• BIST 100

    9955,41%0,07
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    46,99% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4269,51% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Kadına şiddetle mücadele edeceksen rakı reklamı yapmaktan vazgeç

09 Ekim 2024, Çarşamba 06:56
09 Ekim 2024, Çarşamba 06:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e hitaben "Şayet kadına yönelik şiddetle mücadeleye kendi tabirinle gerçekten iki eli havada katkı sunmak istiyorsan öncelikle rakı reklamı yapmaktan vazgeç." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada kendilerinin kadınların eğitim ve çalışma haklarının önündeki engelleri kaldırırken CHP'nin yasakların devamı için tam kadro Anayasa Mahkemesine koştuğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'lilerin, kılık kıyafet özgürlüğünün iptali için mahkeme kapısında nöbet tuttuğunu; başörtüsüne, "1 metrekarelik bez parçası" diyerek tahkir edenlerin de yine CHP yönetiminde olduğunu belirtti.

CHP eski yönetiminin bir dönem ayyuka çıkan, taciz ve tecavüz iddialarını nasıl örtbas ettiğini gayet net hatırladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Sayın Özel şayet kadınlar arasında ayrımcılık görmek istiyorsa önce kendi tarihini okusun, kendi tarihiyle bir yüzleşsin, sonra da yüreği yetiyorsa çıkıp AK Parti'yi eleştirmeye kalksın. CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e şunu tavsiye ediyorum: Şayet kadına yönelik şiddetle mücadeleye kendi tabirinle gerçekten iki eli havada katkı sunmak istiyorsan öncelikle rakı reklamı yapmaktan vazgeç, sonra da gel hükûmetimizin münkeratla mücadelesine destek ol." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir çelişkiyi, daha doğru bir ifadeyle büyük bir paradoksu dikkate getirmek istediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Özel bir taraftan kadına şiddetin engellenmesinden bahsederken, diğer taraftan da alkol ve içki tüketimini teşvik edecek vaatlerde bulunuyor. Ne demişler, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Sayın Özel belki bilmiyor olabilir fakat bir aşağılama ifadesi olarak kullandığı kahvedeki vatandaşlarımız şu hakikati çok iyi bilir: Tüm dünyada kadına ve çocuğa şiddetin en önemli sebeplerinden biri içki tüketimi, alkol bağımlılığıdır." diye konuştu.

Türkiye'de geçen sene kadına şiddet uygulayan müptezellerin üçte birinin ya alkol ya da madde bağımlısı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadını, çocuğu, aileyi mahveden evdeki şiddetin sebeplerinin en başında yine alkol geliyor. Yani alkol kullanımıyla mücadele, kadına yönelik şiddetle mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır. CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e şunu tavsiye ediyorum: Şayet kadına yönelik şiddetle mücadeleye kendi tabirinle gerçekten iki eli havada katkı sunmak istiyorsan öncelikle rakı reklamı yapmaktan vazgeç, sonra da gel hükûmetimizin münkeratla mücadelesine destek ol." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Siyonist rejim Batı Şeria'da saldırılarını sürdürüyor: 3 genç şehit, 1 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'deki soykırımı 634'üncü gününde

Sason’daki elim kazada hayatını kaybeden kamu görevlileri için mevlid programı düzenlendi

30 ilde FETÖ operasyonu: 156 şüpheli yakalandı, 65 kişi tutuklandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 157 gözaltı

Seferihisar'da yangından geriye kül yığını kaldı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Manisa'da feci kaza: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

Maduro: Filistin'deki katliamda Berlin, Paris, Londra ve Washington suç ortaklığı yapıyor

Dışişleri Bakanı Fidan: İslam düşmanlığına karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

AB ve diplomatlar Kafr Malik'te: İşgalcilerin saldırısı açık bir terör

Soykırımcı rejim, Gazze'de 97 Filistinliyi daha şehit etti

Altun: Bu çirkin saldırıya karşı devletimiz gerekli müdahaleyi yapmaktadır

Halk, İslam düşmanı Leman dergisini protesto etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Leman dergisini lanetliyorum

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Alçakça karikatürü çizen şahıs gözaltında  

Peygamber Sevdalıları: Charlie Hebdo’nun yerli uşaklarını lanetliyoruz!

Leman Dergisine Türkiye Yazarlar Birliğinden sert tepki

Hazreti Muhammed'e hakaret eden aşağılık Leman'a tepkiler

Seyhan; Kutsalımıza Dil Uzatan Kalem Susturulmalıdır!

Yangının ortasında kalan köylülerden yetkililere "daha fazla destek verin" çağrısı

Rusya'nın dış borcu 317,5 milyar dolar oldu

Leman Dergisinden alçaklık! Hazreti Muhammed'e hakaret ettiler

5 akıllı kanser ilacı geri ödeme kapsamına alındı

Gazze'de direnişin karma operasyonunda en az iki işgal askeri öldürüldü

Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim Batı Şeria'da saldırılarını sürdürüyor: 3 genç şehit, 1 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'deki soykırımı 634'üncü gününde

Sason’daki elim kazada hayatını kaybeden kamu görevlileri için mevlid programı düzenlendi

30 ilde FETÖ operasyonu: 156 şüpheli yakalandı, 65 kişi tutuklandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 157 gözaltı

Seferihisar'da yangından geriye kül yığını kaldı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor