• BIST 100

    10615,96%0,16
  • DOLAR

    40,45% 0,10
  • EURO

    47,49% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4453,46% -0,10
  • Ç. ALTIN

    7120,24% 0,73

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

31 Aralık 2024, Salı 06:25
31 Aralık 2024, Salı 06:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, "Temennimiz, 2025 yılında kuzeyimizde de yeni bir dönemin başlamasıdır. Sınırlarımız ötesinde bütün bu diplomatik hamleleri hayata geçirirken, ülkemiz içinde en önemli gündemimiz iç cephemizin tahki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yeni miladi yılın ülke, milleti, gönül coğrafyaları ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz eden Erdoğan, millet olarak 2025 yılında birliklerini, beraberliklerini, dayanışmalarını inşallah, daha da güçlendirecek, daha sıkı kenetleneceklerini söyledi.

Erdoğan, "Geride bıraktığımız 2024 senesi, ülkemiz içinde ve bölgemizde pek çok kritik gelişmeye sahne oldu. Mahallî idareler seçimlerini, tam bir demokrasi şöleni havasında, Türk demokrasisinin olgunluğunu tüm dünyaya yeniden gösterdiğimiz bir iklimde, hamdolsun, başarıyla gerçekleştirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimizin iradesi sandıkta özgürce tecelli ederken, kazanan demokrasimizle birlikte yine 85 milyon vatandaşımızın tamamı oldu. Tercihleri ne olursa olsun, seçim sandıklarını birer bayram yerine çeviren vatandaşlarıma bugün bir kez daha teşekkür ediyorum.

Seçimlere ve bölgemizde patlak veren yeni krizlere rağmen, kararlılıkla uyguladığımız ekonomi programımızın meyvelerini toplamaya başladık. İstihdamda, ihracatta, üretimde, turizmde, savunma sanayiinde ve diğer alanlarda çok önemli başarılara imza attık.

Deprem bölgemizi yeniden ayağa kaldırma çalışmalarımızda ciddi mesafe katettik. Yeni yılda bu çalışmalar daha da hızlanacak.

Enflasyondaki düşüşün, özellikle yılın son aylarında, artarak devam etmesi 2025 yılı hedeflerimize ulaşacağımızı teyit ediyor. Vatandaşımızın refah kaybını telafi edecek, alım gücünü artıracak politikalara ağırlık vermek suretiyle, inşallah, daha iyi yerlere geleceğiz."

Konut, kira ve gıda başta olmak üzere fahiş fiyatlarla milletin ekmeğine göz diken fırsatçılarla mücadelelerini, 2025 senesinde de kararlılıkla devam ettireceklerini belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımdan, geçmişte Türkiye’ye çok ağır faturalar ödetmiş popülist söylemlere prim vermemelerini özellikle istirham ediyorum." diye belirtti.

Erdoğan'ın yeni yıl mesajının devamı şöyle:

"Son 22 yılda bu ülkenin ve milletin tüm meselelerini nasıl biz çözdüysek, ekonomideki konjonktürel sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceğiz. Doğru yoldayız, Allah’ın izniyle hedeflerimize de ulaşacağız. Sizlerden sadece biraz daha sabır, metanet ve anlayış istiyoruz.

Aziz milletim, 2024 senesinin son haftaları köklü tarihî, beşerî ve komşuluk ilişkilerimizin bulunduğu Suriye’de yeni bir dönemin kıvılcımı oldu. Yeni dönemin Suriye’de kalıcı barışa, huzura, istikrara ve ekonomik refaha kapı aralaması için gereken her türlü desteği sağlayacağız.

Suriye’de istikrar ortamı kök saldıkça inanıyorum ki, 13 yıldır vatan hasreti çeken Suriyeli muhacirlerin gönüllü geri dönüşü de kolaylaşacaktır. Bu süre boyunca ensar millet olmanın en güzel örneklerini sergileyen tüm vatandaşlarımdan Allah razı olsun” diyorum.

“Gazze’deki katliamlara ilk günden itibaren en güçlü tepkiyi veren ülkeyiz”

Gazze’deki katliamlara ilk günden itibaren en güçlü tepkiyi veren, vicdanlı ve adaletli duruşunu her platformda ortaya koyan ülke konumundayız. Gazze’de ve diğer Filistin topraklarında 15 aydır devam eden katliamların son bulması, burada da barışın tesisi için yoğun gayret sarf ediyoruz.

Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları temelinde özgür, egemen ve toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin devletinin kurulması için 2025 yılında da tüm gücümüzle çalışacağız.

“Temennimiz, 2025 yılında kuzeyimizde de yeni bir dönemin başlamasıdır”

Her ikisi de Karadeniz’den komşumuz olan Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın adil bir barışla sona erdirilmesi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Temennimiz, 2025 yılında kuzeyimizde de yeni bir dönemin başlamasıdır.

Sınırlarımız ötesinde bütün bu diplomatik hamleleri hayata geçirirken, ülkemiz içinde en önemli gündemimiz iç cephemizin tahkimatı olacaktır.

Türkiye Yüzyılı’nı, kardeşliğin yüzyılı yapmakta kararlıyız. Önümüzdeki dönemde terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için kararlı adımlar atacağız. Ülkemizin önünde yeni bir yol açacak bu sürecin suhuletle, karşılıklı iyi niyet ve anlayış içinde yürümesi için her türlü gayreti gösteriyoruz. Ama gerektiğinde, devletimizin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu devreye almaktan da çekinmeyeceğiz.

Bu çerçevede 2025 yılında milletimize inşallah yeni müjdeler vermeyi ümit ve arzu ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Rabbim bizleri hizmetkârı olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize ve umudunu Türkiye’ye bağlamış yüz milyonlarca mazluma mahcup etmesin diyorum. Bu temennilerle yeni takvim yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyor, her birinizi saygıyla selamlıyorum.

Yeni miladi yılınız kutlu olsun. Kalın sağlıcakla.” (İLKHA)

Gaziantep Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Kur'an kursuna düzenli devam eden öğrencilere hayvanat bahçesi gezisi ödülü

Günlerdir yaşanan su kesintisi, Mardin halkını bezdirdi!

Tekirdağ'da feci kaza: 4 ölü

Kassam Tugayları, Gazze'de son günlerde birçok işgal askerini öldürüp yaraladı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Yaz Kur'an kursu öğrencileri sergilenen oyunla eğlendi

Malatya'da askeri araç devrildi: 2 yaralı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul'da korkutan yangın: Ormanlık alanda yanan araç küle döndü

Girit Adası açıklarında deprem

HAMAS'tan Gazeteci Cebari ve ailesinin katledilmesine tepki

Şanlıurfa’da İl Koordinasyon Kurulu toplandı: 426 proje yürütülüyor

Malatya'da LGS ve YKS'de dereceye giren öğrencilere ödül

Tahran'da üçlü nükleer görüşme

MAZLUMDER'den Mısırlı Mohamed Abdelhafız Abdalla için basın toplantısı

Afganistan'da kömür madeninde göçük: 6 ölü

Malatya'da korkutan odunluk ve bahçe yangını

Elektrik panosundan çıkan yangın esnafı korkuttu

Körfez ülkeleri Schengen benzeri ortak vizeye geçmeye hazırlanıyor 

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı'nı kabul etti

Milli Eğitim Bakanlığı, "Denklik Kılavuzu 2025"i yayımladı

Yunanistan'da yangın söndürme helikopteri düştü

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Basın hakikatin sesi olmalı

Antalya'da orman yangını

Batman'da semt pazarında sağlıksız ürünlere el konuldu

Şanlıurfa’da halk oyunları, kurslarıyla yaşatılıyor

Bursa'da aşırı sıcaklar otobüsü yolda bıraktı

Kaçak elektrik kullanımı nedeniyle trafo zararlarında yüzde 200 artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Kur'an kursuna düzenli devam eden öğrencilere hayvanat bahçesi gezisi ödülü

Günlerdir yaşanan su kesintisi, Mardin halkını bezdirdi!

Tekirdağ'da feci kaza: 4 ölü

Kassam Tugayları, Gazze'de son günlerde birçok işgal askerini öldürüp yaraladı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar yaz Kur'an kurslarını ziyaret etti

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı