Tarih: 31.07.2024 12:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Heniye’ye Yönelik Suikast Kınıyor ve Lanetliyorum

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Heniye’ye Yönelik Suikast Kınıyor ve Lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen suikasti şiddetle kınadı ve lanetledi. Erdoğan, suikastın Filistin Davası’nı, Gazze’nin direnişini ve Filistinli kardeşlerin mücadelesini akamete uğratmayı, moral bozukluğu yaratmayı ve onları sindirmeyi amaçlayan bir alçaklık olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz El Rantisi ve diğer Gazzeli siyasi figürlere yönelik yapılan saldırıların amacının ne olduğunu vurgulayarak, İsmail Heniye’ye yönelik düzenlenen suikastın da benzer bir amacı olduğunu ifade etti. Ancak siyonist barbarlık ve terörün bugüne kadar olduğu gibi yine amacına ulaşamayacağını ekledi.

İslam dünyasının daha güçlü bir duruş sergilemesi ve insanlığın ittifakıyla Gazze’deki zulüm ve soykırımın son bulacağına olan inancını dile getiren Erdoğan, Türkiye olarak Filistinli kardeşleri desteklemeye devam edeceklerini ve 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin tesis edilmesi için çalışmaların süreceğini söyledi.

Menfur saldırı sonucunda hayatını kaybeden İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlere ile İslam alemine başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, “Rabbim kendisini cennetiyle ve cemaliyle müşerref eylesin,” şeklinde açıklamada bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —