• BIST 100

    9461,96%0,67
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,08% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4141,75% -0,02
  • Ç. ALTIN

    6682,50% 0,32

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Türkiye istikrarı ve güvenini devam ettiriyor'

GÜNDEM 12.08.2023 18:35:02 0
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Türkiye istikrarı ve güvenini devam ettiriyor'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin tüm zorluklara rağmen istikrar ve güvenini devam ettirdiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve program için Gaziantep’te bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı’nda ana kademe milletvekilleri, önceki dönem milletvekilleri, önceki dönem il başkanları, önceki dönem ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve önceki dönem ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

'Türkiye dimdik ayakta'
Partililerle buluşma programında depremlerin etkilediği Nurdağı ve İslahiye ilçesindeki çalışmaları incelediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Gaziantep’in özel, girişimci, cazibe merkezi, birliği, beraberliği, kardeşliği ve tarihi değerleriyle örnek kent olduğunu vurguladı. Yılmaz, dünyada, bölgede ve ülkede yaşanan tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dimdik ayakta durduğunu vurguladı.

'Türkiye istikrarını ve güvenini devam ettiriyor'
Yaşanan zorlu süreç hakkında bilgi veren Yılmaz, 'Bütün zorluklara rağmen Türkiye çok şükür istikrar abidesi gibi istikrarını, güvenini devam ettiriyor, yoluna devam ediyor. Bunda tabi AK Parti’nin ve kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük emeği ve imzası var. Son zamanlarda da elbette Cumhur İttifakı ile oluşturduğumuz siyasi, güven, istikrar ikliminin de etkisi var. Bu kadar olumsuzluğun dünyada, bölgemizde yaşandığı bir dönemde bir de Türkiye’de liderlik, siyasi iktidar eksikliği olsaydı şu anda nasıl bir durumda olurduk takdire bırakıyorum. Tabi sorunlarımız var, sıkıntılar yaşıyoruz ama bunların hiçbiri aşılamayacak, üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil yeter ki doğru bildiğimiz politikaları uygulamaya devam edelim. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz' dedi.

'Türkiye yüksek gelirli ülkeler liginin de eşiğindedir'
Zorlu sürece rağmen Türkiye’nin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini ifade eden Yılmaz, 'Türkiye yüzyıllık birikimi üzerine daha yeni hedefler koyan, teknolojiden kurumsal gelişmelere, altyapıdan üstü yapıya, insan kaynağına çevreden sosyal yaşama, dış ilişkilere varıncaya kadar inşallah daha farklı bir Türkiye göreceğiz. Yaptıklarımızla son 20 yılda Türkiye’yi dünyada alt orta gelir liginden üst orta gelir ligine kadar çıkardık. Yüksek gelirli ülkeler liginin de eşiğindeyiz. Dolayısıyla önümüzdeki 5 yıllık süreç yüksek gelir ligine çıkacağımız bir süreç olacak. İnsani kalkınma anlamında da en yüksek insani kalkınmışlık vasfımızı daha da pekiştireceğiz. Bu perspektifle gittiğimizde dünyada da çok daha etkili bir güç olarak Türkiye yerini alacak, bölgesinde ve dünyada aktör konumunu daha da kuvvetlendirecek. Onun için birliğimiz, beraberliğimiz, kararlılığımız, istikrarımız çok ve hepsi de çok şükür mevcut. Bütün bu istikrarda, güven ortamında partimizin büyük bir katkısı var.' şeklinde konuştu.

'AK Parti belediyeciliği samimi bir belediyeciliktir'
7 Ekim’de yapılacak AK Parti Kongresi’ne ve önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 'AK Parti belediyeciliği samimi bir belediyeciliktir, gösteriş, reklam, tanıtım, şöhret belediyeciliği değil. Belediyecilik yaparken başka yerlere gözünü dikip başka hedeflerin peşinde koşma şeklinde bir belediyecilik de değil. Seçimde söz verip onları unutup başka mevzulardan toplumun gözünü boyama belediyeciliği de değildir. AK Parti belediyeciliği samimi belediyecilik, hizmete odaklı, vatandaşın derdiyle dertlenen, vatandaşla iç içe olan bir belediyeciliktir. Bunu daha güçlü şekilde inşallah önümüzdeki seçimlerde yansıtacağız. 7 Ekim’de partimizin genel kongresini yapacağız. İnşallah yerel seçimlere gideceğiz. Orda da inanıyorum ki nasıl genel seçimlerde nasıl halkımız bize güç verdiyse herkesin karnesini en güzel şekilde, vicdanı ve aklıyla değerlendirecek ve gerekli cevabı sandıkta verecektir. Gerçek belediyecilik yapanlarla şov yapanları, reklam peşinde koşanları, başka hedefler için belediyeleri araç olarak kullananları gayet iyi ayırt edeceğine inanıyorum.' diye konuştu.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan STK ziyaretleri

Gazze'de şehit sayısı 53 bin 762'ye yükseldi

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Dolaylı vergiler azaltılmalı

Adana'da 4-6 yaş Kur'an kursları yıl sonu programı düzenlendi

Doç. Dr. Aşkın: Obezite kardiyovasküler hastalıklara zemin hazırlar

Şanlıurfa'da sıcak hava etkisini artırıyor: Vatandaşlar gölgelik alanlara yöneliyor

Medya tekeli batı merkezli kültürel bir tahakküm aracına dönüştü

Bursa’da obeziteyle mücadele kapsamında riskli vatandaşlar takibe alınıyor

Diyarbakır'da 13 yıl sonra yeniden otomotiv fuarı açıldı

 Sudan ordusu: Hartum'da toplu mezarlar bulundu

Balcalı da sağlık çalışanlarına aşı eğitimi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri "Gazze çocuk mezarlığına döndü, daha neyi bekliyorsunuz"

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 42 gözaltı

BAE, Şam'a uçuşları yeniden başlatıyor

Batman’da mercimek hasadına başlandı

Bursa'da "Gazze'de İşgale Son, Filistin İçin Kampüsler Ayakta" yürüyüşü düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)’de açılan siyonist destekçisi markanın standı protesto edildi!

İletişim Başkanı Altun: Filistin'deki zulüm, tüm teknolojik imkanların kullanıldığı bir soykırıma dönüştü

Battalgazi Belediyesi'nden çocukların dijital dünyada kaybolmamasına yönelik etkinlik

Elazığ-Diyarbakır tren seferinde vagonlar raydan çıktı

Belediye Başkanı Geçit: Üretim, istihdam ve ihracat odaklı iş birliklerine büyük önem veriyoruz

Merkez Bsı, yıl sonu enflasyon tahminini sabit tuttu

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Özaslan'dan kurban bağışı çağrısı

SGK Haftasında BESO’ ya ziyaret

Bakan Bayraktar Şam'da

"Gençler okusun" diye geldi, Gazzeli çocuklar için bağış yaptı

Tırnak mantarını önlemek için yapılması gerekenler

Şanlıurfa'da otel çatısında yangın paniği

Onlarca suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

İstanbul'un 7 ilçesinde 10 saatlik su kesintisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ