• BIST 100

    10989,85%-0,84
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,95% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5173,59% 0,31
  • Ç. ALTIN

    8526,45% 0,06

DEM’li belediyeden Mardin’in istihdam ve üretimine darbe vuracak karar

09 Ağustos 2024, Cuma 12:16
09 Ağustos 2024, Cuma 12:16
DEM’li belediyeden Mardin’in istihdam ve üretimine darbe vuracak karar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

DEM’li belediyeden Mardin’in istihdam ve üretimine darbe vuracak karar

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve OSB iş birliğinde Mardin’de açılması planlanan Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarının yer alacağı okul binaları arsasının OSB’ye devrinin iptalini, Ağustos ayı meclis gündemine getirdi. Kararın Mardin Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçmesi halinde, Mardin’de sanayi ve istihdam alanında yapılacak üniversite bölümlerinin iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
2022 yılında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, OSB Başkan Vekili Nasır Duyan, Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin Ticaret Odaları ve Borsa Başkanları imzasıyla Mardin OSB’de Artuklu Üniversitesi bünyesinde Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi gibi bölümlerin açılması için 15 bin metrekarelik arsa OSB’ye devredildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve OSB tarafından yapılan protokolde, Artuklu Üniversitesi, Üniversite-Sanayi İş Birliğinin güçlendirilmesi ve imalatçılar ile sanayicilerin nitelikli ara eleman yetiştirilmesi projesi kapsamında Mardin Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan ve mülkiyeti Mardin Büyükşehir Belediyesine ait olan 15 bin 294,57 metrekarelik alanı Mardin OSB Müdürlüğüne devretti.
13 Nisan 2022 tarihinde Artuklu Üniversitesi ile OSB arasında yapılan protokolde ise Mardin OSB Meslek Yüksekokulunun bina inşaatı ve tefrişatının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılması, Meslek Yüksekokulunda Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarının açılması kararlaştırıldı.

DEM istihdam projesini iptal etmek istiyor
Mardin’de üretim ve istihdamı sağlayacak, üniversite ve OSB işbirliğini güçlendirecek, sanayide ara eleman ihtiyacını karşılayacak ve öğrencilerin zorunlu stajlarına yönelik yapılması planlanan proje, Mardin Büyükşehir Belediyesinin tehdidi altında bulunuyor. Mardin Büyükşehir Belediyesinde Başkan Vekili Neyaz Yıldız imzasıyla meclis üyelerine gönderilen Ağustos ayı gündem maddeleri çağrısında, OSB tarafından okul binası yapılacak taşınmazın devrinin iptali de bulunuyor.

Ahmet Türk ve yönetimine eleştiriler sürüyor
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra seçilen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve yönetiminin, Mardin’e hizmet etmek yerine şehrin gelişimine, istihdamına, huzur ve güvenine darbe yapmaya çalıştığını dile getiren Mardinliler bu duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, Mardin’in üretim ve istihdam kapasitesini artıracak bu tür projelerin engellenmesinin, bölgenin kalkınma çabalarına zarar vermekte ve geleceğe dair umutları kırmak olarak yorumladı.

Sağlık-Sen, Doktor Yalçın ve aktivistlerin serbest bırakılmasını istedi

Batman'da otomobil yayaya araç çarptı: 1 yaralı

Karlıova’da yaklaşık 50 hane elektrik aboneliği için aylardır bekliyor

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni çocuk sağlığı uzmanı

Kuala Lumpur'dan Roma'ya: Direniş filosuna saldırıya tepki

ABD'de petrol rafinerisinde patlama

Cuma hutbesi: Hendek’ten Gazze’ye, zafer inananlarındır

Bingöl’de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

İran Savunma Bakanlığı’ndan Ankaraya yapılan ziyaret hakkında açıklama

Vietnam'daki tayfunda ölenlerin sayısı 51'e yükseldi

Gazze'deki hak ihlallerine tepki gösteren avukatlar, siyonistler hakkında suç duyurusunda bulundu

50 yıl hapis cezası bulunan firari kovalamaca sonucu yakalandı

Direniş Filosu'ndan 10 gemi daha gazze yolunda

Batman'da uyuşturucuya karşı çifte hamle!

Yemen Gazze'ye destek için yine sahnedeydi

Mardin'de yanmış bir şekilde erkek cesedine rastlandı

Belçika, "Direniş Filosuna" saldırı sonrası siyonist rejim büyükelçisini dışişlerine çağırdı

Berlin Duvarı'nın Yıkılışı ve 2+4 Antlaşması: Alman Birleşmesinin Tarihi

Mahalle sakinleri zehir saçan gölete acil çare bulunmasını istiyor

Dr. Yılmaz: Alzheimer’ın sessiz ilerlemesine karşı en etkili yöntem zihinsel ve fiziksel aktivitedir

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden fıstık üreticilerine bahçe tesisi uyarısı

Şanlıurfa’da çocuklarda artan sağlık sorunu: Obezite

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: Bir kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da zona hastalığına yönelik ağrı tedavileri uygulanıyor

Bingöl’de 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Avustralya'da helikopter düştü: Bir ölü bir yaralı

Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalcilerin Hemşire Hems'i kaçırması insan haklarının açık ihlali

İşgal rejimi Sumud Filosu’ndaki son gemi Marinette’ye de el koydu

Gazze’de bir işgal tankı daha imha edildi

Çiftçilere 349 milyon liralık destek bugün hesaplarda

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sağlık-Sen, Doktor Yalçın ve aktivistlerin serbest bırakılmasını istedi

Batman'da otomobil yayaya araç çarptı: 1 yaralı

Karlıova’da yaklaşık 50 hane elektrik aboneliği için aylardır bekliyor

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni çocuk sağlığı uzmanı

Kuala Lumpur'dan Roma'ya: Direniş filosuna saldırıya tepki

ABD'de petrol rafinerisinde patlama

Cuma hutbesi: Hendek’ten Gazze’ye, zafer inananlarındır