• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meşru dairede kalmak suretiyle süreci menziline ulaştıracağız

23 Şubat 2026, Pazartesi 19:45
23 Şubat 2026, Pazartesi 19:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meşru dairede kalmak suretiyle süreci menziline ulaştıracağız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, "Terörden beslenenlere rağmen süreç hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyor. Biz de meşru dairede kalmak, milletimizin hassasiyetlerine azami hürmet göstermek suretiyle inşalla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Rahmet mevsimi Ramazanı, büyük bir bahtiyarlıkla karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, "Ramazanın manevi atmosferinin ülkemizin her karışını kuşatmasıyla hanelerimiz şenlendi, gönüllerimiz merhametle doldu. 11 ayın sultanı olan Ramazan kalplerimizi arındırmamız, ruhlarımızı dinlendirmemiz, zihinlerimizi günlük hayatın meşgalesinden kurtarmak için fırsattı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabine olarak ve kadrolarımızla bu yedi veren günlerini en güzel şekilde ihya etmeye çalışıyoruz. İlkini şehit yakınları ile iftar programlarımız her kesimden insanımızla buluşma vesilesi hâkline geliyor. AFAD'mız, Kızılay'ımız, Diyanet İşlerimiz ve diğer kurumlarımız ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor, hem de başta Gazze olmak üzere yurt dışındaki mazlumlara yardım ulaştırıyor." ifadelerini kullandı.

"Her iki bakanımızın da sancağı omuzlarındaki ağır yükün sorumluluğu ile taşıyacaklarına yürekten inanıyorum"

Erdoğan, Adalet Bakanlığı görevini yürüten Akın Gürlek ve İçişleri Bakanlığını yürütecek Mustafa Çiftçi'ye yeni vazifelerinde Allah'tan muvaffakiyet dileyerek, "Her iki bakanımızın da seleflerinden devraldıkları sancağı, yeni bir heyecanla ve omuzlarındaki ağır yükün sorumluluğu ile taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. 2,5 yıl boyunca milletimize ve devletimize hizmet eden Yılmaz Tunç ve Ali Yerlikaya kardeşimize fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Son Kabine toplantısından bu yana iç siyasette ve dış politikada oldukça yoğun bir gündemle ülkeye hizmet yolculuğunu sürdürdüklerini söyleyen Erdoğan, "Küresel gerilimlerin tırmandığı bir dönemde, özellikle Türkiye olarak barışı, diyaloğu ve müzakereyi merkeze alan politikamızla krizlerin sıcak çatışmaya dönüşmeden çözümü için çaba harcıyoruz. Tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük; gerektiğinde cenk meydanlarında yazdığı destanlarla büyük bir milletin mensubu olduğumuzu unutmadan, dünyanın neresinde olursa olsun hakkı savunuyor ve adaleti savunuyor, kimseden çekinmeden doğruları cesaretle dile getiriyoruz. Ülkemizin hadiseler karşısındaki dik, cesur, samimi ve ilkeli duruşu uluslararası camiada da takdirle takip ediliyor." diye konuştu.

"Dünyada Türkiye rüzgarı esiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya sisteminde şiddetli kırılmaların yaşandığı bu dönemde Türkiye’nin yegâne amacı dostlarının sayısını artırmak, yeni dostluklar kazanmaktır. Biz anlaşmazlıklardan düşmanlık üretme peşinde değiliz. İhtilafları büyütmenin, sorunları derinleştirmenin hesabı içinde değiliz. Ülkelerin egemenlik haklarına saygı gösterirken, herkesin de bizim hak ve hukukumuz karşısında aynı saygıyı göstermesini bekliyoruz. Şu an dünyada bir Türkiye rüzgarı esiyor, Türkiye’nin ne düşündüğü, ne yaptığı, yeni gelişmeler karşısında nerde durduğu, hangi adımları atacağı merak ediliyor." diye konuştu.

Bu kapsamda birçok önemli ismi ağırladıklarının hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"11 Şubat’ta Yunanistan Kiryakos Miçotakis’i külliyemizde misafir ettik. Görüşmelerimizde iki ülke arasındaki münasebetlerin yanı sıra Ege ve Akdeniz’e ilişkin tutumlarımızı kapsamlı şekilde değerlendirme imkânı bulduk. İmzaladığımız belgelerle ilişkilerimizin ahdi zeminini pekiştirdik. Batı Trakya Türk azınlığının eğitim ve dinî haklardan tam anlamıyla istifade edebilmesi noktasındaki beklentilerimizi Sayın Miçotakis’le açıkça paylaştık. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimizi, 10 milyar dolar seviyesine yükseltmeyi arzusundayız.

12 Şubat’ta ise Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic misafirimizdi. Sayın Vucic ile yaptığımız görüşmede, Sancak bölgesi dâhil olmak üzere ortak gündemimizde yer alan tüm başlıkları istişare ettik. Karşılıklı ticaret hacmimizin 3,5 milyar dolara ulaştığı Sırbistan’da Türk sermayeli firmalarımızın sayısı 1500’ü aştı. Sivil havacılık, kültür, eğitim, enerji, ulaştırma ve turizm gibi farklı alanda Sırbistan’la ilişkilerimizi daha da derinleştireceğiz.

Valiler buluşması vesilesiyle 81 il valimizle külliyemizde bir araya geldik. Şehr-i Ramazan'a merhaba dediğimiz 19 Şubat'ta ilk iftarımızı her zaman olduğu gibi şehit ailelerimizle yaptık. Şehitlerimizin ruhunu incitecek, gazilerimizi ve şehit ailelerimizi müteessir edecek hiç bir girişime fırsat vermiyoruz. Şehit yakınlarımızla birlikte aziz milletimiz terörün kalıcı olarak bitmesi için yürüttüğümüz terörsüz Türkiye sürecine sahip çıkıyor. Terörden beslenenlere rağmen süreç hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyor. Biz de meşru dairede kalmak, milletimizin hassasiyetlerine azami hürmet göstermek suretiyle inşallah bu süreci menziline ulaştıracağız."

Bugünkü toplantıda sağlık, savunma, ticaret başta olmak üzere gündemdeki konuları masaya yatırdıklarını söyleyen Erdoğan, NATO tatbikatının, TSK'nın ulaştığı seviyeyi tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığın müsebbibi olan sigara tiryakiliği ile mücadelede tavizsiz mücadele sergilediklerini ifade eden Erdoğan, "Sigara bırakma polikliniği sayısını 1300'e çıkardık. Medyanın, sanatçıların, dijital mecraların ve ailelerimizin de bizlere destek olması, mücadeleyi sahiplenmesi lazım. Halkımızın sağlığını tehdit eden her türlü bağımlılıkla mücadelemizi aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. Kabinemizde aldığımız kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor

Batman'da kaza: 2 yaralı

Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı

Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu

Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği

İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"

Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın

Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor

APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?

Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada

Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu

Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı

Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı

Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı

HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!

Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine

İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı

Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi

Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu

ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı

1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı

Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek

Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı

Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak

İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı

Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli

Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor

Batman'da kaza: 2 yaralı

Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı

Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu

Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği

İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"