• BIST 100

    9122,09%-0,50
  • DOLAR

    38,58% 0,05
  • EURO

    43,86% 0,53
  • GRAM ALTIN

    4110,20% 2,29
  • Ç. ALTIN

    6674,59% 2,11

Davasından taviz vermeyen şehid öğretmen: İbrahim Hoca

GÜNDEM 6.01.2025 12:51:25 0
Davasından taviz vermeyen şehid öğretmen: İbrahim Hoca

“İbrahim Hoca” adıyla tanınan büyük dava adamı İbrahim Kızmaz, PKK tarafından katledilişinin 33 yıl dönümünde dava arkadaşları tarafından kabri başında yâd edildi.

Büyük dava adamı ve İslam tebliğcisi İbrahim Kızmaz Hoca, 33 yıl önce bugün, sadece İslam davasına hizmet ettiği için PKK tarafından katledildi.

Dava arkadaşları ve yakınları tarafından katledilişin 33’üncü yıl dönümünde Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kabri başında yâd edilen İbrahim Hoca, sevenleri tarafından bir kez daha hüzünle anıldı.

İbrahim Hoca’nın hayatından kesitler sunan dava arkadaşı Veysi Özel, kendisinin İslam düşmanları tarafından yapılan onca tehdide rağmen davasından asla taviz vermediğini ve cesurca Allah yolunda mücadele ettiğini ifade etti.

Özel, İbrahim Hoca’yı ön plana çıkaran üç özelliğinin çok âlim, cesur ve sosyal olması olduğunu belirterek, “Şehit İbrahim Hoca, çok donanımlı, çok kişilikli bir insandı. Şehit İbrahim Hoca'yı birkaç dakikayla anlatmak gerçekten doğru olmadığı gibi Hoca'yı tanıtamayız da. İbrahim Hoca’yı ön plana çıkaran üç özelliği; çok âlim olması, cesur olması ve bunun yanında çok sosyal olmasıydı. Yaşadığı dönemlerde hiçbir zaman davasından taviz vermeyen bir insandı. İslami bir hizmet anlayışıyla sürekli hareket halindeydi. Şehadetine kadar bu şekilde mücadele içerisindeydi. Ayrıca çok tatlı bir lisana sahipti. Muhatabı çok rahat bir şekilde ikna edebiliyordu. Hayatını mütevazı bir şekilde sürdürmeye çalışıyordu.” şeklinde aktardı.

Özel "İbrahim Hoca'nın 1990’larda verdiği mücadele gerçekten de birkaç kelimeyle ifade edilebilecek mücadele değildi. Çünkü o dönemlerde tabir caizse İslamı anlatmak, ateşten gömlek giymek gibi bir durumdu. İslam düşmanlarının onca baskılarına rağmen davasından asla taviz vermedi. Çok tehditlere maruz kalmasına rağmen daha bir aşkla davasını sürdürmeye çalıştı.” ifadelerini kaydetti.

İbrahim Hoca, 6 Ocak 1992 yılında Nusaybin'de görev yaptığı okuldan çıktığı esnada PKK elemanları tarafından katledilmişti. (İLKHA)

Psikolog Aşut: Kıyas ve iletişimsizlik boşanmayı tetikliyor

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavgada firar eden şahıs yakalandı

Dijitalleşme ve Gençlik: Ankara'da geleceğin liderleri dijital dünyayı tartıştı

Kurumlar vergisi beyanında son gün

Tayvan'da 5.7 büyüklüğünde deprem

Hasankeyf ilçesine bağlı Soğucak Köyü içme suyu şebekesi yenilendi

Hacı adayları: Yıllardır özlemini çektiğimiz kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşıyoruz

Hindistan'da bina yangını: 5 ölü

Van'dan Gazze'ye gönül köprüsü: Bu kez arsasının tamamını bağışladı

Gazze'de katliam sürüyor: Şehit sayısı 52 bin 500'ü aştı

Aile hekimliğinde otomatik adres değişikliği dönemi

Çocuklarda telefon bağımlılığı iletişim becerilerini zayıflatıyor

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Gazze için anlamlı dayanışma

Prof. Dr. Tarhan: Zekâ yüzde 60-70 oranında eğitimle geliştirilebilir

Fransa'nın Roubaix kentinde Eyüp Sultan Camii dualarla açıldı

Diyanet-Sen: Camilerimizin elektriksiz bırakılması utanç vericidir

Ev ve iş yeri kira zam oranı belli oldu: Mayısta yüzde 48,73

İran'da liman patlamasındaki ölü sayısı 70'ten 57'ye güncellendi

Yoğun bakımdayken tutuklandı: Yüzde 100 engelli hasta cezaevine sevk edildi

Doç. Dr. İsa An: Güneşten korunmak hayat kurtarır

Nisan'da 250 binden fazla Afgan ülkesine döndü

HÜDA PAR Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanlığı'nda görev değişikliği

Adıyaman’da mutfak tüpünden çıkan yangın iki iş yerini kül etti

ÖĞ-DER: Eğitimde ahlaki çöküşe dur deyin, zorunlu eğitim kaldırılsın

Köylüleri işte bu suyu içmeye mahkum ediyorlar!

Kassam Tugayları: Karmaşık pusuda siyonist kuvveti öldürüp yaraladık

Pakistan, BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Yemen direnişi 4 katmanlı siyonist savunma sisteminde yeni bir gedik açtı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ