• BIST 100

    9396,02%1,40
  • DOLAR

    38,04% -0,23
  • EURO

    43,49% -0,35
  • GRAM ALTIN

    4036,40% -1,51
  • Ç. ALTIN

    6569,86% -0,17

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin’de güncel değeri 17,5 milyar olan projelerin açılışını yaptı

GÜNDEM 17.12.2022 15:50:03 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin’de güncel değeri 17,5 milyar olan projelerin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin’de güncel değeri 17,5 milyar olan projelerin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de halka seslenirken, terör örgütlerinin ve destekçilerinin bölgeye verdiği zarara değinerek, terör örgütlerinin tahrip ettiklerini kendilerinin inşa ettiğini söyledi. Erdoğan, “7 yıl önce çukur olaylarında Mardin’i yakıp yıktılar. Bunu yapanların derdi hizmet değil, Türkiye’yi çukura gömmek isteyenlerin derdi. Bunların derdi, bu ülke, bu millet değil, onlar yıktı biz yeniden daha iyisiyle yaptık. Kürt kardeşlerime çok çektirdiler, Hem Kürdüz dediler hem Kürt kardeşlerimi çukurlara gömdüler” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin’de 8,5 milyar güncel bedeli 17,5 milyar lira olan projelerin açılışını yaptı. Alanda 75 bin insanın toplandığını söyleyen Erdoğan, bunun 2023’e yürüyüşün coşkulu adımı olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Tarih, kültür, medeniyetlerin şehri Mardinlileri Allah için seviyoruz. Kardeşliğin şehri Mardin’i bu güzelliklerden koparmak için çok uğraştılar ama hamdolsun Mardin kim olduğunu asla unutmadı. Biz de Mardin’i hiçbir zaman unutmadık. Şehrimize getirdiğimiz eserler ve hizmetlerle Mardin’i kalkındırdık, geliştirdik büyüttük. Terör belasından kurtuldukça buradaki gelişmelerden memnun oluyoruz. 100 yerden yaralı da olsak Mardin’e hizmet etmekten asla geri durmadık. Bugün sizlerle hasret gidermenin yanında Mardin’e kazandırdığımız 8.5 milyar liraya güncel bedeli 17.5 milyar liraya ulaşan eserlerin resmi açılışını yapıyoruz. Eğitimde anasınıfından liseye kadar her seviyede yapımı tamamlanan okulları hizmete açıyoruz. Artuklu Üniversitesi derslik binaları ve çevre düzenlemesi açılışını, gençlik ve spordaki hizmetlerin açılışını da burada yapıyoruz. Ulaştırmada toplamda 1,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Midyat-Nusaybin yolunu, Kızıltepe köprülü kavşağı, Derik şehir geçişi gibi çok sayıda yol projesini bugün hizmete açıyoruz. DSİ tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası sulamasını da bugün açıyoruz. Mardin ve ilçelerinde 1 milyar 108 milyon liralık yatırım tutarı ile hayata geçirilen yüzlerce enerji tesisinin açılışını yapıyoruz. Çeşitli kurumlara ait hizmet binalarını, camileri, kütüphaneleri buradan hizmete açıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından Mardin’de de olduğu gibi petrol arama çalışmalarını hızlandırdık Bugün 3 petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz. Doğalgaz hatlarının açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyemizin 2 milyar liraya yakın bedel ile yüzlerce alt ve üst yapı işlerini tamamladık. Mardin OSB güncel tutarı ile yaklaşık 3 milyarı bulan yatırımla faaliyete geçen 16 fabrikanın resmi açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda işletme ve tesisi de buradan açıyoruz. Bunların Mardin’e hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların şehrimize kazandırılmasında katkısı olanları tebrik ediyorum. Geçtiğimiz 20 yılda Mardin’i yaptığımız 48 milyar liralık kamu yatırımları ile geliştirdik. Mardin Havalimanının adını Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim” diye konuştu.

“Türkiye yüzyılını sizlerle birlikte inşa edeceğiz”
Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ülkesinden biri haline getireceklerini belirten Erdoğan, “Türkiye yüzyılını sizlerle birlikte inşa edeceğiz. 2023 zaferinin ardından ülkemizi dünyanın 10 büyük ülkesinden biri haline getireceğiz, buna var mıyız? Türkiye’nin de Mardin’in de bugünlere nasıl geldiğinin en yakın şahidi sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

“Planlarını bozduk”
Terör örgütleri üzerinden bölgede bulunan Müslüman ve Ezidileri birbirine düşürmeye çalışanların planlarını bozduklarını söyleyen Erdoğan, “Yıllarca bu şehir terör örgütünün üzerine topladığı kara bulutları üzerinden atmak için neler yaşadı. Bu uğurda nice bedeller ödedik. 7 yıl önce çukur olaylarında Mardin’i yakıp yıktılar. Bunu yapanların derdi hizmet değil, Türkiye’yi çukura gömmek isteyenlerin derdi, bunların derdi bu ülke, bu millet değil, onlar yıktı biz yeniden daha iyisiyle yaptık. Kürt kardeşlerime çok çektirdiler, Hem Kürdüz dediler hem Kürt kardeşlerimi çukurlara gömdüler. Terör örgütünün ilçelerde tahrip ettiği caddeleri, sokakları yeni baştan biz inşa ettik. Derik’te kaymakamımızı bunlar şehit etti. Terör örgütünün kaynaklarını yağmaladığı belediyelerimizi yeniden sizlere hizmet edecek hale biz getirdik. Lafa gelince kardeşlikten dem vuranların Müslümanıyla Ezidiysiyle sizleri birbirine düşürenlerin planlarını biz bozduk. Binlerce kilometre öteden aldıkları emirleri uygulayanların nasıl felaketler doğuracağını görüyorsunuz. Bunların kepazeliklerine her gün bir yenisi ortaya çıkıyor” dedi.

“Ortak geleceğimizi inşa edeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet ile birlikte ülkenin ortak geleceğini inşa edeceklerini belirterek, “Ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Bunun için demokrasimizin eksikliği varsa tamamlayacağız, eser ve hizmet altyapımızın eksikliği varsa onları güçlendireceğiz, 1000 yıllık kardeşliğimizin arasına kimseyi sokmadan işimize bakacağız. Bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunun için 2023 hedeflerine sıkı sıkı sarılıyoruz” diye konuştu.

“Türkiye parlayan yıldızı ile gücüne güç katıyor”
Erdoğan konuşmasında Türkiye’nin parlayan yıldızı ile gücüne güç katacağını belirterek şöyle devam etti:
“Dünyadaki siyasi ve ekonomik değerler yerinden oynarken Türkiye parlayan yıldızı ile gücüne güç katıyor. Onlar sağda solda dedikodu yapıyor biz iş yapıyoruz. Düne kadar bize dudak bükerek bakanlar bugün pek çok konuda bizden destek bekliyor. İşte biraz önce şehrimize kazandırdığımız yatırımları özetle hatırlattım. Türkiye 81 vilayeti ile aynı heyecanı yaşıyor”.
Erdoğan’ın konuşmasının son bölümünde katılımcılara Türkiye yüzyılı şarkısı dinletildi.
[gallery ids=',70029,70030,70031,70032,70033']

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İpsala Sınır Kapısı'nda 17 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD’den Yemen’deki bya yaptırım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ