• BIST 100

    15734,19%-0,47
  • DOLAR

    44,46% 0,11
  • EURO

    51,00% -0,42
  • GRAM ALTIN

    6509,06% 1,43
  • Ç. ALTIN

    10550,10% -1,12

Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlara indi

07 Eylül 2025, Pazar 00:32
07 Eylül 2025, Pazar 00:32
Dargeçit halkı Gazze ve Küresel Sumud Filosu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin’in Dargeçit ilçesinde halk, tüm insanlığın kararlılığını ve umudunu taşıyan Küresel Sumud Filosu'na destek için meydanlarda bir araya geldi.

Bugün yola çıkması planlanan Küresel Sumud Filosu’na dünyanın 44 farklı ülkesinden aktivist, gazeteci, siyasetçi, akademisyen, âlimler katılım sağlıyor.

İşgal rejiminin Gazze ablukasını kırmak ve yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na destek için Dargeçit'te yürüşüş ve basın açıklaması etkinliği düzenlendi. 

Yürüyüş, Yeni Cami’den ilçe merkezindeki Saat Kulesi'ne kadar devam etti.

Abdurrakip Özdemir’in Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını, Rıdvan Akdoğan okudu.

Filo hakkında konuşan Akdoğan, “Küresel Sumud Filosu, umudumuzu ve kararlılığımızı da taşıyor” dedi.

İşlenen vahşete uluslararası ve İslam ülkelerinin sessizliğini eleştiren Akdoğan, “Gazze’de her patlayan bomba, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazılmaktadır. 2 milyon insan savaş yöntemi olarak açlığa maruz bırakılıyor. Sistematik olarak sürdürülen bu vahşet tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu soykırıma karşı hem uluslararası mekanizmalar hem de İslâm ülkeleri sessiz kalmaya devam ediyor. Bu vahşete sessiz kalmak zulme ortak olanlardır.” şeklinde ifade etti.

Akdoğan, Küresel Sumud Filosu'nun sessiz vicdanları sarsmak ve mazlum Filistin halkının yalnız olmadıklarını güçlü bir şekilde göstermek için yola çıktığını belirterek, “Denizden vicdan Maddlen, Hanzala gemileriyle insanlığın ortak vicdanını harekete geçirmeye çalışan irade karadan da March To Gazza ve Sumud filosuyla aynı iradeyi ortaya koymuştur. 44 ülkeden yüzlerce aktivistin ve 80’i aşkın geminin katılımıyla katıldığı Küresel Sumud Filosu Yalnız olmadıklarını güçlü bir şekilde göstermek için Yola koyuluyor. Bu filo Gazze'deki ablukayı kırmak, dünyadaki sessiz kalan vicdanları sarsmak ve mazlum Filistin halkının yalnız olmadıklarını güçlü bir şekilde göstermek için yola çıkıyor. Korkmuyoruz çünkü israilin engelleri ne kadar büyük olursa olsun kana susamış cinayet şebekeler ne kadar sinsice olursa olsun dimdik ayaktayız. Artık susmayacağız.” ifadelerini aktardı.

Akdoğan, ifadelerini şöyle sürdürdü: “31 Ağustos günü Barcelona’dan hareket eden filo, İtalya Yunanistan ve son olarak Tunus limanından dâhil olacak katılımlarıyla yoluna devam edecek. Hava şartlarının uygunluğuna göre 6 Eylül pazar günü Tunus'tan hareket etmesi planlanan filo, sadece insani yardım taşımayacaktır. Tüm insanlığın ve karanlığının ve vicdanını taşıyacak. Karanlığın ve umudun sembolü olan filo, ilk günden siyonist rejimi korkutmuş olmalı ki yapılan açıklamaların dozajı her gün artmakta bir daha hiç kimsenin cesaret edememesi için ‘En sert karşılığı vereceğiz’ diyerek azim ve kararlılıkla yola devam edecek inşallah.”

Etkinlik, Kadri Şengül’ün yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1247'ye yükseldi

İran Kızılayı: ABD-siyonist rejim saldırılarında 105 binden fazla sivil birim zarar gördü

Almanya’da "Rusya için casusluk" iddiasıyla bir Ukraynalı tutuklandı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Almanya’ya ilk resmi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat ve suç duyurusu

Malatya'da araçlar kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Muğla’da dolandırıcılık operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Rheinmetall CEO’sundan Ukraynalı İHA üreticilerine ev hanımı iması

AB, İran’a yönelik yaptırımları 2027’ye kadar uzattı

Şanlıurfa'da bakır kablo hırsızlığı: 1 gözaltı

Şanlıurfa'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Bursa’da baraj doluluk oranları büyükşehirler arasında ilk sıraya yerleşt

NATO unsurlarına ait zırhlı konvoyu Mardin’de görüldü

Malatya'da rezerv alan inşaatında meydana gelen kazada bir işçi yüksekten düşerek yaralandı

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 162 kişi yakalandı

MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi

MSB: İran'dan ateşlenen 4. füze imha edildi

Batman Petrolspor’a Destek Çağrısı

Kaçakçılık operasyonlarında 87 kişi hakkında işlem başlatıldı

Trump’ın çağrısına İngiltere’nin yanıtı: Bu savaşa sürüklenmeyeceğiz

Diyarbakır'da 23 kilogram esrar ele geçirildi

Uzmanlar: Diyette yapılan yaygın hatalar kilo vermeyi zorlaştırıyor

TBMM 20 yasama uzman yardımcısı alacak

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Almanya Başbakanı Merz ile buluştu

Uluslararası Af Örgütü raporu: İnsan hakları krizinin olduğu ABD’de Dünya Kupası güvenliği tartışmalı

Antalya'da kamyon şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Kocaeli'de kasten öldürme olayının şüphelisi tutuklandı

İspanya, ABD uçaklarına hava sahasını kapattı

Çin'de bina çöktü: 7 ölü, 2 yaralı

Önen: Mescid-i Aksa Müslümanların idaresi altında olduğu dönemlerde hiç kimseye kapatılmamıştır

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1247'ye yükseldi

İran Kızılayı: ABD-siyonist rejim saldırılarında 105 binden fazla sivil birim zarar gördü

Almanya’da "Rusya için casusluk" iddiasıyla bir Ukraynalı tutuklandı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Almanya’ya ilk resmi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat ve suç duyurusu

Malatya'da araçlar kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Muğla’da dolandırıcılık operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı