Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile sporcularımız tarih yazacak

GÜNDEM 30.09.2024 07:28:37 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile sporcularımız tarih yazacak
Haberi Sesli Oku

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Burası İstanbul'un dünya spor sahnesinde hak ettiği yere ulaşması için atılan en güçlü adımlardan biridir. Her açıdan göğsümüzü kabartan bu güzel tesisin gençlerimize, basketbol tutkunlarına ve aziz milletimize hayırlı olmasını di

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Final maçı öncesinde yapılan Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmasına salondakileri selamlayarak başladı.

Salondaki coşku, sevda ve heyecan için herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün sizlerle muhteşem bir spor tesisinin açılışı vesilesiyle bir aradayız. İstanbul'un tarihî ve kültürel zenginliğini sporla buluşturacak bir eseri daha şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Zeytinburnu'nda yükselen Basketbol Gelişim Merkezi sadece bir spor kompleksi değildir. Burası aynı zamanda İstanbul'un dünya spor sahnesinde hak ettiği yere ulaşması için atılan en güçlü adımlardan biridir. Her açıdan göğsümüzü kabartan bu güzel tesisin gençlerimize, basketbol tutkunlarına ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya genelinde öne çıkan şehirlerin kültür ve tarihle birlikte sporla da adlarını duyurduklarını dile getirdi. Gelişmiş birçok ülkenin spor merkezlerine şehirlerinin prestiji ve geleceği için stratejik yatırımlar olarak baktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barcelona'dan Tokyo'ya, Los Angeles'tan Londra'ya, spor yatırımlarının o şehirleri nasıl küresel bir marka hâline getirdiğini hepimiz görüyoruz. İnşallah, bugünden sonra İstanbul da bu şehirler arasında yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.

"Şu an içinde bulunduğumuz muazzam eserle İstanbul'umuz hem tarih, kültür ve sanatın hem de sporun başkentlerinden biri olacaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu modern merkezin hizmete girmesiyle basketbol hedeflerine adeta koşar adım gideceğini belirterek burada kazanılacak zaferlerin uluslararası platformlarda İstanbul'un ve Türkiye'yi bir spor merkezi olarak tanıtacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkezimiz, 10 bin kişilik ana salonu, 1000 kişilik antrenman ve maç salonu, 3 adet 500 kişilik altyapı salonlarıyla gerçekten göz dolduruyor. Ayrıca merkezimizde 417 adet otomobil, 25 adet otobüs kapasitesine sahip otopark alanı bulunuyor." diye konuştu.

Sporculara özel tasarlanan oteli, kamp merkezleri ve fitness salonuyla bu tesisin spor merkezinin çok ötesinde imkânlara sahip olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun da burada hizmet vereceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin bir diğer özelliğinin de 8 derslikli toplam 200 öğrenci kapasiteli basketbol lisesi olduğunun altını çizerek genç yetenekleri bu lisede kapsamlı eğitime tabi tutacaklarını bildirdi. Böylece gençlerin gerçek basketbol yıldızı olarak yetişmelerini sağlayacaklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, basketbol kütüphanesi ve müzesiyle gençlerin ufkunu genişleteceklerini söyledi. (İLKHA)


İçerisindeki 2 kişi ile sürüklenen tekne kurtarıldı

Peygamber Sevdalıları: Camilerimiz hayat bahşeden mekânlara dönüşmelidir

Batman'da birçok suçtan aranan şahıs yakalandı

Japonya'da başbakanlığı kesinleşen Ishiba, erken seçimleri 27 Ekim'de yapmayı planlıyor

Batmanlı yazarın ilk kitabı çıktı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık ve aylık arttı

Şanlıurfa'da motosiklet kazası: 1 ağır yaralı

Dizde şişlikle birlikte görülen ağrıya dikkat!

Şanlıurfa'da motosikletle çukura düşen 2 kişi yaralandı

İşgalciler, HAMAS yöneticilerinden Fetih Şerif Ebu El Emin'i Lübnan'da şehid etti

Brent petrolün varili 72 dolar seviyesinde

Mersin'de yolcu otobüsü tıra çarptı: 4 yaralı

Mevsimsel depresyonun şifası: Güneş!

Ege'de düzensiz göçmen hareketliliği

Altın fiyatları yeni haftaya yatay seyirle başladı

ABD'deki Helene Kasırgasında ölenlerin sayısı 90'ı geçti

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

BUDO seferleri iptal edildi

Uşak’taki orman yangını sürüyor

Denizlerde "kuvvetli" fırtına bekleniyor

İstanbul'da iş yerlerini kurşunlayan örgüte operasyon: 23 gözaltı  

Adıyaman'da traktör devrildi: 7 yaralı

Hizbullah'tan "yeni lider" açıklaması

Siyonist rejim Lübnan'da 300'ü kadın ve çocuk 1174 kişiyi şehid etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile sporcularımız tarih yazacak

Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de kuvvetli yağışlara dikkat

THY'nin Brüksel seferleri "grev" nedeniyle yapılamıyor

Kabine bugün toplanıyor

Tekirdağ'da sağanak etkili oldu

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Yükleniyor