10354,48%-1,91
41,83% 0,06
48,47% 0,14
5546,73% 0,41
9132,48% 0,82
Yılmaz, “Yarım asırdır sonuç vermeyen federasyon modeli tükenmiştir. Adada gerçekçi, sürdürülebilir ve adil bir çözüm ancak iki egemen, eşit devlet temelinde mümkündür.” dedi.
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yılmaz, KKTC Meclisi’nin iki devletli çözüm ilkesini esas alan karar önerisini oy çokluğuyla kabul etmesini “büyük bir memnuniyetle” karşıladıklarını belirtti.
Yılmaz, “Bu karar, Kıbrıs Türk halkının kendi egemenliğini, kimliğini ve geleceğini koruma kararlılığının güçlü bir tezahürüdür.” ifadelerini kullandı.
Tarihi kararın altını çizen Yılmaz, iki devletli çözüm yönünde irade gösteren milletvekillerini tebrik ederek, “Kıbrıs Türk halkının geleceği, huzuru ve onuru adına gösterdikleri bu duruş için teşekkür ediyoruz.” dedi.
Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının iradesine desteğini sürdüreceğini vurgulayan Yılmaz, “Kıbrıs Türkü’nün kendi kararlarını alma ve geleceğini belirleme iradesine desteğimiz sürecektir.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)