Tarih: 28.06.2024 17:16

Demirhan’dan Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele mesajı verdi

Facebook Twitter Linked-in

TÜMED Batman İl Başkanı Mehmet Demirhan'dan 26 Haziran Mesajı: Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak ve uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini "Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" olarak kabul etmiştir.

TÜMED Batman İl Başkanı Mehmet Demirhan, uyuşturucu kullanımının toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı, sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlık zararlarının yanı sıra kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki, ekonomik zararları da beraberinde getirmektedir.

Ruh ve bedenen sağlıklı ve dinamik bireylerden oluşmuş bir toplum yapısı istiyorsak, herkes kendine düşeni yapmak zorundadır. Özellikle yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizle, koşulsuz sevgiyle ilgilenerek, onlara örnek davranışlar sergilemeli, onları alkol ve uyuşturucudan uzak tutmalıyız. Bu bağlamda, anne-babalar, öğretmenler, bilim insanları, gençler için model oluşturan sanatçı, sporcu ve diğer ünlü yüzlere yani göz önünde olan tüm insanlara büyük görevler düşmektedir.

Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla gençlerimizi bu tarz maddeleri kullanmanın onlara asla fayda sağlamayacağını, yaşam ile mücadelede karşılaştıkları zorlukları atlatmak için sadece beyin güçlerine ve kişiliklerine güvenmeleri gerektiğini bildirerek, hiçbir çocuğumuzun ve vatandaşımızın uyuşturucu batağına düşmemesini temenni ederim."

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —