'da orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Yolcu otobüsü Sivas'ta kaza geçirdi: 3 ölü, 24 yaralı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanlığı'nın dile getirdiği sorun çözüldü

Antep fıstığı lisanslı depo yeni hasat sezonuna hazır

Kontrolden çıkan tanker, demir bariyerlere çarparak durabildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda tanınması çağrısı yaptı

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlık nedeniyle şehit oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Aydın merkezli 11 ilde organize suç örgütü operasyonu: 33 tutuklama

BM Raportörü Albanese: israil çocukları kasten öldürüyor

Suriye'de gerilim azalıyor: Hükümet, Süveyda'da tahliyelere başladı

TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girdi

Sakarya, Bilecik ve Uşak'ta orman yangınları: Bazı mahalleler tahliye edildi