-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,19% 0,06
-
EURO
50,84% -0,02
-
GRAM ALTIN
7154,13% 0,64
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Masada olmayanın menüye konulduğu bir kavganın içindeyiz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Küresel ekonomi, değerli metaller üzerinden yürüyeceği ve çok can yakacağı anlaşılan yeni bir muharebenin hızla içine sürükleniyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan, 2026 yılının Türkiye için reform yılı olacağını vurgulayarak, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hayata geçirilecek düzenlemelere dikkat çekti.
Konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusuyla başlayan Erdoğan, “2026 senesi ülkemiz için, unutmayın, bir reform yılı olacak. Büyük kongremizde genel çerçevesini açıkladığımız Türkiye Yüzyılı reform programımızı Meclisimizin de desteğiyle inşallah hayata geçireceğiz. Bunun dışında çocuklarımızın dijital tehditlerden korunmasından sosyal yardım sistemimizin yeniden gözden geçirilmesine kadar geniş bir yelpazede insanımızın hayatına dokunan reformları milletimizle buluşturacağız.” dedi. 2025 yılının küresel krizler, çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle geçtiğini dile getiren Erdoğan, buna rağmen Türkiye’nin çıkarlarından taviz verilmediğini belirtti.
Erdoğan, “Milletimizin başını yere eğdirmedik. Türkiye’nin büyüklüğüne ve itibarına yakışır bir duruş sergiledik.” ifadelerini kullandı.
“2026 senesi reform yılı olacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 yılına ilişkin hedeflere değinerek, “2025’te önceliğimiz deprem bölgesiydi. 2026’da ise ekonomide belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız. 2026 senesi, ülkemiz için reform yılı olacak.” dedi.
Türkiye Yüzyılı reform programının Meclisin desteğiyle hayata geçirileceğini belirten Erdoğan, çocukların dijital tehditlerden korunmasından sosyal yardım sisteminin yeniden ele alınmasına kadar geniş bir alanda reformların uygulanacağını kaydetti.
“Deprem bölgesi önceliğimizdi”
2025 yılında birinci önceliğin deprem bölgesinin ihyası olduğunu hatırlatan Erdoğan, 455 bin afet konutunun kura çekiminin tamamlandığını belirterek, “Sadece konut inşa etmedik, umutları da yeniden ayağa kaldırdık.” dedi. Deprem bölgesindeki çalışmaların yeni yılda da aynı kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 19 trilyon lira büyüklüğündeki 2026 Merkezi Yönetim Bütçesi’nin yürürlüğe girdiğini belirterek, bütçenin 86 milyonun refahını artırmayı, kalkınmayı ve üretim ile ihracatı önceleyen bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
“Masada olmayanın menüye konulduğu acımasız bir bölüşüm kavgasının içindeyiz”
Dünyada yeni bir paylaşım mücadelesi yaşandığını ifade eden Erdoğan, enerji ve ticaret yolları üzerinden yürüyen sert rekabetin küresel dengeleri sarstığını dile getirdi.
Erdoğan, “Bakın burada şunu da vurgulamak durumundayım: Dünyanın ve bölgemizin hangi ciddi tehditlerle yüzleştiğini hepimiz takip ediyoruz. Küresel ekonomi, değerli metaller üzerinden yürüyeceği ve çok can yakacağı anlaşılan yeni bir muharebenin hızla içine sürükleniyor. Enerji kaynaklarını elde etme uğruna, ticaret yollarını elde etme uğruna yeni bir paylaşım rekabetinin, hem de çok agresif bir şekilde yaşanacağı görülüyor. Batı dünyası yıllardır başka ülkeleri tehdit ve tedip etmek için kullandığı tüm argümanlarını tek tek kaybediyor. Masada olmayanın menüye konulduğu acımasız bir bölüşüm kavgasının tam ortasındayız.” dedi.
Konuşmasının sonunda halka hesap vermeyi siyaset anlayışlarının temel unsuru olarak gördüklerini belirten Erdoğan, verilen sözlerin arkasında durduklarını ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)
Altında yön yukarı döndü
Doğu ve güney bölgelerde yoğun yağış ve çığ tehlikesi uyarısı
ABD ve siyonist rejim İran karşısındaki kayıplarını açıklamakta zorluk çekiyor
İşgalciler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafı engelledi
Trump: İran'ın saldırıları karşısında şok olduk, NATO bizi yalnız bıraktı
Kabil'de hastaneye saldırı: 400 sivil hayatını kaybetti
İran'dan Körfez'de geniş çaplı operasyonlar: ABD hedefleri vuruldu
Hizbullah'tan Nehariya'ya roket misillemesi: Yaralı işgalciler var
Muğla’da 35 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı
Sivas’ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Kırıkkale’de asayiş operasyonlarında 25 tutuklama
İletişim Başkanı Duran’dan israilin bölgesel adımlarına tepki
Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz
Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı
Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı
Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza
Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı
Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı
Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi
Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti
Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü
Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı
Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi
Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi
Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz
Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı
Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı
Yükleniyor






