• BIST 100

    10607,83%0,54
  • DOLAR

    41,98% 0,04
  • EURO

    48,85% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5599,28% 1,25
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Diyarbakır son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içindedir”

14 Nisan 2023, Cuma 21:45
14 Nisan 2023, Cuma 21:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Diyarbakır son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içindedir”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Diyarbakır son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içindedir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da depremzedelerle iftarda bir araya geldi. Erdoğan, “Diyarbakır son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 bin canı toprağa vermenin acısını yaşadıklarını, tüm vatandaşlara rahmet dileğinde bulunduğunu söyledi. İslamiyet’e göre, depremlerde, sellerde, yangınlarda ve insan iradesini aşan afetlerde vefat edenlerin hükmen şehit sayılmakta olduğunu belirten Erdoğan, bilim insanları Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremleri asrın doğal afeti olarak tanımladığını ifade etti. Depremler dolayısıyla bölge genelinde son güncellemelerle göre, toplam 872 bin bağımsız kısımdan oluşan 311 bin binanın kullanılamaz hale geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizde depremden hemen sonra tüm illerimizde yaptığımız ziyaretlerde bu gerçeği yerinde tespit ettik. Yıkımın büyüklüğünü bizzat kendi gözlerimizle gördük. Aynı şekilde milletimizin tüm imkanlarıyla, devletimizin tüm kurumlarıyla ilk andan itibaren deprem bölgesine koştuğuna da şahit olduk. Böylesine büyük yıkıma yol açan bir afetle mücadele sırasında insan iradesini de aşan bazı hususlar çıkabilmektedir. Gerek hava çetin kış şartlarının, gerekse depremin 11 ilimizi birden etkilemesinin çalışmalarımızı zorlaştırdığı bir gerçektir. Ama devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiği de inkarı mümkün olmayan bir başka hakikattir” dedi.

“Deprem turisti misali burada birkaç gün arzı endam ettikten sonra sırra kadem basanların hezeyanlarını özelikle dikkate almıyoruz”
Başta Diyarbakır olmak üzere depremin vurduğu iller ve depremzede vatandaşların bunun en yakın şahidi olduğunu aktaran Erdoğan, “Deprem turisti misali burada birkaç gün arzı endam ettikten sonra sırra kadem basanların hezeyanlarını özelikle dikkate almıyoruz. Bir derde derman olmak, bir mağdurun elinden tutmak hayırlı bir iş yapmak yerine iftira atanların kendi hırslarıyla baş başa bırakıyoruz. Milletimiz bizim nasıl bir fedakarlıkla çalıştığımızı gayet iyi biliyor. Milletimiz aynı şekilde deprem yıkıntıları üzerine siyaset yapanları, siyasi rant elde etme peşinde koşanları da çok iyi biliyor. Bunlar daha önceki tüm afetlerde yaptıkları gibi geldiler, konuştular, enkaz önünde poz verdiler, daha sonra da deprem bölgesini gündemlerinden tamamen çıkardılar. Kendi yönetimleri altındaki şehirlerde deprem yaşandığında da bile bunlar mağduriyetleri giderecek hiçbir adım atmadılar. Şimdi de aynı umursamaz tavrı sergiliyorlar. Asla yapmadıkları, hiçbir zamanda yapamayacakları afaki vaatlerle depremzede kardeşlerimizin umutlarıyla oynuyorlar. Biz ise nasıl daha önceki sel, deprem yangın afetlerinde millete verdiğimiz tüm sözleri tuttuysak burada da canla, başla çalışıyoruz” diye konuştu.

“85 milyonun tamamının ebedi ve ezeli kardeşliğini güçlendirecek sayısız adım attık”
“Diyarbakır’ın yaralarını sarmak için tüm kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, hayırseverlerimizle sizlerin ihtiyaçlarını gidermenin mücadelesini veriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
“Burada toplam 16 bin 500 konut ve 2 bin 360 köy evi inşa edeceğiz. Diyarbakır’da toplamda 18 bin 860 konut, köy evi yaparak sizleri yeni yuvalarına kavuşturacağız. Depremin tüm izleri silinceye, hayat şehrimizde tamamen normale dönünceye kadar şehrimizden ayrılmayacağız. Göreve geldiğimiz günden beri hep sizin için çalıştık, sizin için çaba harcadık. 85 milyonun tamamının ebedi ve ezeli kardeşliğini güçlendirecek sayısız adım attık. Demokrasiden, hak ve özgürlüklere, güvenlikten kamu hizmetlerine kadar her alanda ihmalleri gidermenin, geçmişin hatalarını tek tek düzeltmenin gayretinde olduk. Siz bize güvendiniz, siz bize inandınız. En zor zamanlarımızda duanızla, desteğinizle hep yanımızda durdunuz. Bizde sizlere aşkla hizmet ettik.”

“Ülkemizde 20 yılda sessiz bir devrime imza attık”
Tehdit edilme, baskılara maruz kalınmasına rağmen Diyarbakır’ın hakkını, hukukunu korumaktan asla vazgeçmediklerini dile getiren Erdoğan, “Kandan, gözyaşından, güvensizlik ortamından beslenen tüm insanlık düşmanlarına, bütün bunlara rağmen ülkemizde 20 yılda sessiz bir devrime imza attık. Batıda hangi hizmetler varsa, batıdaki vatandaşlarımız hangi standartlardan yaşıyorsa aynı iklimi burada tesis ettik. Bu iklimin zedelenmesine kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bölgede terörün karanlık gölgesi kalktıkça şehirlerin huzur bulduğunu, rahata erdiğin, yatırımla, hizmetle, istihdamla topyekun bir kalkınma hamlesiyle tanıştığını kaydeden Erdoğan, “Benim Diyarbakırlı kardeşlerim artık bu şehrin güzelliklerini doya doya yaşıyor. Daha fazla teneffüs ediyor. Çocuklarımız sokaklarda özgürce koşuyor, oyun oynuyor. Gençlerimiz geleceklerine çok daha güvenle bakıyor. Diyarbakır son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içindedir. Hiç endişe etmeyin asıl bugünün Diyarbakır’ı dününkinden daha iyiyse, daha güvenli ise, yarının Diyarbakır’ı da bugünkünden daha müreffeh olacaktır. Siyaset ve toplum mühendislikleriyle ülkemizi yeniden 80’lerin ve 90’ların istikrarsızlık iklimine sürükleme girişimlerine böyle bir sonuca varamayacaklardır” ifadelerinde bulundu.

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes

Dr. Demirbaş: İyot eksikliği metabolizmadan zekâya kadar her şeyi etkiliyor

Mardin’de 11’incisi düzenlenen “Gıda ve Tarım” fuarı açıldı

Batman’da apartman yangını: 1 İtfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi

Trump: israil, Batı Şeria'yı ilhak ederse ABD desteğini kaybedecek

Kızıltepe Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahiplerine yönelik kermes

Şanlıurfa’da Gazze için onlarca kermes düzenleniyor

Batman Engelliler Derneği'nin projesine bakanlıktan destek

Toplumun inancıyla yine barışamıyorlar: DEM Parti, çocukların namaz kılıp tesettüre bürünmesini hazmedemedi

Sivas’ta foseptik temizliği sırasında 2 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sağlam: Van'da Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı düzenleyeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Gaziantep'te gençlerle bir araya geldi

İşgalcilerin Gazze saldırılarında şehit sayısı 68 bin 280’e yükseldi

Gaziantep'te 41 yıllık evli vatandaşlar kutsal topraklara uğurlandı

Batman'da "yaşlılık ve toplumsal hayat" söyleşisi gerçekleştirildi

Vali Canalp: Batman, kütüphanecilikte Türkiye'ye örnek olacak

Batman'da üniversite gençlerine manevi destek standı

Gaziantep'te aranan 12 şüpheli yakalandı

Yarım asırdır saat tamirciliği yapan Abdurrahman Usta: Mesleğimiz değerini kaybetti ama sevgiyle devam ediyorum

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi