• BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,33% 0,73
  • GRAM ALTIN

    5706,40% 0,17
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Damadını öldürdüğü için tekrar yargılanan sanığa ev hapsi cezası

28 Aralık 2023, Perşembe 16:09
28 Aralık 2023, Perşembe 16:09
Damadını öldürdüğü için tekrar yargılanan sanığa ev hapsi cezası
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Damadını öldürdüğü için tekrar yargılanan sanığa ev hapsi cezası

Gaziantep’te oğlunun eşiyle ilişki yaşayan damadını öldürdüğü için haksız tahrik indirimiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, tekrar görülen davanın üçüncü duruşmasında cezaevinden tahliye edilerek ev hapsi cezasına çarptırıldı.
Olay, 14 Aralık 2018 tarihinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Mevlana Mahallesi’nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Eray Altunbaş isimli şahıs, kayınbiraderinin eşiyle ilişki yaşadığı gerekçesiyle kayınpederi Mikdat K. tarafından öldürülmüştü. Olay sonrası 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan kayınpeder Mikdat K., müebbet hapis cezasına çarptırılmış ve eylemi haksız tahrik altında işlemiş olması nedeniyle haksız tahrik indirimi uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Damadını öldüren kayınpeder tekrar yargılandı
Yapılan itirazların ardından damadını öldüren kayınpeder Mikdat K. tekrar yargılandı. Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılanan Mikdat K., tekrar görülen duruşmada 3. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Mikdat K., bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatları Enes Akbulut ile Ali Salman ise duruşmada hazır bulundu.

“Cezaevinde zor şartlarda yaşıyorum”
Duruşma, iddia makamının mütalaasını açıklamasıyla başladı. Duruşmada söz alan ve savunmasını yapan katil zanlısı Mikdat K., “Önceki beyanlarımı tekrar ederim. 2018’den beri yatmaktayım, cezaevinde zor şartlarda yaşıyorum, hastayım, tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı, dosya sürüncemede kaldığı için tahliye talebinde bulundu
Sanık Mikdat K.’nın avukatı Enes Akbulut ise, “Mikdat K., 5 yılı aşkın süredir tutukludur. Tanık Tuğba’nın dinlenmemesinden dolayı dosyayı sürüncemede bırakmaktadır. Müvekkilin ailesi ve kendisi mağdurdur. Mağduriyetinin giderilmesi için müvekkilin gerekirse adli kontrol tedbirleriyle uygulanmak suretiyle tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Damadını öldüren kayınpedere ev hapsi cezası
Sanık, tanık ve avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti daha sonrasında ise kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, tahliye yönündeki savcı mütalaasını da dikkate alarak sanık Mikdat K.’nın cezaevinden tahliye edilerek ev hapsi cezası almasına karar verdi.

Davanın geçmişi
Gaziantep’te tartıştığı karısını ve çocuklarını almak için kayınpederi Mikdat K.’nın evine giden Eray Altunbaş, caddede karşılaştığı kayınpederi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından polise teslim olan Mikdat K., tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mikdat K.’nın damadı Altunbaş’ı, oğlu Yahya K.’nın eşiyle ilişki yaşaması nedeniyle öldürdüğü belirtilmişti.
Maktul Altunbaş’ın eşi Ayşe A. ise emniyette verdiği ifadede eşinden şüphelenmesi üzerine takip etmeye başladığını ve telefonunu incelediğinde aşk ve cinsel içerikli mesajlar bulduğunu aktarmıştı. Dava ile ilgili hazırlanan iddianamede Halil Ç., Mehmet G., Mehmet K., Mehmet T., Nadire Y., Mikdat K. ve Yahya K.’nın kasten öldürme ile ruhsatsız silah taşıma suçundan cezalandırılmaları talep edilmişti.
Olayın ardından yapılan ilk yargılama sonucunda sanık Mikdat K.’ya müebbet hapis cezasını almış ve eylemi haksız tahrik altında işlemiş olması nedeniyle haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanıklardan Yahya K.’ya 2 yıl 1 ay, sanık Halil Ç.’ye 2 yıl 9 ay, sanık Mehmet G.’ye 2 yıl 1 ay, sanık Mehmet K.’ya 2 yıl 1 ay, sanık Mehmet T.’ye ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.

ABD ordusundan Trump'a Venezuela planı: "Güney Mızrağı" operasyonu başlatıldı

Rusya ve Çin, ABD'nin Gazze tasarısına karşı çıktı

BM'den Batı Şeria'daki cami kundaklamasına sert tepki

Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor

Bakan Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Sokhadze ile görüştü

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

Eski Gürcistan Başbakanı Gakharia, gıyabında tutuklanma cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta kış tedbirleri koordinasyon toplantısı yapıldı

ABD, Antifa hareketiyle bağlantılı Avrupa örgütlerini 'terör' listesine ekledi

Batman'da otomobil tıra çarptı: 2 çocuk hayatını kaybetti, baba ağır yaralı

Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi

Cizre'de kitap fuarı düzenlenecek

Malatya'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Niğde’de feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı

ANFİDAP’tan Linet konserine tepki: İptal edilsin

İşgalciler, Batı Şeria'da 2 çocuğu şehit etti

Kastamonu’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı

Hırvatistan’da Türkiye'ye ait yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti

Gaziantep'te 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

İletişim Başkanı Duran’dan KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Tarım Bakanlığı: Hırvatistan'daki bir yangın söndürme uçağımızla irtibat kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bsı Başkanı Masato Kanda’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs meselesine en gerçekçi çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor

DMM'den Fatih Sosyal Konut Projesi hakkında çıkan iddialara yalanlama

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ordusundan Trump'a Venezuela planı: "Güney Mızrağı" operasyonu başlatıldı

Rusya ve Çin, ABD'nin Gazze tasarısına karşı çıktı

BM'den Batı Şeria'daki cami kundaklamasına sert tepki

Zorunlu kış lastiği uygulaması yarın başlıyor

Bakan Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Sokhadze ile görüştü

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

Eski Gürcistan Başbakanı Gakharia, gıyabında tutuklanma cezasına çarptırıldı