• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,05
  • EURO

    43,76% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4091,85% -0,32
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Yarısı bizden" kentsel dönüşüm müjdesi

GÜNDEM 30.04.2025 14:33:14 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'daki Yarısı Bizden Kampanyası hibe desteğini 875 bin liraya, kredi desteğini 875 bin liraya, taşınma desteğini 125 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm ve sosyal konut projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Son İstanbul depremiyle önemi bir kez daha idrak edilen kentsel dönüşüm konusunda benzer hazırlık içindeyiz. İstanbulluların canlarını, mallarını kifayetsiz muhterislere bırakamayız. 23 Nisan'dan bu yana verdiğimiz mücadele ile bunu bir kere daha ortaya koyduk. İstanbul'u ağzından düşürmeyen CHP Genel Başkanı depremden 5 gün sonra şehrin yolunu hatırlamıştır. Onu da patronundan talimat almaya gitmiştir. İstanbul'un üzerine düşen beceriksizliğin, umursamazlığın devam etmesine gönlümüz razı değil. Şayet kesintiye uğratılmasa, bizim İstanbul'da başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 600 bin konut sahiplerine teslim edilecekti. 1,5 milyon konutun yenilenmesine doğru ilerleyecektik. İş yapmak yerine şov yapanlar yüzünden yüreğimiz ağzımıza geliyor." dedi.

"İstanbul başta olmak üzere 81 vilayetimizin hepsini depreme karşı dayanıklı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz." diyen Erdoğan, "Son 23 yılda TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 547 bin konut ürettik. 3,7 milyon dönüşüm ve sosyal konut inşa ettik. Sahada 1 milyon konutun dönüşümü devam ediyor. İstanbul depreminde daha iyi yollar, otoyollar ve köprülerle ulaşım altyapısını güçlendirdik. Millet bahçelerimizin deprem anında ne kadar hayati rol oynadığı bir kez daha anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Yarısı bizden kampanyasında destek arttı

Erdoğan, "Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarımız sosyal konutlarla sınırlı değil. İstanbul'a 141 milyar lira tutarında dönüşüm, sosyal konut başlığında yatırım yaptık. Yeni bir kararı devreye alıyoruz. Yarısı Bizden kampanyasında destek tutarlarını artırıyoruz. Hibemizi 875 bin lira taşınma desteğini 125 bin liraya çıkarıyoruz. İstanbul'da destek miktarını 1,875 bin liraya getiriyoruz. İşyerleri için hibe desteğini 437 bin liraya, kredi desteğini de 437 bin liraya yükseltiyoruz. İşyeri dönüşümü için 1 milyona yükseliyor. Kentsel dönüşüm konusunda kimsenin ideolojik takıntılarıyla uğraşacak vaktimiz yok. Yapı stokumuzun yenilenmesi bizim için vazgeçilmez, ertelenemez bir meseledir. Kendileri lüks villalarda oturup rantsal dönüşüm diyerek güvenli bir yuvaya kavuşmasını engelleyenlerin şımarıklıklarına katlamayız. Sadece binaların dönüşümüyle şehirlerin dönüşmeyeceği malumdur. Kentsel dönüşümü kentsel gelişim anlayışıyla ele almamız gerekiyor. Daha büyük acılar yaşamadan 86 milyon olarak el ele verecek, bütüncül bir planlama ile süreci yöneteceğiz. Tüm siyasi partilerin, kurum ve kuruluşlarını bu mücadeleye destek olmaya davet ediyorum." diyerek çağrıda bulundu. (İLKHA)

İspanya'da elektrik kesintileri nedeniyle 5 kişi öldü

ABD'yi şiddetli fırtına vurdu: 2 ölü

Pamukta Yerli Üretim Yetersiz: Kağba’dan Çiftçilere Alternatif Ürün Çağrısı

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağış geliyor

Başıboş köpeğe çarpmamak için manevra yapan araç kaza yaptı: 3 yaralı

İşgal rejimi, orman yangınları nedeniyle zorda: Uluslararası yardım talebinde bulundular!

Otomobil ve motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna’dan Rusya’ya ateşkes yanıtı

İşgal rejimi "Dürzi" bahanesiyle Suriye'ye saldırılara hazırlanıyor

Almanya’da koalisyon süreci tamamlandı

Diyarbakır'da gölette ölen balıklar kıyıya vurdu

ABD'den Polonya'ya füze satışı

Güneydoğu Anadolu'da için kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı

Liselilerden Mevlid-i Nebi etkinliği

Diyabetlilere ayak yaraları için tavsiyeler

Şansi’den 1 mayıs mesajı: “bu ülkenin gerçek kahramanları, alın teriyle hayat veren emekçilerdir”

Batman’da “Türkiye Sohbetleri”nin üçüncüsü gerçekleştirildi

HÜDA PAR’dan Sağlık Bakanı Memişoğlu’na ziyaret

Şanlıurfa'da vatandaşlar her geçen gün derinleşen trafik sorununa çözüm bulunmasını istiyor

Çin'de patlama: Bir ölü 21 yaralı

Mevlid-i Nebi programına katılanlar: Bu bir Vefa ve Direniş mirası

Özlem Ajans sanatçılarından anlamlı mesaj: Hazreti Muhammed’in sancağı altında birleşelim

Şanlıurfalılar: Sokak köpekleri sorununa ilişkin yetkililer daha fazla önlem almalı

Zihin okuma düşünce sürecine bir müdahale mi?

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Alın terinin karşılığı eksiksiz ödenmeli

Kahta’da 99 çiftçiye üzüm sıkma makinesi dağıtıldı

Omurga cerrahisinde dünyanın önde gelen uzmanlarını İstanbul'da buluştu

Mardin İl Müftü Yardımcısı Zengin: Boşanmak çözüm değil, son çaredir

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan minik yüreklerden Gazze ve Peygamber sevgisi

Şanlıurfa’da kaçak balık avlayan 3 kişiye 57 bin lira ceza kesildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ