• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya 8. Olağan İl Kongresi'nde konuştu

24 Ocak 2025, Cuma 17:34
24 Ocak 2025, Cuma 17:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya 8. Olağan İl Kongresi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan otel yangını faciasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya 8. Olağan İl Kongresi'ne iştirak etti.

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel'de salı gecesi 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciası ile ilgili 14 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, yangının çıkış noktasıyla ilgili elde edilen yeni bulgular çerçevesinde yangın ve binaların yangından korunması hususunda uzmanlıkları bulunan, İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Makine Fakültesi ve İnşaat Fakültesinde görev yapan öğretim üyesi akademisyenler bilirkişi olarak görevlendirildi.

Türkiye'yi yasa boğan yangınla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Malatya 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hata, görevi ihmal, usulsüzlük sebebiyle bu büyük acıyı yaşatanlar hesap verecek. '' dedi. 14 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Erdoğan, ''Bundan sonra da gereken neyse yapılacak. Böyle üzüntü verici bir olay karşısında siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Gece saat 03.27'de başlayan yangın haberi alınır alınmaz tüm imkânlar seferber edildi. İlk müdahaleler süratle yapıldı. Çalışmalara 550 personel katıldı. Facianın tüm yönleriyle araştırması için gerekli soruşturmalar başlatıldı. Cumhuriyet savcılarımız ve müfettişlerimiz soruşturmayı derinleştirerek yürütüyor.

AK Parti, hazırlamış olduğu araştırma önergesini sundu. Hata, görevi ihmal, usulsüzlük sebebiyle bu büyük acıyı yaşatanlar hesap verecek. 14 kişi gözaltına alındı. Bundan sonra da gereken neyse yapılacak. Böyle üzüntü verici bir olay karşısında siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Birileriyle laf dalaşını girmek acılı ailelere hürmetsizlik olacaktır. Buraya herhangi halel getirecek tartışmayı elimizin tersiyle itiyoruz. Ana muhalefetin kimi aktörlerinin milletin acısına saygı göstermek yerine pervasızca sağa sola saldırmalarını esefle karşılıyoruz.

6 Şubat depremlerinde Malatya'mız büyük yaralar aldı. Depremde vefat eden Malatyalı kardeşlerime bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Malatya'nın yaralarını süratle sarmak için canla başla çalışıyoruz. Biraz önce yaptığımız törenle 6 bin 554'ü Malatya'da olmak üzere toplam 66 bin 307 yuvamızın anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik.

Böylelikle 11 ilimizde toplam 201 bin 431 bağımsız bölümü teslim etmiş olduk hedefimiz yıl sonuna kadar 452 bin 983 bağımsız bölümü teslim etmek. Malatya'da da toplam 79 bin 420 konut ve iş yerini teslim edeceğiz. Malatyalı kardeşlerimiz müşteri olsun ne söz verdiysek Allah'tan bir mani olmazsa onu yerine getireceğiz

Bugün ayrıca Malatya çevre yolumuzun ikinci kısmını hizmete açtık. Toplam 43,5 kilometre uzunluğundaki yolun öncekilerle birlikte 38,3 kilometresi tamamlanmış oldu. Hem deprem konutlarımızın hem de çevre yolumuzun hizmete giren kısmının Malatya halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Emeği geçen tüm kurumlarımızı tekrar tebrik ediyorum.

Bizleri coşkuyla bağrınıza bastığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Yine bu vesileyle 31 Mart seçimlerinde tercihinizi Cumhur İttifakı'nın gerçek belediyecilik vizyonundan yana kullandığınız için her birinize teşekkürlerimi iletiyorum. Allah izin verdiği müddetçe siz arkamızda olduğunuz sürece Malatya için koşturmaya sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz. AK Parti olarak 3 Kasım 2002'den bu yana milletin emanetini taşıyoruz. Laf değil nifak değil iş ürettik, hizmet, eser ürettik. Gönüller kazanmaya gayret ettik. Tepeden bakanlardan olmadık, olmayacağız. Milletle arasına duvar örenler benim yol arkadaşlarım olamazlar. Kibri böbürlenmeyi kapımıza asla yanaştırmayacağız. Biz 22 yıldır başkalarıyla değil daima kendimizle yarıştık. Rehavete kapılmak yok. Bu kutlu yolda vazgeçmek yok.

Şunu unutmayın, biz milletin partisiyiz. Biz 85 milyonun partisiyiz. Biz derdi olan bir kadroyuz. Mücadeleyi asla ve asla bırakmayacağız. Ülkemize kazandırdığımız eserleri birbiriyle yarıştırıyoruz. Diplomasiden savunma sanayiine, teknolojiden terörle mücadeleye farklı alanlardaki başarılarımızı birbiriyle yarıştırıyoruz.

Bizim milletimiz feraset sahibidir, basiret sahibidir. Bizim milletimiz kim çalışıyor kim yan gelip yatıyor bunun ayrımına yapacak irfanı sahiptir. Reklam çalışmalarıyla vatandaşın gözünü boyadığını düşen sadece kendini komik duruma düşürmüş olur. Her geçen gün devasa vizyon, ufuk farkı ortaya çıkıyor. Siyasi rakiplerimizin bırakın Türkiye'yi il ve ilçeleri yönetecek çapları olmadığı görülüyor. Milletimiz de bu gerçeği görüyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hep şeffaf olduk. Harbi ve hasbi siyasetin temsilciliğini yaptık. Milletin kantarına çıkmadan evvel muhasebe ve murakabemizi kendi vicdanımızda yaptık. Başarılarımızla birlikte, kazanımlarımızla birlikte çözüm bekleyen sorunlarımızı da vatandaşlarımızla dürüstçe paylaştık.

Ekonomideki mevcut sıkıntıların çan başı olarak gördüğümüz enflasyonu indirecek reçeteleri kararlılıkla uyguluyoruz. Enflasyonla mücadele ederken, üretimi, istihdamı, ihracatı artırmaya da özel önem veriyoruz. Çünkü üretim olmadan istihdamı ve ihracatı koruyup geliştiremeyiz, işsizliğin topluma ve bireye getirdiği ağır yükü hiç kimse taşıyamaz. Bir diğer meselemiz fırsatçılıktan kaynaklı fahiş fiyat davranışlarıdır.

Ülkemizde maalesef girdi maliyetlerindeki artışla, döviz kuruyla, enflasyon oranlarıyla izah edilemeyecek fiyatlama yapan bir kesim var. Üreticiden dağıtıcıya, perakendeciden hizmet sektörüne kadar yayılan bir hırs dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu durum enflasyonla mücadelemizin en büyük düşmanıdır. Emlaktan otomobile, kira ve gıdadan inşaat sektörüne çeşitli alanlarda rastladığımız bu dalgayı kırmanın yolu da yine enflasyonu düşürmekten geçiyor.

Denetim şüphesiz bu süreçte çok çok önemli. Bakanlıklarımız ve belediyelerimiz kendi yetki alanlarında bu denetimleri yapıyorlar. Yapmaya da devam edecekler. Ama resmi kurumların denetimini tamamlayacak olan en önemli unsur vicdanlardaki denetimdir. Vicdanı olmayan, ticari ahlakı olmayan, insafı olmayan, gözünü para bürüyen, daha çok kazanmak için hiçbir değer gözetmeyen zihniyet pek çok olayda şahit olduğumuz üzere ne yazık ki dolaşacak bir arka yol mutlaka buluyor. Buna rağmen devlet olarak fırsatçılıkla mücadelede mesuliyetlerimizi yerine getiriyoruz. Bundan da asla taviz vermeyeceğiz. Son 1,5 yılda çok ciddi mesafe aldığımız bu mücadeleyi başarıya ulaştırabilmemiz için halkımızın güçlü desteğine ihtiyaç duyacağız.

Tüm vatandaşlarımızdan hem dirayet hem de destek bekliyoruz. El birliğiyle bu meseleyi çözdüğümüzde dar gelirlilerimizin beklentilerini karşılayacak adımları kalıcı ve etkili bir şekilde atmamız daha kolay olacaktır. Aksi takdirde yüksek maaş zammı, yüksek enflasyon kısır döngüsünün içine gireriz ki bundan en çok zararı da yine halkımız görecektir.

Malatyalı kardeşlerimden bizi yolumuzdan döndürmeye çalışanlara. Bizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere karşı dikkatli olmalarını bekliyor, sizlere sonuna kadar güveniyorum. Sevgili Malatyalılar, sevgili yol ve dava arkadaşlarım. Unutmayın 2 günü aynı olanın ziyanda olduğu gerçeğinden hareketle her günümüzü milletimize daha iyi hizmet etmek için kullanıyoruz.

Malatya'ya 22 yılda toplam 511 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 33 milyar lira, sosyal yardımlarda 58, sağlıkta 13 milyar lira tutarında yatırım yaptık. 75 sağlık tesisini sizlerin hizmetine sunduk. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı gösteri

Ankara’da İran İslam Devrimi’nin 47. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi

Ağrı ve Van'da eğitime kar tatili

Meksika'da kaçırılan madenciler ölü bulundu

Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor